Dalmatinska Zagora i Split
Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Dalmatinska Zagora i Split

Izlet u prekrasnu Dalmatinsku Zagoru i Split

Dioklecianova palača u Splitu, Alkarski dvori i Tvrđava Sveti spas samo su neke od znamenitosti koje ćemo posjetiti tijekom putovanja

Cijena 0 HRK po osobi

Polasci

Program putovanja


1.dan ZAGREB – KNIN – SINJ

Polazak autobusom iz Zagreba u ranim jutarnjim satima. Vožnja autocestom kroz Liku uz kraći odmor, te u nastavku Dalmatinskom Zagorom do KNINA. Simbol Knina je tvrđava Sveti spas, koja se počela graditi u IX. Stoljeću, a u njoj su pojedini hrvatski kraljevi imali povremenu prijestolnicu dok je kralj Dmitar Zvonimir imao stalnu. Tvrđava je smještena na brdu Spas koje se nalazi na 345 m nadmorske visine. Obrambeni zidovi koji se opasuju sa svih strana, u dužini od gotovo 2km, mjestimično su visoki i do 20 m. Popet ćemo se na tvrđavu koja je živući spomenik kulture, s muzejom, izložbenim prostorima i restoranom i uživati u pogledu na Knin i okolicu. Nastavljamo vožnju Zagorom do SINJA. Ručak u restoranu u Sinju, a potom krećemo šetnju gradom uz razgled crkve ČUDOTVORNE GOSPE SINJSKE koja dominira glavnim gradskim trgom, uz nezaobilazno zaustavljanje na mjestu održavanja poznate SINJSKE ALKE, viteške igre nastale u čast svoje zaštitnice – Gospe Sinjske! U pratnji kustosa obići ćemo MUZEJ SINJSKE ALKE i Alkarske dvore, smještene u mletačkom kvartiru (vojarna za smještaj konjice), jednim od rijetkih sačuvanih u Dalmaciji. Muzejski postav uključuje odore, opremu i oružje sinjskih alkara, a posebnu atrakciju postava predstavlja prikaz alkarske povorke načinjen u prirodnoj veličini, kao i rekonstrukcija bitke pod Sinjem iz 1715. Potom slijedi prijava i smještaj u sobe hotela. Večera, slobodno vrijeme za šetnju i vlastite programe i noćenje.

 

2. dan SINJ – KLIS - SPLIT – ZAGREB

Doručak, nakon kojeg slijedi odjava iz hotela i prema SPLITU. Prije dolaska u SPLIT, zaustavit ćemo se u KLISU i uspeti se na još jednu tvrđavu slavne prošlosti, najpoznatiju kao simbol kliških uskoka i njihove borbe protiv prodora Turaka. Potom idemo u SPLIT na susret s lokalnim vodičem i odlazak do središta grada– DIOKLECIJANOVE PALAČE, jednog od najbolje sačuvanih spomenika rimskoga graditeljstva na svijetu koji se nalazi na UNESCO-ovom popis svjetske baštine. Careva je palača bila sagrađena kao spoj luksuzne vile - ljetnikovca i rimskog vojničkog logora (castruma), podijeljenoga na četiri dijela dvjema glavnim ulicama. Razgled Vestibula,Peristila i Katedrale Sv.Duje, srebrnih i zlatnih vrata, spomenika Grguru Ninskom... Odlazimo na zasluženi ručak u jedan od splitskih restorana, a potom i na kupanje na neku od poznatih splitskih plaža Bačvice,Žnjan (ponesite loptu za picigin!). Nakon kupanja i odmora polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u kasnijim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

U program putovanja je uključeno

 • Prijevoz turističkim autobusom licenciranim za prijevoz djece prema programu putovanja
 • Sve razglede prema programu
 • Voditelja putovanja / licenciranog turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • Ulaznicu za Muzej sinjske alke uz asistenciju kustosa
 • Ulaznicu za Tvrđavu Klis
 • Ulaznicu za kninsku tvrđavu
 • Stručnog lokalnog vodiča u Splitu
 • Ručak u Sinju
 • Ručak u Splitu
 • Troškove pedagoške pratnje prema Pravilniku o provedbi Školskih izleta i ekskurzija
 • Putno osiguranje
 • troškove organizacije putovanja, jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti

 

U program putovanja nije uključeno

 • Troškove osobne potrošnje
 • Ulaznice za objekte koji se fakultativno posjećuju;
 • Sve što nije navedeno u rubrici „Cijena aranžmana uključuje“

 

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu za željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjećuju.