Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Putovanje Grčka

TRENUTNO NEMA AKTUALNIH POLAZAKA

METEORA-DELFI-ATENA-SOUNION-ARGOLIDA. Vrijednost više: svi izleti uključeni u cijenu!!

Cijena 0 HRK po osobi

Polasci

 • 16.-23.05.2020.
 • 02.-09.05.2020. - garantirano
 • 17.-24.06.2020.

Program putovanja

 

1.dan ZAGREB-VENECIJA (ANCONA)**

Polazak grupe s autobusnog kolodvora u Zagrebu u 03.00h, peroni 502-506. Ukrcaj putnika u Rijeci na Vratima Jadrana u 05.00h. Transfer autobusom do Venecije (ili Ancone), ukrcaj na brod, smještaj u kabine. Polazak broda u svibnju u 14h, a u lipnju u 12.00h. Tijekom plovidbe, putnicima su na raspolaganju restorani, salon igara, duty-free, dućan, caffe barovi i dr. Noćenje na brodu.


2.dan IGOUMENITSA-KALAMBAKA (METEORA)

Pristajanje u Igoumenitsu u popodnevnim satima. Iskrcaj iz broda te transfer do Kalambake, mjesta smještenog podno poznatih Meteora. Dolazak u hotel u predvečerje. Smještaj u sobe, noćenje.


3.dan KALAMBAKA (METEORA)-DELFI-ATENA

Doručak. Razgled jednog od 6 čuvenih manastira Meteora. Kraći posjet radionici i prodavaonici ikona, s obzirom da je ikona tipični suvenir ovog područja. Nastavak puta za Delfe. Slijedi razgled Delfa: hrama boga Apolona, ostataka kazališta i stadiona. Nastavak putovanja do Atene. Po dolasku, smještaj u hotel. Odlazak u šetnju i upoznavanje grada u pratnji pratitelja. Noćenje.


4.dan ATENA

Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice: Parthenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk i dr. Poslije podne slobodno za individualne razglede i shopping. Navečer razgled smjene straže na Sintagmi te fakultativna večera uz folklorni show u tipičnoj grčkoj gostioni u dijelu grada zvanom Plaka. Noćenje.


5.dan ATENA-PIREJ-SOUNION-GLIFADA-ATENA

Doručak. Odlazak u razgled Pireja, atenske luke, pa sve do rta Souniona - razgled hrama boga Posejdona (mjesto sa najljepšim zalaskom sunca). U povratku vožnja kroz Glifadu koja je središte atenske rivijere s velikim brojem restorana i kafića. Povratak u Atenu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.


6.dan ATENA-KORINTSKI KANAL-EPIDAURUS-NAPULION-MIKENA-PATRAS

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak u pravcu poznate pokrajine Argolide koja obuhvaća: razgled Korintskog kanala i šetnju mostom koji povezuje Egejsko i Jonsko more; slijedi Epidaurus, antičko svetište boga Asklepija te razgled lokaliteta u kojemu se nalazi antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), ostatke stadiona i prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; nastavak do Napuliona, razgled prvog glavnog grada Grčke iznad kojeg dominira venecijanska utvrda s prilazom od 857 stepenica; vožnja prema Mikeni te razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture; Kiklopske zidine, Klitemestrinu, Egistovu i Lavlju grobnicu, Lavlja vrata,.. Nastavak vožnje do Patrasa. Po dolasku ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Polazak u 23.59h. Noćenje.


7.dan PLOVIDBA

Cjelodnevna plovidba uz mogućnost korištenja svih usluga broda.


8.dan VENECIJA (ANCONA)**-ZAGREB

Dolazak u Veneciju u ranim jutarnjim satima (cca 07.00h), te nastavak vožnje prema Rijeci/Zagrebu. Povratak u Zagreb ranim popodnevnim satima.


FM* cijena aranžmana po osobi: 3.190 kn
Redovna cijena aranžmana po osobi (vrijedi za polazak 02.05.): 3.390 kn

First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

 

U program putovanja je uključeno

 • autobusni prijevoz tijekom cijelog putovanja,
 • prijevoz brodom na relaciji Venecija (Ancona)-Igoumenitsa-Patras-Venecija (Ancona) sa smještajem u 1/4 kabinama (unutarnje, bez prozora),
 • smještaj u hotelima 3* u Kalambaki i Ateni na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama,
 • razgledi Meteora, Delfa, Atene, Souniona i Argolide,
 • pratnju grupe,
 • organizaciju putovanja, zakonsku jamčevinu.

U program putovanja nije uključeno

 

 • Doplata za boravišnu pristojbu: Grčka je uvela i plaćanje boravišne pristojbe direktno u hotelima. Ona uznosi 1.5 eur po sobi i po noćenju.
 • FAKULTATIVNO (neobavezno) pri rezervaciji:
  • Doplata za 1/1 unutarnju kabinu: 1490 kn po osobi
  • Doplata za 1/1 vanjsku kabinu: 1550 kn po osobi
  • Doplata za 1/2 unutarnju kabinu: 495 kn po osobi
  • Doplata za 1/2 vanjsku kabinu: 620 kn po osobi
  • Doplata za 1/3 unutarnju kabinu: 295 kn po osobi
  • Doplata za 1/3 vanjsku kabinu: 390 kn po osobi
  • Doplata za 1/4 vanjsku kabinu: 235 kn po osobi
 • Doplata za 1/1 sobu u hotelu: 690 kn
 • Doplata za večeru u Plaki: 290 kn po osobi

Cijena aranžmana ne uključuje ulaznice za arheološke lokalitete*, a trenutno iznose (stanje listopad 2018): Akropola - 20 Eur, Delfi - 12 Eur, Mikena - 12 Eur, Epidaurus - 12 Eur, Sounion - 8 Eur, Meteori - 3 Eur            

*lokaliteti zadržavaju pravo izmjene cijena ulaznica bez prethodne obavijesti

 

 

Napomena

** rezervacije kabina za navedeni program i termine agencija je izvršila na liniji iz/do Venecije, međutim, brodar zadržava pravo ukidanja linije Venecija (zbog tehničkih, vremenskih ili dr. uvjeta) te prebacivanje putnika na liniju Ancona.

 

Popusti za djecu do 12g (zbrajaju se): u hotelu samo u sobi 1/3 na trećem ležaju -250 kn (1/4 soba nema), na brodu u svakoj kabini -60 kn po dijetetu

 

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 29 dan prije puta ili u ratama.

Pogledajte i ostala putovanja u ponudi