Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Advent u Klagenfurtu i Villachu

Polasci 5.12, 12.12 i 19.12, dva dana autobusom

Najljepši božićni sajmovi Koruške - Bledsko i Vrbsko jezero. Otkrijete najljepše božićne sajmove u Klagenfrurtu i Villachu

Cijena 620 HRK po osobi

Polasci

 • 05.-06.12.2020
 • 12.-13.12.2020
 • 19.-20.12.2020

Program putovanja

 

1.dan: ZAGREB – KLAGENFURT - VILLACH - HOTEL

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Zagrebu u 06:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju prema Austriji uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak do područja uz jezero Wörthersee (Vrbsko jezero). Na obalama ovog jezera austrijsko plemstvo je podizalo svoje palače i ljetnikovce. Vožnja do Klagenfurta, glavnog grada Koruške. Šetnja do glavnog gradskog trga, fontane Lindwurm, barokne katedrale i palače Landhaus. Slobodno vrijeme za obilazak štandova božićnog sajma na trgu Neuen Platz, kavu i šetnju. Nastavak puta do Villacha, drugog najvećeg koruškog grada. Prekrasni božićni sajam s osvijetljenim girlandama i velikim božićnim drvcem na glavnom trgu uz posebno ukrašenu staru gradsku jezgru daje poseban ugođaj u ovo doba godine. Šetnja s pratiteljem kroz zanimljiva unutarnja dvorišta i tipične uličice do crkve sv.Jakova. Tu je i najviši crkveni toranj visine 94 metara. Slobodno vrijeme za posjet božićnom sajmu, kupovinu u gradskom središtu ili posjet nekoj od tipičnih gostionica. Smještaj u hotel. Noćenje.


2.dan: HOTEL – VRBSKO JEZERO – BLED - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Zaustaviti ćemo se u mjestu Velden (Vrba ob jezeru), jednom od najpoznatijih mjesta za odmor u Koruškoj, poznatom po snimanju popularnih serija i dvorcu Velden. Na jezeru je „najveći plutajući adventski vijenac Austrije“, a na božićnom sajmu možete naći veliki izbor božićnih ukrasa, kao i proizvode starih zanata. S obale jezera pruža se lijep pogled na alpske vrhunce i guste crnogorične šume. Naše putovanje po alpskim jezerima nastaviti ćemo romantičnim ugođajem Bledskog jezera. Slobodno vrijeme za šetnju uz obalu jezera, vožnju kočijom, kavu ili poznate bledske kremšnite. Povratak vožnjom kroz Sloveniju. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.


FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 620 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 650 kn


First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja Minimalan broj putnika: 40

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu,
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu 3/4* na području Villacha/Klagenfurta
 • razgledavanja i izlete prema programu,
 • pratitelja tijekom putovanja,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

U program putovanja nije uključeno

 • moguću doplata za jednokrevetnu sobu – 290 kn

 • ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike

 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).

 • Putno osiguranje

   

Napomena

Popusti:

Djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 10% popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem. Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5 % popusta.


Napomena: Organizacija održavanja božićnih sajmova u nadležnosti je gradskih vlasti i mjesnih turističkih ureda.


Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane Republike Hrvatske viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.


Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. O

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

AUSTRIJA

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je  83.872,1 km2 a broj stanovnika 8.859.000. Službeni jezik je njemački, koji se također govori u Njemačkoj. Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska  manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata.