Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Cres i Lošinj

Dvodnevno putovanje na kvarnerske otoke Cres i Lošinj uz posjet mjestu Beli gdje se oporavljaju bjeloglavi supovi

Cres i Lošinj su jedni od najljepših otoka Hrvatske. Ono što svakako Cres ističe od drugih otoka je mjesto Beli u kojem se nalazi oporavilište vrlo rijetke ptice ovih prostora - bjeloglavog supa. Pogodna klima i bogatstvo vegetacije doprinijeli su ranom naseljavanje tog otoka te samim time i burnim povijesnim događanjima. S druge strane, Lošinj je već dugo prepoznat kao mjesto izrazito bogate i raznolike vegetacije te samim time je popularno mjesto za razvitak lječilišnog turizma.

Cijena 0 HRK 0,00 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Program putovanja

 

1.dan  ZAGREB – CRES (BELI, VALUN) – OSOR – VELI LOŠINJ

Polazak iz Zagreba u ranim jutarnjim satima ispred škole. Vožnja autocestom do otoka Krka uz pauzu za osvježenje. Ukrcaj na trajekt u trajektnoj luci Valbiska i 45-minutna plovidba do otoka CRESA. Odlazimo do Centra za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove – BELI, gdje ćemo saznati priču o tisućljetnom suživotu otočana i bjeloglavih supova i razgledati multimedijalni izložbeni postav o bjeloglavim supovima i životu stanovnika creske Tramuntane. U dvorani „Bjeloglavi supovi“ ući ćemo u svijet ove karizmatične vrste i saznati razloge opstanka bjeloglavih supova na Kvarneru, ali i razloge njihove iznimne ugroženost . Slijedi vožnja do grada CRES. Po dolasku, kratka šetnja i razgled grada Cresa; ŽUPNA CRKVA, PALAČE ARISTOKRATSKIH OBITELJI, GRADSKI TRG, CRKVA SV. FRANE... Potom slijedi kraća vožnja do slikovitog mjesta VALUN, gdje ćemo razgledati crkvu Sv. Marka i „Valunsku ploču“ iz 11.st., jedan od najstarijih glagoljskih spomenika. Ručak u restoranu. Po završetku ručka, odlazimo do mjesta OSOR. Razgled ARHEOLOŠKE ZBIRKE smještene u lođi (lapidarij s antičkim spomenicima i skulpturama),te predmete iz mlađeg željeznog doba i ranog Rimskog Carstva u Vijećnici ... Odlazak prema hotelu VESPERA na MALOM LOŠINJU. Smještaj u sobe. Večera. Noćenje.


2. dan  VELI LOŠINJ (PLAVI SVIJET, KULA) – MALI LOŠINJ (MIOMIRISNI VRT, APOKSIOMEN, PALAČA FRITZI)– ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u šetnju MIOMIRSNIM OTOČNIM VRTOM, uređenom po uzoru na otočke mirisne rajske krajolike, sa preko 250 samoniklih biljnih mirišljavih vrsta. Ručak u restoranu u M. Lošinju, a nakon ručka i odmora posjet MUZEJU APOKSIOMENA. Tamo ćemo razgledati brončani kip mladog atlete Apoksiomena pronađenog u podmorju pokraj Lošinja, na dubini od 45 metara, a koji datira iz vremena 1. ili 2.st.pr. Krista. Za kraj naše malološinjske avanture, posjetit ćemo PALAČU FRITZI i razgledati zbirku djela nastalih u periodu od 16. do 20. st., (talijansko baroknog i rokoko slikarstvo). Slijedi kraća vožnja do VELOG LOŠINJA i ručak u jednom od restorana. Posjetit ćemo Lošinjski edukacijski centar o moru – PLAVI SVIJET, gdje ćemo imati predavanje na kojem ćemo se upoznati s brojnim zanimljivostima vezanim uz dupine u cresko-lošinjskom akvatoriju… Potom odlazimo do muzejsko-galerijskog prostora KULA (replika Apoksiomena na morskom dnu, amfore, jedrenjaci, prošlost i pomorstvo V.Lošinja...). Slobodno vrijeme za odmor i osobne programe do polaska prema Cresu i trajektnoj luci Merag, te nakon vožnje trajektom do otoka Krka, nastavljamo do Zagreba, uz pauzu za odmor. Dolazak na mjesto polaska se očekuje u večernjim satima.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

 

U program putovanja je uključeno

 • Prijevoz turističkim autobusom licenciranim za prijevoz djece
 • licenciranog voditelja putovanja / turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • smještaj u hotelu 4* u M. Lošinju u 2+1 sobama na bazi 1 polupansiona (doručak i večera bogati buffet)
 • Pedagošku pratnju prema Pravilniku o provedbi Školskih izleta i ekskurzija
 • ručak u restoranu 1. dan putovanja
 • ručak u restoranu u Velom Lošinju 2. dan putovanja
 • ulaznicu za centar za bjeloglave supove Beli
 • ulaznicu za arheološku zbirku Osor
 • ulaznicu za edukacijski centar Plavi svijet
 • ulaznicu za muzej i galeriju Kula
 • ulaznicu za Miomirisni otočni vrt
 • ulaznicu za Muzej Apoksiomena
 • ulaznicu za Palaču Fritzi
 • sve razglede i obilaske prema programu
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja/nezgode
 • osiguranje od otkaza putovanja
 • jamčevinu, troškove organizacije i prodaje putovanja

U program putovanja nije uključeno

 • Ulaznice za objekte od dodatnog interesa
 • Sve što nije navedeno pod stavkom cijena uključuje

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu sa željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjećuju.

Pogledajte i ostala putovanja u ponudi