GRUPNO PUTOVANJE

Istočna Hrvatska

Kulturno i prirodno blago Istočne Hrvatske

Dvodnevno putovanje autobusom do najistočnijeg grada u Hrvatskoj - Iloka te posjeta gradovima po Slavoniji tijekom kojeg ćemo posjetiti i park prirode Kopački rit. Također tijekom putovanja upoznat ćemo se i sa Vučedolskom kulturom, možda i najstarijom kulturom Europe. Na istoku je nezaobilazan grad heroj - Vukovar u kojem ćemo posjetiti i memorijalno groblje na Ovčari te samu bolnicu u gradu.


Cijena 0 HRK 0,00 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Program putovanja

 

1.dan: ZAGREB - ĐAKOVO – OSIJEK – KOPAČKI RIT

Polazak autobusom ispred škole u ranim jutarnjim satima. Vožnja u smjeru Slavonije uz pauze za odmor i dolazak u Đakovo, razgled katedrale sv. Petra, simbola grada i najznačajnijeg sakralnog objekta Slavonije koji je u 19. st. izgradio biskup Josip Juraj Strossmayer. Obilazak pastuharne u centru Đakova (uz stručno vođenje) jedne od najstarijih u Europi, koja uz ergelu nudi terapeutsko jahanje, vožnju dvoprega i četveroprega te školu jahanja. Kratka vožnja do Osijeka. Razgled secesijske jezgre i osječke Tvrđe. Šetnja uz Dravu i slobodno vrijeme (opcionalno posjet Muzeju Slavonije). Odlazimo u Baranju i park prirode Kopački rit, gdje ćemo prošetati novom drvenom šetnicom preko jezera Mali Sakadaš, te krenuti u jednosatnu panoramsku vožnju i razgled posebnog zoo-rezervata brodom uz stručnog vodiča. Po želji grupe i u skladu s vremenskim okolnostima, organizirani posjet Kompleksu dvorca Tikveš. Večera na eko imanju „Orlov put“ u Bilju ili u etno restoranu „Piroš čizma“ u selu Suza. Povratak u Osijek, smještaj u hotel i noćenje.

 

2.dan: VINKOVCI - VUKOVAR – ILOK - ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela te polazak prema Vinkovcima. Posjet rodnoj kući Ivana Kozarca, šetnja vinkovačkim korzom (Orion – najstariji indoeuropski kalendar, današnji prikaz posude „Orion“ na pješačkoj zoni u središtu Vinkovaca ima simboličko značenje.) Preporučamo posjet Gradskog muzeja Vinkovci (uz doplatu) . Nakon razgleda muzeja, slijedi kraća vožnja do Vukovara. Po dolasku u Vukovar, razgled grada u pratnji lokalnih vodiča, poznatog po svojoj baroknoj jezgri koja se obnavlja nakon ratnog uništavanja. Posjet Memorijalnom groblju i spomen-domu na Ovčari. Slijedi obilazak Muzeja vučedolske kulture uz stručno vodstvo na arheološkom lokalitetu Vučedol, jednom od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi i eponimnom lokalitetu jedne kulturne pojave koja je u vrijeme eneolitika, u trećem tisućljeću prije Krista, zauzimala prostor današnjih dvanaest europskih zemalja. Po završetku razgleda, organizirani ručak u restoranu Gondola u Sotinu. Odlazak do najistočnijeg grada u Hrvatskoj, Iloka – „grada starina i vina“, smještenom na izlazu Dunava iz Hrvatske. Posjet crkvi sv. Ivana Kapistrana i dvorcu Odescalchi, koji je središnje zdanje srednjevjekovne jezgre Iloka,a u njemu je smješten Muzej grada Iloka. Preporučamo i posjet Iločkim podrumima uz stručno vođenje i priču o glasovitim vinima iz ovog blagog podneblja u kojima su uživali i rimski carevi i engleske kraljice. Kasnije poslijepodne polazak za Zagreb, kamo stižemo u kasnijim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

 

 

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz turističkim autobusom licenciranim za prijevoz djece
 • licenciranog turističkog pratitelja/voditelja putovanja tijekom putovanja i sve razglede prema programu
 • stručno vođenje / lokalni vodiči u Đakovu, Osijeku, Vukovaru i Iloku
 • 1x noćenje s doručkom u hotelu u Osijeku 
 • večera na eko-imanju „Orlov put“ ili etno restoranu „Piroš čizma“ u Baranji
 • ručak u restoranu  u Sotinu
 • obilazak kuće Ivana Kozarca
 • pedagošku pratnju profesora prema Pravilima za provedbu školskih izleta i ekskurzija
 • sve razglede prema programu putovanja
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja/nezgode
 • troškove organizacije putovanja i jamčevno osiguranje
 • prijevoz visoko-turističkim autobusom licenciranim za prijevoz djece
 • ulaznicu za Park prirode Kopački rit uz stručno vodstvo
 • ulaznicu za Ergelu Đakovo uz stručno vođenje
 • ulaznicu za Muzej vučedolske kulture uz stručno vodstvo/Vukovar
 • ulaznicu za spomen dom Ovčara

 

U program putovanja nije uključeno

 • ulaznicu za razgled Iločkih podruma uz stručno vođenje
 • ulaznicu za panoramsku vožnju i razgled Vukovara brodom po Dunavu (uz sok i bajaderu)
 • ulaznica za Gradski muzej u Vinkovcima
 • ulaznica za dvorac Odeschalchi u Iloku

 

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu za željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjecuju.

 Pogledajte i ostala putovanja u ponudi

NAPOMENA Sve informacije na web stranici su informativnog karaktera.

Ne propustite nikada više sjajnu priliku za odmor

Budite ispred drugih. Budite uvijek obaviješteni o našim sjajnim ponudama sa ograničenim brojem mjesta.

Vasa email adresa je sigurna sa nama. Mi nikada nećemo na bilo koji način ustupiti vaše podatke drugim osobama.