Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Grčka

Maturalno putovanje u Grčku autobusom i brodom je putovanje prožeto bogatstvom razledavanja iz vremena Antike. Kolijevka kulture - Grčka je prekrasna destinacija u svako doba godine

Drevna Atena je svakako dobra pozivnica za posjetiti Grčku. Bogatstvo antičkih ostataka, čuveni trg Sintagma, olimpijski stadion samo su neki od motiva Grčke. Kada dodamo Mikenu, starogrčko proročište Delfe, Korintski kanal, stari grad Korint i brojne druge motive Grčke, svakako je Grčka jedna od onih nezaobilaznih destinacija za maturalno putovanje. Svakako, mediteranska klima i velik broj sunčanih dana omogućuje da program bude još bolji...

Cijena 0 HRK po osobi

Polasci

Program putovanja

 

1. dan: ZAGREB – ITALIJA – PLOVIDBA JADRANSKIM I JONSKIM MOREM

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u dogovoreno vrijeme. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Dolazak u Veneciju/Anconu. Ukrcaj na brod koji plovi do grčke luke Patras. Smještaj u četverokrevetne unutrašnje kabine. Isplovljavanje broda prema plovidbenom redu. Upoznavanje sa sadržajima na brodu i uživanje u pravom malom plovećem gradu: restorani, barovi, trgovine, bazeni… Večera na brodu. Noćna zabava u disco clubu (gratis ulaz). Noćenje na brodu.

 

2. dan: IGOUMENITSA – METEORA – KALAMBAKA

Iskrcaj u Igoumenitsi je u jutarnjim satima. Vožnja u pravcu Kalambake i razgled jednog manastira METEORA (ulaznica u cijeni). Meteora je skupina grčkih pravoslavnih manastira izgrađenih na visokim kamenim liticama koje poput stupova strše u nebo. Ručak u restoranu. Smještaj u hotel 3* u Kalambaki. Večera u hotelu. Noćenje.

 

3. dan: KALAMBAKA – DELFI – ATENA

Doručak u hotelu. Odlazak prema DELFIMA, najpoznatijem starogrčkom proročištu gdje ćemo vidjeti Apolonov hram i mjesto na kojem je proročica Pitija proricala budućnost. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Nastavak putovanja u pravcu Atene. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

4. dan: ATENA

Doručak. Odlazak u razgled Atene: TRG OMONIA, ULICA ATENA, GRADSKA VIJEĆNICA, NACIONALNA KNJIŽNICA, SVEUČILIŠTE (UNIVERZITET), AKADEMIJA, TRG SINTAGMA, ZGRADA PARLAMENTA, SMJENA STRAŽE (EVZONI), GROB NEZNANOM JUNAKU, ULICA ERMOU, MONASTIRAKI, ULICA ANDRIANOU (PLAKA), HADRIJANOV SLAVOLUK, OSTACI ZEUSOVA HRAMA, ZAPEION (IZLOŽBENO-KONGRESNI CENTAR), STADION I. OLIMPIJSKIH IGARA (PANATHINAIKOS), AKROPOLA S PROPILEJIMA I PARTENONOM, ARHEOLOŠKI MUZEJ (ulaznica u cijeni) VIDIKOVAC, AGORA i MUZEJ. Slobodno popodne za osobne programe. Večera na Plaki uz folklorni program. Noćenje.

 

5. dan: ATENA I GLYFADA

Doručak. U prijepodnevnim satima predlažemo posjet Nacionalnome arheološkom muzej (ulaznica u cijeni). Poslije podne slijedi odlazak do Glyfade - atenske rivijere i slobodno vrijeme za kupanje. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

6. dan: ATIČKI POLUOTOK: RT SUNION – MARATONSKO POLJE

Doručak. Izlet atičkim poluotokom do SUNIONA, najjužnije kontinentalne točke Europe i mjesta s jednim od najljepših zalazaka sunca (mjesto na kojem se, prema mitu, starac Egej bacio u more i zbog kojeg je ono prozvano Egejskim). Razgled Posejdonova hrama. Mogućnost kupanja na Apolonovoj obali. Večera. Noćenje.

 

7. dan: VELIKA PELOPONEŠKA TURA: KORINT – MIKENA – EPIDAUR – PATRAS

Doručak. Slijedi upoznavanje znamenitosti i najznačajnijih arheoloških lokaliteta (polu)otoka Peloponeza: KORINTSKI KANAL, MIKENA (lavlja vrata, kiklopske zidine, akropola). Odlazak do EPIDAURA, razgled antičkoga KAZALIŠTA. Nastavak vožnje prema Patrasu. Ukrcaj na brod i smještaj po kabinama. Večera na brodu. Noćna zabava u disko klubu (gratis ulaz). Noćenje na brodu. Plovidba u Jonskim i jadranskim morem u smjeru Italije.

 

8. dan: ANCONA – SAN MARINO – ZAGREB

Doručak na brodu. Dolazak u Anconu, iskrcaj iz broda nastavak autobusom prema San Marinu. Razgled i slobodno vrijeme do polaska prema RH. Očekivani dolazak na mjesto polaska očekuje se u ranim jutarnjim satima (osmog dana programa ovisno o terminu dolaska broda).

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz visokopodnim turističkim autobusom prema programu putovanja licenciranim za prijevoz djece
 • prijevoz brodovima/trajektima brodara ANEK LINES ili MINOAN LINES na redovitim međunarodnim linijama Venecija/Ancona – Igoumenitsa i Patras – Ancona sa smještajem u četverokrevetnim unutrašnjim kabinama (klima, tuš/wc, interni telefon, radio) na osnovu 2 noćenja (jedno noćenje prema Grčkoj i jedno noćenje prema Italiji)
 • prehranu na brodovima/trajektima na osnovu 3 obroka: večera u odlasku, večera i doručak na povratku iz Grčke.
 • smještaj u provjerenim hotelima u višekrevetnim sobama za učenike (trokrevetne i četvero-krevetne sobe; klima, tuš/wc, telefon, televizor) i dvokrevetnim sobama za osobe u pratnji (1 noćenje Kalambaka, 4 noćenja u Ateni (mogućnost smještaja i u Glyfadi prema želji grupe)
 • prehranu u hotelima prema programu putovanja na osnovu 4 polupansiona i jedno noćenje s doručkom
 • ručak u restoranu u Kalambaki 2. dan putovanja
 • večera na Plaki uz cjelovečernji folklorni program 3. dan putovanja
 • licenciranog turističkog pratitelja tijekom cijelog putovanja
 • trošak stručnog mjesnog vodiča za za razgled Atene i atenske Akropole
 • pedagošku pratnju prema Pravilniku o provedbi školskih izleta i ekskurzija
 • gratis mjesto za asistenta u pratnji
 • Sve razgledavanja prema programu putovanja s uključenim ulaznicama na lokalitete i u muzeje
 • manastirski kompleks Meteori (u cijeni aranžmana), arheološki lokalitet Delfi s posjetom muzeju, atenska Akropola i Agora s muzejima, Nacionalni arheološki muzej u Ateni, arheološki lokalitet na Sunionu (Posejdonov hram), arheološki lokalitet Stari Korint s posjetom muzeju, arheološki lokalitet Mikena s posjetom muzeju, Atrejeva riznica (Mikena), arh. lokalitet Epidaur
 • osiguranje od otkaza putovanja, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od posljedica nesretnog slučaja/nezgode
 • troškove organizacije putovanja i jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti

 

U program putovanja nije uključeno

 • Troškovi javnog gradskog prijevoza
 • Sve što nije izrijekom navedeno u rubrici “Cijena aranžmana uključuje“

 

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu za željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjecuju.