Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Bratislava i Beč

Putovanje u Slovačku i Austriju te posjet glavnim gradovima tih republika. Beč je grad koji je prije svega poznat kao sjedište Hasburgovaca dok Bratislava je poznata po dvorcu nadomak centru grada

Beč kao sjedište Austrijske republike te kao politički, gospodarski i kulturološki centar republike je pojam za ekskluzivnost i dobar provod u bilo koje doba godine. S druge strane, Bratislava ili na hrvatskom jeziku znan kao Požun je grad koji zadnjih desetljeća ima značajan gospodarski uzlet te sukladno tome dolazi do obnove svih onih povijesnih ostataka koji su zaboravljeni u prošlom stoljeću. Jedno je sigurno, možda najpoznatiji dokaz o značaju Bratislave jest Bratislavski dvorac gdje se jedno vrijeme zadržala i sama Marija Terezija.

Cijena 0 HRK 0,00 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Program putovanja

 

1. dan ZAGREB - BRATISLAVA

Polazak iz Zagreba ispred muzeja Mimara u ranim jutarnjim satima. Vožnja autobusom prema Slovačkoj uz potrebita zaustavljanja. Po dolasku u Bratislavu odlazak u organizirani razgled grada autobusom i pješice: BRATISLAVSKI DVORAC – KATEDRALA SV. MARTINA - MICHAELOVA VRATA - STAROGRADSKI TRG – STARA VIJEĆNICA – PRIMACIJALNA PALAČA – SLOVAČKO NACIONALNO KAZALIŠTE - HVIEZDOSLAVOV TRG. Slobodno vrijeme za vlastite programe, ručak, šetnju, kupovinu…U dogovoreno vrijeme odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

 

2. dan BRATISLAVA – BEČ - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela te nastavak putovanja prema Austriji odnosno Beču. Po dolasku u grad obilazak Bečkog RING-a autobusom. Slijedi iskrcavanje u centru grada te odlazak prema kulturnim simbolima grada, Kunsthistorisches Museum ili Naturhistorisches Museum (sadrži preko 30 milijuna različitih eksponata, od postanka sunčevog sustava do evolucije biljaka i životinja)smještenim neposredno jedan pored drugog te posjet jednom od muzeja. Nakon muzeja odlazak u orijentacijski razgled grada pješice: trg i katedrala Sv. Stjepana, Graben, Hofburg, Carska grobnica, Opera, Parlament, Gradska vijećnica...Po završetku razgleda, odlazak prema TIME TRAVEL VIENNA avanturu - vremensku vožnju kroz 2000 staru povijest Beča, ispričanu duhovito u pratnji vodiča, a sve uz animaciju, glazbu i specijalne efekte…Po završetku – slobodno vrijeme u gradu za ručak. U dogovoreno vrijeme ukrcaj u autobus te putovanje prema Hrvatskoj odnosno Zagrebu. Dolazak u Zagreb se očekuje u kasnijim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

U program putovanja je uključeno

 • Prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom prema programu putovanja
 • Licenciranog turističkog pratitelja tijekom putovanja – voditelja putovanja
 • Razgled Beča i Bratislave prema programu putovanja
 • Smještaj u hotelu 3* ili 4* u Bratislavi na osnovi jednog polupansiona u višekrevetnim sobama
 • Sve troškove pedagoške pratnje
 • Posjet Naturhistoriches i/ili Kunsthistorisches Museumu – gratis
 • Jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti
 • Troškove organizacije putovanja te jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti
 • Putno zdravstveno osiguranje te osiguranje od otkaza putovanja
 • Ulaznicu za TimeTravel Vienna

 

U program putovanja nije uključeno

 • Troškove osobne potrošnje
 • Ulaznice za objekte od osobnog interesa putnika
 • Sve što nije napisano pod „Cijena aranžmana uključeno“

 

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu za željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjećuju.

 

AUSTRIJA

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je  83.872,1 km2 a broj stanovnika 8.859.000. Službeni jezik je njemački, koji se također govori u Njemačkoj. Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska  manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata. 

Pogledajte i ostala putovanja u ponudi