Putovanje Klagenfurt | Svijet Putovanja
Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Klagenfurt

Jednodnevni izlet autobusom u Klagenfurt i Minimundus je izlet na kojem ćemo se upoznati s povijesti grada Klagenfurta te vidjeti i njegov renesansni dio te posjetiti tematski park Minimundus

Klagenfurt je središte Koruške. Grad koji je u narodu poznat i kao Celovec. Sam grad se nalazi nedaleko jezera Worthersee koje je raj za izletnike. Uz Klagenfurt se vežu brojne legende o nastanku grada no povijesne činjenice nam govore o nastanku između 12 i 13 stoljeća. Uz sam grad se nalazi i tematski park Minimundus koji u sebi sadrži minijaturne znamenitosti cijeloga svijeta kao što su Bijela kuća, Taj Mahal, Uhr Turm u Grazu, Belemska kula iz Lisabona i mnoge druge.

Cijena 0 HRK po osobi

Polasci

Program putovanja

 

Polazak iz Zagreba ispred škole u jutarnjim satima. Vožnja autobusom kroz Sloveniju preko Ljubljane, Kranja i tunelom kroz Karavanke do predgrađa Klagenfurta gdje se nalazi Minimundus. Po dolasku razgled najpoznatijih svjetskih građevina u malom (Operna kuća Sidney, Bijela kuća Washington, crkva Sv. Marka Zagreb, i brojne druge). Po završetku razgledavanja parka Minimundus odlazak do obližnjeg grada – Klagenfurt. Razgled Klagenfurta i slobodno vrijeme za vlastite programe, ručak, shopping i sl. Povratak prema Zagrebu u kasnijim poslijepodnevnim satima. Dolazak na mjesto polaska se očekuje u večernjim satima.

  

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

U program putovanja je uključeno

  • prijevoz autobusom prema programu putovanja licenciranim za prijevoz djece
  • ulaznicu za park Minimundus
  • licenciranog voditelja putovanja putovanja
  • razgled Klagenfurtaprema programu
  • troškove pedagoške pratnje prema Pravilniku o provedbi Školskih izleta i ekskurzija
  • putno osiguranje(zdravstveno i otkaz putovanja)
  • troškove organizacije putovanja, jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti

 

U program putovanja nije uključeno

  • ulaznice za ostale objekte koji se fakultativno posjećuju.
  • sve što izrijekom nije navedeno u rubrici „Cijena aranžmana uključuje“

 

Napomena

Trajanje izleta: max. 14 sati  

 

AUSTRIJA

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je  83.872,1 km2 a broj stanovnika 8.859.000. Službeni jezik je njemački, koji se također govori u Njemačkoj. Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska  manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata.