Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Uskrs Kuba

Putovanje Kuba 10 dana avionom 02.04. - 11.04.2021.

Na Kubi ulice mirišu po rajčicama i cigarama, arhitektura je veličanstvena, prometnih gužvi nema, plaže su kilometarske i pješčane, a ljeto je dugo i toplo. Kuba ima više od 4000 otoka i otočića, 200 zaljeva i 250 plaža, među kojima su neke od najljepših na svijetu. S Kube potječu bolero, mambo i cha cha...

Cijena 7990 HRK po osobi

Polasci

 • 02.-11.04.2021.

Program putovanja

 

Informacije za putnike vezane uz COVID 19:

Ukoliko se za navedenu destinaciju ili avio kompaniju s kojom se leti na programu uvede testiranje na COVID -19, putnik je dužan sam napraviti test i snositi trošak istoga, te je dužan isti pokazati na samom letu ili ulasku u zemlju. Prema trenutnim informacija test nesmije biti stariji od 72h od ulaska u zemlju/avion. Kako se stvari mjenjaju iz dana u dan, tako se i mi prilagođavamo situaciji. Dok u svijetu traje pandemija, vrijedi da putnik može besplatno otkazati putovanje do 45 dana prije putovanja u slučaju da se:
1. destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za državljane RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje
2. ili se uvede obavezna samoizolacija od 14 dana za putnike iz RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

Ukoliko se destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za putnike iz RH ili uvede obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana na destinaciji u periodu od 30-1 dan prije putovanja:
– putniku se izdaje voucher na uplaćeni iznos u trajanju od godinu dana.

Ukoliko je za destinaciju potreban COVID-19 test, te prije samog putovanja putnik napravi test, te isti bude pozitivan, agencija mora priložiti pozitivan PCR COVID-19 test avio kompaniji, hotelima, lokalnim agentima, te prema odobrenju putnik dobiva Voucher na 1 godinu za istu destinaciju.

 

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Kubu na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Kubu.

 


1. DAN (02.04.) ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije leta kod Info pulta. Prijava na let za Istanbul koji je predviđen u 20.15h. Po dolasku u Istanbul 23.30h, nastavak leta za Havanu 02.35h. Noćni let za Havanu.

 

2. DAN (03.04.) HAVANA -VARADERO 

Dolazak u Havanu predviđen je u 08:05 ujutro. Nakon carinskih formalnosti slijedi vožnja do Varadera, mjesto udaljeno 2h vožnje od Havane. Predlažemo usputno zaustavljanje u mjestu  gdje se nalazi Hemingwayova kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”. Finca Vigia nalazi se u malom, radničke klase gradu San Francisco de Paula. Kubanci su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao da živi u skromnom gradu, među ljudima koji su bili ribari. Kuća je izgrađena 1886 od strane španjolskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940 za cijenu od 12.500 $. Tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayove smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom, te je kasnije pretvorila u muzej. Nakon razgleda slijedi nastavak vožnje za Varadero. Po dolasku prijava i smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje.

 

3. DAN (04.04.) VARADERO

Nakon doručka, slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

 

4. DAN (05.04.) VARADERO – TRINIDAD – VARADERO

Nakon doručka, predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Trinidad, razgled znamenitosti malog kubanskom mjesta koje je pod UNESCO-vom zaštitom, kao svjetski poznato kulturno nasljeđe, razgled mjesnog muzeja »Cantero Palace« i kuće muzike “Trova”, odlazak do poznatog bara “La Canchanchara”, Plaza Mayor, crkva Svetog Trojstva i ostalih znamenitosti. Povratak u Varadero u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

 

5. DAN (06.04.) VARADERO – CAYO BLANCO

Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za odmor ili fakultativne aktivnosti. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet katamaranom na Cayo Blanco – maleni otok s prekrasnim pješčanim plažama gdje možete roniti među koraljnim grebenima ili plivati s delfinima (uz nadoplatu). Uključen je buffet ručak te neograničena konzumacija piće za vrijeme trajanja izleta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

6. DAN (07.04.) VARADERO – HAVANA

Nakon doručka, slijedi transfer do Havane. Po dolasku predlažemo razgled grada s lokalnim vodičem. Imat ćete priliku uz stručno vodstvo vidjeti znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…) te prošetati kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici. Odlazak na ručak u popularni restoran u Old Havani uz živu lokalnu glazbu. Nakon ručka slijedi vožnja oldtimer cabrioletima do Trga Revolucije gdje se nalaze poznati murali s likovima Che Guevare i Camila Cienfuegosa. Slijedi panoramska vožnja po Maleconu, Miramaru i ostalim dijelovima Havane. Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Povratak u hotel, prijava i smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

7. DAN (08.04.) HAVANA – PINAR DEL RIOD – VINALES – HAVANA

Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadaniju kubansku regiiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku slijedi posjeta farmi duhana, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupnje kubanskih cigara od lokalnih farmera. Nastavak vožnje za Vinales. Po dolasku, kraći razgled grada. Potom, odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

8. DAN (09.04.) HAVANA

Nakon doručka, slobodno vrijeme za istraživanje grada. U večernjim satima predlažemo odlazak u Buena Vista Social Club (nadoplata ) – mjesto gdje mnoštvo plesača u spektakularnom showu dočarava bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.

 

9. DAN (10.04.) HAVANA – ISTANBUL

Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul. Let sa međuslijetanjem (tehnički stop, putnici ne napuštaju zrakoplov).

 

10. DAN (11.04.) ISTANBUL – ZAGREB

Po dolasku u Istanbul u 08:25h , slijedi nastavak leta za Zagreb u 18:10h. Mogućnost izlaska u grad u Istanbulu. Dolazak u Zagreb predviđen je u u 19.20h.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  
FIRST MINUTE 7.990 kn / Redovna cijena 8.490 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.950 kn

 

Minimum prijavljenih putnika: 10Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza - turistička karta za Kubu. Viza se ne stavlja u putovnicu. Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube). Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 

Raspored letova:

1 TK1056 02APR  ZAGIST  2015 2330
2 TK 183  03APR  ISTHAV   0235 0805
3 TK 183  10APR  HAVIST  0935 0825*
4 TK1055 11APR  ISTZAG  1810 1920

 

U program putovanja je uključeno

 • avionska karta Zagreb – Havana – Zagreb
 • smještaj u dvokrevetnim sobama: Havana: hotel 4* u Old Havani s uključenim doručkom, Varadero: hotel 4* na bazi all inclusive-a
 • transferi iz zračne luke od/do hotela
 • transfer minibusom Havana – Varadero – Havana
 • organizacija putovanja
 • pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

U program putovanja nije uključeno

 • obavezna doplate za zrakoplovne pristojbe 2.950 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.950 kn (obvezno ako osoba putuje sama)
 • viza za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) – 456 kn (putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju). Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • Varadero upgrade na hotel 5* na bazi all inclusive-a (1.080kn) po osobi u dvokrevetnoj sobi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomena

 Fakultativni izleti i ulaznice za razglede:

 • Havana City tura 460 kn
 • Vinales tura 590 kn
 • kuća Hemingwaya 100 kn
 • Trinidad 670 kn
 • Cayo Blanco 690 kn

 

Napomene:

 • izleti se bookiraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja
 • u cijenu izleta (osim Hemingwayove kuće) uključen je ručak
 • kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom boravka na Kubi