GRUPNO PUTOVANJE

Krstarenje južnom Dalmacijom iz Dubrovnika

Ruta KL5 – Dubrovnik Discovery: Dubrovnik – Mljet – Hvar – (Bol) Split – Korčula – Šipan – Dubrovnik

Dovoljno je samo nekoliko ljetnih majica, kupaći kostim i dobro raspoloženje da biste proveli sedam nezaboravnih dana krstareći duž obale i otoka. Opustite se i dozvolite kapetanu i posadi da potpuno preuzmu brigu o Vama. Vama preostaje samo kupanje, sunčanje, lješkarenje ili istraživanje kristalno plavih dubina Jadrana. Svake večeri možete kušati specijalitete u restoranima nove luke ili se upustiti u otkrivanje starih crkvi i povijesnih zanimljivosti otoka…


Cijena 4100 HRK 544,16 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Program putovanja

 

Subota: Dubrovnik (R)

Prijava u luci Gruž od 13:00 sati nadalje. Prvo noćenje planirano je u Dubrovniku zbog brojnih gostiju koji dolaze različitim letovima. Dubrovnik je jedan od najpoznatijih gradova Hrvatske. Predlažemo šetnju Dubrovnikom a zatim odlazak na piće na poznatom Stradunu. Večera na brodu i noćenje. 

 

Nedjelja: Dubrovnik – Mljet (D, R)

Nakon doručka, polazak prema Nacionalnom Parku Mljet (cijena ulaznice cca 20€ po osobi). Ručak na brodu. Mljet je prekrasan, miran otok i imat ćemo slobodno cijelo poslijepodne za uživanje i istraživanje prekrasne prirode. Usred velikog jezera, u Nacionalnom parku nalazi se stara opatija i crkva koju možete posjetiti ili iznajmiti mali brod za istraživanje Nacionalnog parka Mljet. Možete unajmiti bicikle za vožnju stazama koje okružuju jezera ili automobil za one koji žele ići malo dalje. Noćenje u luci Polače ili Pomena. 

 

Ponedjeljak: Mljet – Hvar (D, R)

Ujutro nastavljamo prema malenom otoku Šćedro, koji se nalazi uz južnu obalu otoka Hvara. Ovdje ćemo imati dovoljno vremena za opuštanje i osvježenje u čistom, kristalno plavom moru. Nakon ručka, nastavak plovidbe prema Hvaru, najdužem i najsunčanijem otoku Jadranskog mora. Za one željne zabave Hvar nudi mnogobrojne restorane i barove otvorene dugo u noć. Kao tipičan lokalni suvenir otoka Hvara kupite lavandu od lokalnih prodavača. Noćenje u luci u gradu Hvaru.

 

Utorak: Hvar – (Bol) Split (D, R)

Sljedeće odredište je otok Brač. Nastavljamo prema čuvenom Zlatnom Ratu koji svojim oblikom dominira nad svim ostalim krasnim bolskim plažama. Plaža je poznata po specifičnom mijenjanju oblika, ovisno o vjetru. Bol je tipično dalmatinsko ribarsko mjesto koje je, iako pretvoreno u atraktivnu turističku destinaciju, zadržalo osjećaj malog mjesta. U Split stižemo u kasnim proslijepodnevnim satima. Split je jedan od gradova pod zaštitom UNESCO-a čija povijesna bogatstva i ljepota ne pripadaju samo ljudima koji žive u blizini njegovih zidina već se nude svim ljudima svijeta, svima onima koji žele uhvatiti komadić tisućljetne ljepote. Pridružite se vođenom razgledu Splita uz vodiča (uključeno u cijenu kod Premium Superior krstarenja, kod ostalih tipova uz doplatu). Grad obiluje restoranima i bistroima s veliki izborom lokalnih specijaliteta te kafićima. Noćenje u Splitu.

 

Srijeda: Split – Korčula (D, R)

Ranojutarnji polazak prema Korčuli, rodnom mjestu poznatog istraživača i pustolova Marka Pola. Ručak na brodu u jednoj od osamljenih uvala na putu. Dolazak u Korčulu u ranim poslijepodnevnim satima. Uživajte u zidinama i bastionima grada, izgrađenim u 13. stoljeću ili posjetite neke od crkvica ili muzeja. Možete se pridružiti i fakultativnom razgledu grada (uključeno u cijenu kod Premium Superior krstarenja, kod ostalih tipova uz doplatu). Korčula ima bogat izbor restorana i barova. Noćenje u luci u Korčuli.

 

Četvrtak: Korčula – Šipan (D, R, Kapetanska večera)

Jutarnje krstarenje prema Elafitskim otocima, skupini otoka zapadno od Dubrovnika, uključujući Šipan, Lopud i Koločep (Kalamota). Mnoge turiste ovdje privlači prelijep krajolik i pješčane plaže. Planirano je kupanje i ručak na jednom od manjih Elafitskih otoka. Nastavak krstarenje prema Šipanu, najvećem otoku Elafita, ali i najudaljenijem iz Dubrovnika. Kapetanska večera (uključena na Premium i Premium Superior krstarenju) na brodu i noćenje na otoku Šipanu.

 

Petak: Šipan – Dubrovnik (D, R)

Rani polazak prema Dubrovniku, uz doručak na putu. Uživajte u nezaboravnim prirodnim ljepotama uz obalu prema Dubrovniku ili “raju na zemlji” kako ga je nazvao irski pisac George Bernard Shaw. Ručak na brodu i dolazak u Dubrovnik u rano poslijepodne. Cijelo popodne je u slobodno vrijeme: istražite Dubrovnik ili idite na kupanje. Pridružite se obilasku starog grada s vodičem (uključeno na Premium Superior krstarenju). Prošećite Stradunom,  istražite malene trgove i uličice unutar gradskih zidina. Za one izdržljivije preporučujemo šetnju gradskim zidinama (ili barem dijelom zidina) dugim 1.940 metara. Noćenje u luci Gruž. 

 

Subota: Dubrovnik (D)

Nakon doručka ostaju još samo riječi “do skorog viđenja”. Nadamo se da ćemo vas uskoro opet vidjeti na palubi broda!

 

LEGENDA: D – doručak, R – ručak

Prijava: od 11:00-12:00h / Odjava: do 9:00h

 

Akcijske cijene po osobi na bazi 7 polupansiona*:

Kategorija broda i kabine/ Polazak SRPANJ: 2.7.
Premium Superior
Gornja/glavna paluba
5.000
Premium Superior
Donja paluba
4.500
Premium
Gornja/glavna paluba
4.500
Premium
Donja paluba
4.100
.

Redovne cijene po osobi na bazi 7 polupansiona:

Termin polaska 2.7.
Premium – donja paluba 6.675
Premium – Gornja/glavna paluba 7.200
Premium Superior – donja paluba 7.690
Premium Superior – Gornja/glavna paluba 8.290

U program putovanja je uključeno

  • krstarenje brodom prema odabranoj ruti (napomena: ime broda će se znati najkasnije 7 dana prije putovanja)
  • smještaj u dvokrevetnoj kabini na osnovi 7 polupansiona po osobi (doručak i ručak u tri slijeda)
  • ostale usluge navedene pod opisom kategorije broda

 

 

U program putovanja nije uključeno

  • obavezna doplata na licu mjesta: boravišna pristojba i lučke takse 300 kn po osobi i tjednu
  • parking u Dubrovniku na upit (cca. 120-150 kn dnevno)

 

 

Napomena

Opisi i slike kategorija brodova:

 

PREMIUM – brodovi čeličnih trupova sa modernim tradicionalnim izgledom. Nude smještaj u klimatiziranim, prostranim kabinama s bračnim ili dva odvojena kreveta, sušilom za kosu i sefom. Brodovi su od 29 do duljine 35 m, a kabine su veličine 8 do 14 m2. (primjeri brodova – slike: ANTONELA, DALMATIA, DIONIZ, JADRANSKA KRALJICA, EOS, LEONARDO, MERIDIJAN, MORENA…)

 

Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, pratitelj putovanja na engleskom jeziku, razgled Dubrovnika sa vodičem, svakodnevno pospremanje kabine, sredinom tjedna svježi set ručnika i posteljine, usluga nošenja prtljage, degustacija maslinovog ulja i vina na brodu, popodnevni čaj i kava, neograničena voda, besplatan Wi-Fi

 

Primjeri slika brodova – KLIKNITE

 

 

PREMIUM SUPERIOR – brodovi nedavno izgrađeni kao mini deluxe brodovi, koji imaju sličnu udobnost, ali su malo manji – duljine 38 do 41 m. Klimatizirane kabine imaju veličinu od 8 do 14 m2 s bračnim ili dva odvojena kreveta, sušilom za kosu i sefom. (primjeri brodova – slike: DREAM, MAJESTIC, MOONLIGHT, OLMISSUM, PARADIS, SEAGULL, SPALATO…)

 

Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, pratitelj na brodu na engleskom jeziku, razgled Dubrovnika, Hvara, Korčule, svakodnevno pospremanje kabine, sredinom tjedna svježi set ručnika i posteljine, usluga nošenja prtljage, degustacija maslinovog ulja i vina na brodu, popodnevni čaj i kava, neograničena voda, besplatan Wi-Fi

 

Primjeri slika brodova – KLIKNITE

 

 

Popusti:

– djeca mlađa od 10 g. -50%

– odrasli na trećem ležaju u trokrevetnoj kabini -30% (limitirana raspoloživost)

 

Doplate:

– jednokrevetna kabina: +50% na cijenu smještaja u dvokrevetnoj kabini

– obnova bračnih zavjeta ili drugi poseban događaj: od 1.125 kn (po paru) – uključuje ceremoniju obnove zavjeta koju obavlja kapetan, potvrdu, šampanjac, poklon

– ulaznice u Nacionalne parkove: cijene variraju od 75-205 kn ovisno o sezoni i parku koji se posjećuje (plaćanje na licu mjesta)

 

Važne napomene:

– kabine gornja/glavna paluba mogu se nalaziti na glavnoj ili gornjoj palubi ovisno o konfiguraciji broda – kabine se dodjeljuju sukladno raspoloživosti! Kabine na donjoj palubi nalaze se u trupu broda, ispod glavne palube

– kapetan zadržava pravo promjene rute u slučaju loših vremenskih uvjeta. Polasci su garantirani za minimum 10 prijavljenih osoba. Organizator zadržava pravo otkazivanja polazaka u slučaju da ima manje od 10 prijavljenih osoba i zadržava pravo promjene imena broda ako za to postoji razlog. Gosti se trebaju pridržavati pravila ponašanja na brodu (izložena u pismenom obliku na svakom brodu), posebno po pitanju zabrane unošenja pića na brod. U slučaju neprimjerenog ponašanja organizator/kapetan zadržava pravo zamoliti gosta da napusti brod.

– zbog specifičnih uvjeta i zahtjeva za privez u nekim hrvatskim lukama, brodovi se privezuju bočno jedan na drugi, tako da naši klijenti, da bi došli do obale, moraju prelaziti s broda na brod preko razmaka između brodova. U takvim slučajevima klijenti moraju osobito paziti na prelaske s broda na brod i to na vlastitu odgovornost. Posada će rado pomoći onima koji pomoć trebaju i traže. Krstarenje se ne preporuča osobama u invalidskim kolicima ili osobama ograničene mobilnosti.

– organizator i kapetan broda zadržavaju pravo izmjene i/ili promjene rute zbog vremenskih uvjeta, kao i uvjeta u posjećenim lukama. Redoslijed posjeta može se razlikovati od objavljenog u slučaju da su luke prepune, s namjerom pružanja boljeg iskustva gostu.

– preporučamo uplatu osiguranja od otkaza rezervacije

 

Uvjeti otkazivanja:

– od dana potvrde rezervacije do 30 dana prije polaska 375 kn po osobi + dodatnih 375 kn po osobi ukoliko je rezerviran i kopneni program – nepovratna akontacija

– 29-22 dana – akontacija + 25% preostalog iznosa

– 21-15 dana – akontacija + 50% preostalog iznosa

– 14-0 dana – 100% iznosa

Doplata za izmjenu imena – 150 kn po osobi

Doplata za izmjenu termina – 150 kn po osobi – vrijedi samo ako se promjena izvrši do 30 dana prije rezerviranog odlaska, u protivnom se primjenjuju redoviti uvjeti otkaza.

 

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku



Pogledajte i ostala putovanja u ponudi

NAPOMENA Sve informacije na web stranici su informativnog karaktera.

Ne propustite nikada više sjajnu priliku za odmor

Budite ispred drugih. Budite uvijek obaviješteni o našim sjajnim ponudama sa ograničenim brojem mjesta.

Vasa email adresa je sigurna sa nama. Mi nikada nećemo na bilo koji način ustupiti vaše podatke drugim osobama.