Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Budimpešta - Prag - Beč

Maturalno putovanje autobusom u prijestolnice srednje Europe jedno je od onih putovanja koja su svake godine aktualna i zanimljiva. Gradovi bogati raskošnom arhitekturom i mnoštvom zanimljivosti.

Države i gradovi bogati poviješću i raskošnom arhitekturom. Mnoštvo povijesnih događanja koji su oblikovali svjetsku povijest odvilo se baš na ovim destinacijama. Naravno, gastronomija je također bogata kao i društveni život. Krenimo u upoznavanje srednje Europe zajedno.

Cijena 0 HRK 0,00 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Program putovanja

 

1. dan: ZAGREB – BUDIMPEŠTA

Polazak autobusom ispred škole u ranim jutarnjim satima s dogovorenog mjesta. Vožnja u smjeru Mađarske do Budimpešte s potrebitim pauzama. Po dolasku u Budimpeštu odlazak u razgled grada s lokalnim vodičem: TRG HEROJA, jedan od najimpresivnijih otvorenih prostora u Budimpešti; AVENIJA ANDRASSY, najpoznatija ulica u Budimpešti; BAZILIKA SV. STJEPANA; PARLAMENT, impozantna građevina i velika turistička atrakcija koja se nalazi na obali Dunava; MARGARETIN MOST koji povezuje Budim s Peštom, drugi najstariji most u Budimpešti; BUDIMPEŠTANSKI KOLODVORI; čuveni NEP stadion - BUDIM, dio Unescove svjetske baštine; RIBARSKA UTVRDA, izgrađena 1902. godine u neoromaničkom i neogotičkom stilu; CRKVA KRALJA MATIJE Marijina Uznesenja), 700 godina stara crkva jedan je od dragulja budimpeštanske arhitekture; LANČANI MOST iz 1849. godine; ELIZABETIN MOST. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, ručak, kavu, kupovinu, osobne programe. Po završetku slobodnog vremena, ukrcaj u autobus te polazak prema hotelu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

2. dan: BUDIMPEŠTA - BRATISLAVA - PRAG

Doručak. Nakon doručka ukrcaj u autobus te polazak prema Bratislavi. Po dolasku u grad odlazak u razgled Bratislave u pratnji turističkog pratitelja (voditelja putovanja). Razgled grada: BRATISLAVSKI DVORAC S PANORAMSKIM VIDIKOM NA GRAD, VRATA ST. MICHAELA, KONKATEDRALA SV. MARTINA, STARA VIJEĆNICA, PRIMACIJALNA PALAČA, SLOVAČKO NACIONALNO KAZALIŠTE. Po završetku razgleda slobodno vrijeme u gradu za osobni program i ručak u samome gradu. Nakon slobodnog vremena, ukrcaj u autobus i nastavak putovanja prema Češkoj prijestolnici – Pragu. Po dolasku u Prag, odlazak u hotel. Smještaj i večera. Noćenje.

 

3. dan: PRAG

Doručak. Razgled centra grada u pratnji turističkog pratitelja: NOVÉ MčšSTO: VÁCLAVSKÉ NÁMčšSTÍ – Crkva sv. Marije Snježne – Narodni muzej – Mustek – Na Prikope – Celetna - STAROMčšSTSKÉ NÁMčšSTÍ – Starogradska vijećnica - spomenik Janu Husu - Crkva Sv. Nikole – Palača Kinsky – kuća Štorch - Stavovsko kazalište – Crkva Naše Gospe ispred Tyna – Prašna Brana - Námč›stí Republiky - Obecní dŠ¯m … Slobodno vrijeme za kavu. Nakon pauze nastavljamo s razgledom ŽIDOVSKE ČETVRTI: Staronova sinagoga – židovsko groblje - Maiselova sinagoga – Visoka sinagoga – Pinkasova sinagoga – Klausova sinagoga…Po završetku razgleda odlazak do Vltave– rijekom koja dijeli Prag na dva dijela. Ručak na brodu. Nakon ručka slobodno vrijeme u gradu te organizirani odlazak u hotel Večera. Noćenje. Moguć organizirani odlazak do diskoteka u gradu.

 

4. dan: PRAG

Doručak. Nakon doručka odlazak u razgled grada u pratnji lokalnog vodiča- HRADČANY: LORETA – KRALJEVSKA PALAČA – KATEDRALA SV. VIDA…MALA STRANA: KARLOV MOST – MALOSTRANSKE NAMESTI…te posjet brdu Petrin (popularno izletište Pražana u centru grada), na kojem je za veliku prašku izložbu 1891. godine podignuta
kopija Eiffelovog tornja. Tijekom boravka na Petrinu posjetit ćemo kuću ogledala te toranj Rozhlednu. Slobodno vrijeme za osobne programe. Slobodno vrijeme za ručak. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

5. dan: PRAG – MLADA BOLESLAV - PRAG

Doručak. Poslije doručka odlazak u grad Mladu Boleslav - centar češke autoindustrije. Posjet muzeju i tvornici automobila Škoda u kojoj ćemo se upoznati s tradicijom i proizvodnjom automobila. Posjet je organiziran u pratnji stručne osobe. Posjet muzejskoj galeriji i tvornici ŠKODA automobila. Tijekom razgleda upoznat ćemo se s poviješću ove tvornice i njenim značajem za razvoj Češke. Odlazak u muzej koji je zbog svojih izložaka vrlo zanimljiv. Iz bogate zbirke treba izdvojiti Škodin vatrogasni automobil iz 1928. godine Nakon posjeta slobodno vrijeme za ručak te povratak prema Pragu. Večera. Moguć organizirani odlazak do diskoteka u gradu. Noćenje.

 

6. dan: PRAG – BEČ – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela te povratak prema Hrvatskoj. Tijekom povratka prema Hrvatskoj posjetiti ćemo Beč. Dolazak u Beč. Razgled glavnog grada Austrije i jednog od najljepših gradova Europe. Razgled u pratnji turističkog pratitelja (voditelja putovanja): RING – OPERA – TRG MUZEJA – PARLAMENT - HOFBURG – GRABEN – KATEDRALA SV. STJEPANA – KÄRTNERSTRASSE…Po završetku razgleda, slobodno vrijeme za ručak i odmor. U dogovoreno vrijeme, ukrcaj u autobus te nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak na mjesto polaska očekuje se u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz visokokvalitetnim turističkim autobusom licenciranim za prijevoz djece prema programu putovanja
 • licenciranog turističkog pratitelja tijekom putovanja i sve razglede prema programu – voditelja putovanja
 • smještaj u hotelu u Pragu u višekrevetnim sobama prema programu putovanja – 4 x HB polupansion
 • smještaj u hotelu u Budimpešti u višekrevetnim sobama prema programu putovanja - 1 x HB polupansion
 • sve izlete i ulaznice predviđene programom putovanja:
 • posjet tvornici i muzeju Škode u mjestu Mlada Boleslav
 • ulaznicu za kuću ogledala (labirint zrcala) i Rozhlednu (toranj) na Petrinuvožnju brodom rijekom Vltavom s ručkom
 • razgled Praga, Budimpešte i Beča u pratnji stručnog lokalnog vodiča
 • pedagošku pratnju prema Pravilniku o provedbi školskih izleta i ekskurzija
 • polica putnog zdravstvenog osiguranja, polica troškova pomoći povratka u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
 • polica osiguranja od otkaza putovanja
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju
 • troškove organizacije putovanja i jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti

 

U program putovanja nije uključeno

 • Troškovi javnog gradskog prijevoza, troškove ručkova i osobne potrošnje
 • Sve što nije izrijekom navedeno u rubrici “Cijena aranžmana uključuje“

 

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu za željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjecuju.