Deluxe krstarenje sjevernom i srednjom Dalmacijom | Svijet putovanja
Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Individualno

Deluxe krstarenje sjevernom i srednjom Dalmacijom

Split – Trogir – Šibenik – NP Krka (Skradin) / Zlarin ili Vodice – NP Kornati / Sali – Zadar – Rogoznica – Split

Dovoljno je samo nekoliko ljetnih majica, kupaći kostim i dobro raspoloženje da biste proveli sedam nezaboravnih dana krstareći duž jadranskih otoka. Opustite se i dozvolite da kapetan i posada (posebno kuhar) brinu o vama. Vama preostaje samo kupanje, sunčanje, lješkarenje ili istraživanje kristalno plavih dubina Jadrana. Svake večeri možete kušati specijalitete u restoranima nove luke ili se upustiti u otkrivanje starih crkava i povijesnih zanimljivosti otoka…

Cijena 9450 HRK po osobi

Polasci

 • 17.07.
 • 07.08.

Program putovanja

 

Split – Trogir – Šibenik – NP Krka (Skradin) / Zlarin ili Vodice – NP Kornati / Sali – Zadar – Rogoznica – Split

Ruta KL4 – Northern Gems – Sezona 2021.

 

Subota: Split – Trogir (R) 

Polazak iz splitske luke u 13h (kasni dolasci mogu se pridružiti u Trogiru). Nakon ručka, plovidba prema Trogiru koji se često naziva plutajućim muzejskim gradom ili “Mala Venecija”. Smješten je na malom otočiću a povezan je s kopnom i poluotokom Čiovo s dva mosta. Grad Trogir je čarobni grad pod zaštitom UNESCO-a koji nudi obilje kulturno-povijesnih spomenika, šarmantnih malih konoba i restorana koji poslužuju širok raspon tipičnih dalmatinskih specijaliteta. Noćenje u Trogiru.

 

Nedjelja: Trogir – Šibenik (D, R) 

Polazak prema Šibeniku koji je gotovo u samom središnjem dijelu hrvatske jadranske obale i naše je današnja destinacija. Uživajte u razgledu grada sa vodičem. Istražite veličanstveni stari grad, kulturne spomenike i možda najpoznatiji ovdje, katedralu Sv. Jakova iz popisa UNESCO-ve kulturne baštine. Prošetajte i otkrijte povijesnu jezgru i rivu. Noćenje u Šibeniku.

 

Ponedjeljak: Šibenik – NP Krka (Skradin) / Zlarin ili Vodice (D, kušanje, V)

Vino i slapovi! Tijekom doručka, polazak prema Skradinu. Prvo stajanje je poznata vinarija Bibich, gdje ćete imati priliku kušati vina i lagani tapas ručak. Šetnja kroz Nacionalni park Krka i posjet “Skradinskom Buku”. Zapanjujuće lijepo, ovo je najpopularniji dio područja slapova. Ovdje je 17 slapova, s kaskadama do 100 m širine. Nikad zaboravljeni doživljaj je plivanje ispod slapova, stoga nemojte zaboraviti svoj kupaći kostim kako biste mogli uživati u kristalnoj čistoj vodi NP Krke. Noćenje u Vodicama ili na otoku Zlarinu, ovisno o raspoloživim mjestima za pristajanje u lukama. Vodice su tipičan dalmatinski grad a Zlarin je mali otočić u šibenskom arhipelagu.

 

Utorak: Zlarin ili Vodice – NP Kornati / Sali (D, R, V)

Danas ćemo posjetiti Nacionalni park Kornati koji se sastoji od oko 100 otoka, otočića i grebena koji se u nekim dijelovima strmoglavljuju duboko u more, čak i do 100 metara duboko. Prizor koji će vam zasigurno oduzeti dah. Otoci su bogati ribom te kulturno-povijesnom ostavštinom. Ruševine stare ilirske utvrde, rimske vile, stara kršćanska crkva sv. Marije i srednjovjekovne utvrde i naselja dodatno uvećavaju vrijednost otočja. Noćenje u mjestu Sali na Dugom Otoku. Večera na brodu.

 

Srijeda: Sali – Zadar (D, R)

Jutro je rezervirano za kupanje. U popodnevnim satima polazimo prema Zadru. Po dolasku u Zadar se možete pridružiti organiziranom razgledu grada s vodičem na engleskom jeziku. Stoljećima je grad bio dalmatinska metropola, a danas je centar regije. Grad je poznat po bogatom povijesnom naslijeđu svjetskog značenja, vidljivog na svakom koraku: rimski forum iz 1 stoljeća, crkva Sv. Donata iz 9 stoljeća – najpoznatija srednjovjekovna bazilika i simbol grada Zadra, moćne gradske zidine sa reprezentativnom lukom i gradskim vratima iz 16. stoljeća, brojne palače, ville i drugo povijesno naslijeđe. U gradu Zadru nalaze se brojni restorani smješteni u samom centru, a od posebne su važnosti „Morske orgulje“ i svjetlosna instalacija „Pozdrav suncu“. Noćenje u Zadru.

 

Četvrtak: Zadar – Rogoznica (D, R, Kapetanska večera)

Tijekom doručka isplovljavamo i nastavljamo krstarenje prema Rogoznici. Ručak tijekom plovidbe, nakon kojeg slijedi zaustavljanje za kupanje u mirnoj uvali po izboru kapetana. Noćenje u Rogoznici, malom slikovitom gradu iz kojeg potječe čuveno vino Babić. Kapetanska večera sa živom muzikom na brodu.

 

Petak: Rogoznica – Split (B, D)

Danas se vraćamo na Splitsku rivijeru te koristimo gotovo cijeli dan za kupanje. Zaustavljamo se u jednoj od uvala na otoku Čiovu (povezan mostom s Trogirom). U poslijepodnevnim satima, nastavljamo krstarenje prema posljednjoj luci, uživajući u prekrasnom pogledu na Splitsku rivijeru. Priključite se razgledu Splita s vodičem na engleskom jeziku. Split je jedan od gradova pod zaštitom UNESCO-a i njegova povijesna bogatstva i ljepota ne pripadaju samo ljudima koji žive u blizini njegovih zidina već se nude svim ljudima svijeta, svima onima koji žele uhvatiti komadić tisućljetne ljepote. Iskoristite posljednju večer za opuštanje i šetnju ovim povijesnim gradom i  njegovom obalom. Noćenje u Splitu.

 

Subota: Split (D)

Nakon doručka, preostaje još samo oproštaj od posade i novih prijatelja. Nadamo se da ćemo vas uskoro opet vidjeti na palubi broda!

 

LEGENDA: D – doručak, R – ručak, V – večera

 

Prijava: od 11:00-12:00h / Odjava: do 9:00h

 

Cijena po osobi na bazi 7 polupansiona:

Tip kabine / Datum polaska 7.8. 17.7.
  Deluxe Superior VIP
  Gornja/glavna paluba
15.750
  Deluxe Superior
  Gornja/glavna paluba
14.250
  Deluxe Superior
  Donja paluba
12.000
  Deluxe
  Gornja/glavna paluba
12.750
  Deluxe
  Donja paluba
10.500

Napomene: cijene su informativnog karaktera i podložne su promjenama. Za dobivanje točne cijene potrebno je kontaktirati agenciju. 

 

U program putovanja je uključeno

 • dolazni i odlazni prijevoz do zračne luke Split, krstarenje brodom u deluxe kabini prema odabranoj ruti, prijem i koktel dobrodošlice, dnevni buffet doručak, degustacija maslinovog ulja i vina na brodu, 9 obroka (ručak ili večera od tri slijeda kako je navedeno u programu), piće uz ručak, neograničena voda, kapetanska večera uz živu glazbu, dnevno svježe voće, stručni vodič putovanja, vođeni obilazak gradova: Split, Šibenik, Zadar i Trogir (engleski jezik), ulaznice za NP Kornati i NP Krka, posjet vinariji Bibich i degustacija vina, boravišna pristojba i lučke takse, usluga nošenja prtljage, svakodnevno pospremanje kabine, besplatan Wi-Fi
 • Bez dodatnih naknada po dolasku, osim napojnica!

Pojedinosti o letu treba dostaviti najranije 3 tjedna (21 dan) a najkasnije 10 dana prije polaska na krstarenje kako bi se mogao organizirati dolazni i odlazni transfer.

U program putovanja nije uključeno

 • mogućnost čuvanog parkirališta – cca 75 – 115 kn dnevno (Split, na upit)

Napomena

 

Popusti:

 • djeca do 10 g. -30%
 • odrasli na trećem ležaju u trokrevetnoj kabini -30% (limitirana raspoloživost)

 

Doplate:

 • jednokrevetna kabina: +50% na cijenu smještaja u dvokrevetnoj kabini

 

Opisi kategorija brodova:

DELUXE – moderni i najsuvremeniji brodovi duljine 42 do 47 metara. Prostrana sunčana paluba uključuje hidromasažnu kadu i ležaljke za sunčanje, kako bi uživali u predivnim prizorima Jadrana. Deluxe brodovi imaju prostrane, raskošno dizajnirane, klimatizirane kabine s vlastitom kupaonicom s bračnim krevetom ili dva odvojena kreveta, sefom, toaletnim potrepštinama, sušilom za kosu, ormarićem i ormarom za garderobu. Kabine su veličine od 12 do 17 m2. Od 2018. svi deluxe i deluxe superior brodovi imaju prijenosni defibrilator (AED) dostupan za hitne slučajeve. Uključene usluge: prijevoz iz/do zračne luke, buffet doručak i ručak od tri slijeda, piće uz ručak, kapetanska večera uz živu glazbu, večera na obiteljskom gospodarstvu, razgledi, pratitelj putovanja, različite ulaznice, razne degustacije, boravišna pristojba i lučke takse, usluga nošenja prtljage, svakodnevno pospremanje kabine, čaj i kava cijeli dan, neograničena voda, besplatan Wi-Fi

DELUXE SUPERIOR – klasa novih i većih brodova Katarine Line, najboljih brodova koji postoje na Jadranu, izgrađenih visokokvalitetnim materijalima od masivnog drva, mramora, nehrđajućeg čelika i sl. Minimalno 47 metara duljine, novoizgrađeni ili obnovljeni nakon 2016. godine, s masažnim kadama i prostranim, vrhunsko dizajniranim i klimatiziranim kabinama s vlastitom kupaonicom, s bračnim krevetom ili s dva odvojena kreveta, veličine od 15 do 20 metara kvadratnih. Kabine su opremljene ormarima, sefom, sušilom za kosu, toaletnim potrepštinama, ogrtačem, papučama itd. Od 2018. svi deluxe i deluxe superior brodovi imaju prijenosni defibrilator (AED) dostupan za hitne slučajeve. Uključene usluge: prijevoz iz/do zračne luke, buffet doručak i ručak od tri slijeda, piće uz ručak, kapetanska večera uz živu glazbu, večera na obiteljskom gospodarstvu, razgledi, pratitelj putovanja, različite ulaznice, razne degustacije, boravišna pristojba i lučke takse, usluga nošenja prtljage, svakodnevno pospremanje kabine, čaj i kava cijeli dan, neograničena voda, besplatan Wi-Fi

 

Važne napomene:

 • kabine gornja/glavna paluba mogu se nalaziti na glavnoj ili gornjoj palubi ovisno o konfiguraciji broda – kabine se dodjeljuju sukladno raspoloživosti! Kabine na donjoj palubi nalaze se u trupu broda, ispod glavne palube
 • kapetan zadržava pravo promjene rute u slučaju loših vremenskih uvjeta. Polasci su garantirani za minimum 10 prijavljenih osoba. Organizator zadržava pravo otkazivanja polazaka u slučaju da ima manje od 10 prijavljenih osoba i zadržava pravo promjene imena broda ako za to postoji razlog. Gosti se trebaju pridržavati pravila ponašanja na brodu (izložena u pismenom obliku na svakom brodu), posebno po pitanju zabrane unošenja pića na brod. U slučaju neprimjerenog ponašanja organizator/kapetan zadržava pravo zamoliti gosta da napusti brod.
 • zbog specifičnih uvjeta i zahtjeva za privez u nekim hrvatskim lukama, brodovi se privezuju bočno jedan na drugi, tako da naši klijenti, da bi došli do obale, moraju prelaziti s broda na brod preko razmaka između brodova. U takvim slučajevima klijenti moraju osobito paziti na prelaske s broda na brod i to na vlastitu odgovornost. Posada će rado pomoći onima koji pomoć trebaju i traže. Krstarenje se ne preporuča osobama u invalidskim kolicima ili osobama ograničene mobilnosti.
 • organizator i kapetan broda zadržavaju pravo izmjene i/ili promjene rute zbog vremenskih uvjeta, kao i uvjeta u posjećenim lukama. Redoslijed posjeta može se razlikovati od objavljenog u slučaju da su luke prepune, s namjerom pružanja boljeg iskustva gostu.
 • preporučamo uplatu osiguranja od otkaza rezervacije

 

Uvjeti otkazivanja:

 • od dana potvrde rezervacije do 30 dana prije polaska 1.500 kn po osobi – nepovratna akontacija
 • 29-22 dana – akontacija + 25% preostalog iznosa
 • 21-15 dana – akontacija + 50% preostalog iznosa
 • 14-0 dana – 100% iznosa

 

Doplata za izmjenu imena – 150 kn po osobi

 

Doplata za izmjenu termina – 150 kn po osobi – vrijedi samo ako se promjena izvrši do 30 dana prije rezerviranog odlaska, u protivnom se primjenjuju redoviti uvjeti otkaza

 

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku