Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

London Nova godina 2022. , 4 dana

Putovanje Nova godina London 4 dana avionom 30.12.2022. - 02.01.2023. GARANTIRANI POLAZAK

Doček Nove godine 2022. u veličanstvenom Londonu, jednom od najposjećenijih svjetskih gradova, ujedno i glavnom gradu Engleske. Osim dočeka Nove godine vrijedan je posjete i ima toliko toga da ponudi, od veličanstvene povijesti i kulture pa sve do vrhunske mode i hrane.

Cijena 4490 HRK 595,93 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Program putovanja

 

1. dan: ZAGREB – LONDON, 30.12.2022.

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb na katu pored kioska Tiska dva sata prije leta. Prijava na direktni let za London u 12:00 sati. Slijetanje u London u 13:35 sati po lokalnom vremenu. Transfer posebnim autobusom do hotela. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg predaha, odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do središta grada, odlazak do Piccadilly Circusa, šetnja prema Leicester Squareu i Covent Gardenu. Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo da prošećete do živopisne China Town (kineske četvrti) i čarobne ulice Carnaby. A možete posjetiti primjerice LEGO dućan ili veliki svijet M&M bombona na nekoliko katova! U blizini je i pozata shopping ulica Oxford street sa robnim kućama Primark i Selfridges. Povratak u hotel s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

 

2. dan: LONDON, 31.12.2022.

Doručak. Dan započinjemo odlaskom do Temze. Budući da smo u blizini jedne od najvećih londonski atrakcija, panoramskog kotača London Eye, mogućnost odlaska na isti (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Nastavljamo prema četvrti Westminster, političkog i vjerskog središta cijele monarhije: odlazak prema zgradi parlamenta s Big Benom, kao i do Westminsterske opatije, dalje preko ulice Whitehall okružene brojnim ministarstvima i poznatom rezidencijom britanskog premijera na adresi Downing Street 10. Odlazak prema Trafalgar trgu gdje se smjestila poznata Nacionalna galerija. Nastavljamo razgled šetnjom kroz St. James Park pa sve do Buckinghamske palače, rezidencije britanske kraljevske obitelji. Naš voditelj putovanja upoznat će vas s kraljevskom obitelji-dinastijom Windsor i ispričati uvijek zanimljive pikanterije iz kraljevske obitelji. Poslijepodne je rezervirano za posjet šarmantnoj gradskoj četvrti South Kensington u kojoj će vas osim elegantnih engleskih kuća oduševiti Natural History Museum – jedan od najboljih prirodoslovnih muzeja na svijetu, Science Museum, Victoria & Albert Museum te robna kuća Harrods. Samostalan povratak u hotel. Doček Nove godine na ulicama i trgovima grada! Noćenje.

 

3. dan: LONDON, 1.1.2023.

SRETNA NOVA GODINA
Doručak. Danas krećemo prema istočnom dijelu Londona i to na područje poslovnog centra svijeta – londonskog Cityja. Oduševit će vas sjajan spoj starog i novog, modernih poslovnih nebodera i starih londonskih zdanja: krećemo od St. Paul's Cathedral i Millennium Bridge od kuda se pruža sjajan pogled na južnu obalu rijeke Temze. Zatim slijedi odlazak do londonske kule Tower of London u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji iz 11. stoljeća (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana), te najpoznatijeg londonskog mosta Tower Bridge. Ostatak dana slobodno vrijeme za posjet najvažnijim londonskim muzejima (Victoria and Albert, British Museum, Muzej voštanih figura Madame Tussaud, Tate Gallery itd.) ili slavnim londonskim robnim kućama Harrods, Selfridges, Hamleys – najpoznatiji dućan s igračkama, itd. Navečer predlažemo odlazak na neku od poznatih kazališnih predstava ili musicala (We will rock you, Mama Mia, Chicago, itd.). Noćenje.

 

4. dan: LONDON – ZAGREB, 2.1.2023.

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno jutro do polaska na transfer prema zračnoj luci Heathrow. Predlažemo odlazak do muzeja voštanih figura Madam Tussaud (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Poslije posjeta muzeju slobodno vrijeme za posljednje šetnje, posjete, kupovinu. Transfer do zračne luke Heathrow. Prijava na direktni let za Zagreb u 16:10 sati. Dolazak u zračnu luku Zagreb u 19:30. Kraj programa.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 25 / Maksimalan broj putnika: 31

 

Informacije o letu: satnica letova naznačena u programu
Prijevoznik: British Airways
BA 841 ZAGREB 12:00 LONDON 13:35
BA 848 LONDON 16:10 ZAGREB 19:30

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na direktnoj liniji Zagreb – London Heathrow – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm),
 • transfer posebnim autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 3* u Londonu u dvokrevetnim sobama
 • sve razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

U program putovanja nije uključeno

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • OysterCard (kartica za javni prijevoz koju ćemo koristiti tijekom boravka u Londonu s obzirom da su razgledi organizirani pješice i javnim prijevozom): 25 GBP odrasli, 20 GBP djeca 11-15 godina, mlađi od 10,99 godina besplatno (prijava i uplata na licu mjesta )
 • London Eye (panoramski kotač), cijena od: 250 kn (33,18 EUR) odrasli, 220 kn (29,20 EUR) djeca do 14,99 godina (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • Madame Tussauds (svjetski poznati muzej voštanih figura), cijena od: 300 kn (39,82 EUR) odrasli, 270 kn (35,83 EUR) djeca do 14,99 godina
 • ulaznica za Tower of London, cijena od: 300 kn (39,82 EUR) odrasli, 150 kn (19,91EUR) djeca do 15,99 godina, djeca do 4,99 godina besplatno, studenti i umirovljenici 250 kn (33,18 EUR)
 • gore navedene cijene ulaznica iskazane su na dan izdavanja programa i moguća je njihova promjena do dana polaska o čemu ćete biti točno obaviješteni u završnom pismu koje ćete primiti prije puta. Osim toga, cijene fluktuiraju ovisno o dobu godine, doba dana, potražnji i slično. Treba imati na umu da je pandemija virusa Covid-19 uzrokovala ograničenje ulaza u smislu broja posjetitelja i tzv. time slotove, što bitno otežava ad hoc ulaz na licu mjesta!
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 1.520 kn (201,73 EUR), obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5-10 GBP po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

 

Napomena

Popusti

· 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene

 

Državljani RH mogu ući u Ujedinjeno Kraljevstvo bez ograničenja.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za UK  informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja British Airways objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Gore navedene cijene ulaznica iskazane su na dan izdavanja programa i moguća je njihova promjena do dana polaska o čemu ćete biti točno obaviješteni u završnom pismu koje ćete primiti prije puta.
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u funtama (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske je država u zapadnoj Europi, obično poznata kao Ujedinjeno Kraljevstvo, ili manje točno kao Velika Britanija ili Britanija. Ujedinjeno je Kraljevstvo nastalo nizom Zakona o uniji (Act of Union), koji su ujedinili Englesku, Škotsku i Wales sa Sjevernom Irskom, regijom na otoku Irskoj (Ostali su se dijelovi Irske izdvojili iz UK 1922.). Ujedinjeno Kraljevstvo je smješteno na sjeverozapadnoj obali kontinentalne Europe, okruženo Sjevernim morem, Engleskim kanalom i Atlantskim oceanom. Pod suverenitetom Ujedinjenog Kraljevstva, iako nisu njegov dio, su zavisni teritoriji - Kanalski otoci, otok Man te niz prekomorskih teritorija. Velika Britanija, ili kako se ponekad naziva Britanija, je zemljopisni naziv za područje koje obuhvaća Englesku, Wales i Škotsku. Britansko otočje je zemljopisni naziv skupine otoka, kojem pripadaju Velika Britanija, Irska, otoci Man, Wight i Orkney, Hebridi, otočje Shetland, Kanalski otoci i drugi.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:


Za državljane RH viza za UK nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske nalazi se u Londonu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske (London) se nalazi na adresi 21 Conway Street, London W1T 6BN, UK.
Kontakt podaci: tel. 0044 20 73872022, konzul. 0044 20 73871144, fax. 0044 20 73870310, konzul. 0044 20 73870936, e-mail. vrhlon@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Igor Pokaz.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 9:00-17:00

RADNO VRIJEME KONZULARNOG ODJELA, osim na blagdane u RH i UK: od ponedjeljka do četvrtka od 11 do 14 sati podnošenje zahtjeva i preuzimanje već izrađenih dokumenata; petkom od 10 do 12 sati isključivo preuzimanje već izrađenih dokumenata. Petkom se ne zaprimaju zahtjevi stranaka.
TELEFONSKI POZIVI: tel.: 00 44 20 7387 1144, faks: 00 44 20 7387 0310 ili 00 44 20 7387 0936
Na telefonske pozive stranaka Konzularni odjel je u mogućnosti odgovoriti od ponedjeljka do petka od 9 do 10 sati ujutro. Prije poziva molimo provjerite sadržaj internetske stranice Konzularnog odjela.
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0044 7766912458.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 25. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

Mogućnosti plaćanja:
· gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 

Polica jamčevine br. 45-7002825220 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002825243, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

 

VELIKA BRITANIJA

Ujedinjeno Kraljevstvo je država u zapadnoj Europi, a nastala je nizom Zakona o uniji (Act of Union), koji su ujedinili Englesku, Škotsku i Wales sa Sjevernom Irskom. Ujedinjeno Kraljevstvo je po državnom uređenju parlamentarna monarhija i bez pisanog ustava.
Biračko pravo imaju britanski i irski državljani te državljani iz svih ostalih zemalja članica Commonwealtha stariji od 18 godina, koji imaju stalno boravište u Velikoj Britaniji.
Od 1952. godine na prijestolju je kraljica Elizabeta II, a nasljednik prijestolja mora biti član Anglikanske crkve i ne smije biti u braku s katolikom. Zajedno s dvodomnim parlamentom kraljica predstavlja zakonodavnu vlast, daje mandat za sastavljanje vlade, saziva i raspušta parlament te potvrđuje donesene zakone.
Velika Britanija se nalazi uz najprometniji dio svjetskog mora - Engleski kanal (franc. La Manche) što u današnje doba predstavlja izuzetno povoljan prometno-geografski položaj. Tu se nalazi najrazvijeniji dio Europe čiji pozitivni utjecaji povoljno djeluju na gospodarski i društveni razvoj, što je od Velike Britanije stvorilo svjetsku velesilu.
Većina Britanaca se i dalje protivi uvođenju eura, te ostaju vjerni svojoj funti.
Velike su razlike u naseljenosti stanovništva, pa je tako najveća gustoća na području između Londona, Liverpoola i Leedsa, dok su rubna područja, npr. Cornwall, Wales i sjeverna Škotska rijetko naseljena.
Njena domaća poljoprivreda izuzetno je produktivna pa gotovo u cijelosti zadovoljava svoje potrebe za pšenicom, krumpirom, mesom i mlijekom. Glavna su poljodjelska područja u istočnom, nižem i sušnijem dijelu države.
Prehrambena industrija od svih industrijskih grana ima najviše zaposlenih i rasprostranjena je po cijeloj Velikoj Britaniji.

 

Ono što je čini zanimljivom

Svjetski su poznate pivovare, a Britanija je šesti najveći proizvođač piva na svijetu.
Proizvodnja alkoholnih pića, ponajprije škotskog viskija i džina, te duhanska industrija su također iznimno jake.
Zanimljivo je i da je Ujedinjeno Kraljevstvo jedna od rijetkih država u svijetu čiji stanovnici nemaju osobne iskaznice.
Tradicionalna britanska kuhinja nastala je pod utjecajem raznih zemalja dalekih krajeva koje su nekada bile britanske kolonije. Današnja kuhinja je, zbog ogromnog broja doseljenika, eklektičan spoj svih mogućih vrsta kuhinje: tradicionalno engleske, mediteranske, europskih kuhinja, orijentalnih, afričkih, arapskih i drugih.
Njena klima s mnogo vjetra, vlage, magle i kiše poznata je u cijelom svijetu, no unatoč neprivlačnim vremenskim uvjetima Velika Britanija jedna je od najposjećenijih država svijeta.
Prepoznatljivi simboli Velike Britanije širom svijeta su double decker (crveni autobus na kat), black cab (taxi), crvena telefonska govornica, kraljevska obitelj, kraljevska garda, palača Buckingham, London Eye, Big Ben, Wimbledon...
Tradicionalne gostionice (pubovi), omiljeno su okupljalište ljudi u Britaniji, najpoznatiji je The Red Lion (crveni lav).
Pripadnici svakog škotskog klana imaju svoj tartan od kojeg se izrađuje kilt, kratka muška suknja.

 

LONDON

London glavni je grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva. Kao važnog naselja tijekom dva tisućljeća povijest Londona započinje s Rimljanima, koji su ga osnovali i nazvali Londinium. Jezgra Londona, drevni londonski City ("square mile"), zadržala je svoje srednjovjekovne međe. Najkasnije od 19. stoljeća, naziv "London" odnosi se i na metropolis koji se razvio oko grada. Danas je London jedna od devet regija Engleske i administrativno područje Velikog Londona (Greater London), s vlastitim izabranim gradonačelnikom i skupštinom.
London je značajan "globalni grad" i jedno od najvećih svjetskih financijskih središta s najvećim bruto domaćim proizvodom u Europi.U središnjem Londonu smještena su sjedišta većine britanskih kompanija među prvih 100 prema indeksu FTSE 100 Londonske Burze, i više od 100 među 500 najvećih europskih. Golemi utjecaj Londona na politiku, financije, obrazovanje, zabavu, masovne medije, modu, te umjetnost i kulturu, uvelike doprinosi globalnom statusu grada. Grad je također i važna turistička destinacija za domaće i strane posjetitelje. London je bio domaćin Olimpijskih igara 1908., 1948. i 2012., te tako postao prvi grad u povijesti modernih igara s tri domaćinstva. U Londonu se nalazi 4 mjesta svjetske baštine: Londonski Tower, povijesno naselje u Greenwichu, Botanički vrt u Kewu, i područje koje sadrži Westminstersku palaču, Westminstersku opatiju i crkvu Svete Margarete.
U Londonu živi populacija vrlo raznolikih kultura, nacionalnosti i religija, te se na području grada govori više od 300 jezika. Srpnja 2007., službeni broj stanovnika bio je 7 556 900 unutar međa Velikog Londona, što ga čini najmnogoljudnijom općinom u Europskoj uniji. Urbano područje Velikog Londona (drugo najveće u EU) naseljava 8 278 251 stanovnika, dok je procjena stanovništva metropolitanske zone (također druga najveća u EU), između 12 i 14 milijuna. Londonski metro, kojim upravlja Transport for London, najveća je mreža podzemne željeznice u svijetu, dok je Zračna luka Heathrow najprometniji svjetski aerodrom prema broju putnika na međunarodnim letovima i zračni prostor najprometniji od svih zračnih prostora nad gradskim središtima u svijetu.

Pogledajte i ostala putovanja u ponudi