GRUPNO PUTOVANJE

Milano - Bergamo - Vicenza

Trodnevno putovanje u Veneto i Lombardiju te posjet Milanu, Bergamu i Vicenzi. Tijekom putovanja razgledat ćemo jedno od najljepših središta grada te se upoznati sa djelima čuvenog Andree Palladia

Trodnevno putovanje u kojem ćemo se upoznati s središtem regije Lombardije - Milanom. Milano je grad mode, grad dizajna ali i grad umjetnosti. Tijekom boravka u Milanu ćemo se upoznati s najvažnijim arhitektonskim vrijednostima grada među kojima se ističu Milanska Scala i Milanska katedrala. Osim Milana upoznat ćemo i mali gradić Bergamo te čuvenu Vicenzu, grad renesansnog arhitekta Anreee Palladia prema čijim nacrtima su napravljena većina zdanja u gradu.


Cijena 0 HRK 0,00 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Program putovanja


1.dan: ZAGREB – VICENZA – MILANO

Polazak autobusom u ranijim jutarnjim satima s Autobusnog kolodvora (peroni 502-505). Slijedi ugodna vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Vicenze. Po dolasku slijedi razgled grada koji je pod zaštitom UNESCO-a: Teatar Olimpico (najstarije kazalište na svijetu) – Piazza Dei Signori, Basilica Palladiana, Palača Chiericati... Kraće slobodno vrijeme za osobne programe ili posjet izložbi Van Gogha (ulaznica uz doplatu). Nastavak putovanja prema Milanu. Po dolasku, smještaj u hotel. Večera u restoranu. Noćenje.

 

2.dan: MILANO

Doručak. Slijedi razgled najznačajnijih znamenitosti grada: krećemo od Milanske katedrale ili skraćeno Duomo, jedne od najljepših gotičkih katedrala na svijetu. Izgrađena je od bijelog mramora, a njezina čipkasta vanjština ostavlja nezaboravan dojam. Svi znaju za Vittorio Emanuele, galeriju sa skupim restoranima i trgovinama, pa možete u slobodno vrijeme proviriti. Slijedi nam milanska Scala s jako skupim ulaznicama za poznata operna djela. Jedan od simbola Milana je svakako Castello Sforza, utvrda-zamak, koji se počeo graditi 1358. godine, a završen je deset godina kasnije. Doznajte zanimljive priče o milanskoj obitelji Sforza, koja uz Medicije, Este ili Scaligerije čine poznate Signorie, jednoj od najpoznatijih talijanskih obitelji. U unutrašnjosti dvorca, pored visokih zidina i kula od cigle nalaze se dva dvorišta i palača s djelima Bramantea i Leonarda iz njegove značajne milanske faze. Preporučujemo da probate neko od tradicionalnih milanskih jela poput „risotto giallo” sa šafranom te Cotolette – tradicionalnog milanskog odreska. Večera u restoranu. Noćenje

 

3.dan: MILANO – BERGAMO – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno prijepodne za kupovinu u talijanskoj modnoj prijestolnici, s odličnom ponudom odjeće i obuće, kao i velikom ponudom prigodnih poklona. Na putu prema Zagrebu zaustavit ćemo se u Bergamu, jednom od najljepših povijesnih gradova Lombardije. Posjet povijesnom središtu gradića započinje vožnjom uspinjačom do staroga grada (žičara uz nadoplatu). Prošetat ćemo glavnom ulicom Via Colleoni do Basilice Santa Maria Maggiore, katedrale i trga Piazza Vecchia. Očekivani dolazak na mjesto polaska očekuje se u večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja licenciranim za prijevoz djece
 • voditelja putovanja tijekom trajanja programa
 • smještaj u hotelu 3* u višekrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom2 x večera u restoranu
 • pedagošku pratnju prema Pravilniku o provedbi Školskih izleta i ekskurzija
 • Boravišnu pristojbu
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Troškove organizacije putovanja, jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti.

 

U program putovanja nije uključeno

 • Dobrovoljno osiguranje od otkaza putovanja
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju
 • Javni gradski prijevoz
 • Sve što nije navedeno „pod cijena uključuje“

 

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu za željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjećuju.

 

ITALIJA

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

 

Službeni naziv: Republika Italija, Repubblica Italiana
Površina: 301 336 km2
Stanovništvo (procjena 2002): 57 690 000 (191 stanovnika/km2); 67% gradsko
Glavni grad Rim (Roma) 2 540 800 stanovnika (procjena 2002)
Upravna podjela 20 regija/95 provincija
Službeni jezik talijanski, regionalno i francuski, njemački i slovenski
Valuta euro (€)

 

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U ITALIJI:
Via Luigi Bodio 74/76, 00191 Roma, ITALIJA
vrhrim@mvep.hr; it.mvp.hr
0039 06 3630 7650, 3630 7300, konz. 3630 4630
0039 06 3630 3405, konz. 3630 3269NAPOMENA Sve informacije na web stranici su informativnog karaktera.

Ne propustite nikada više sjajnu priliku za odmor

Budite ispred drugih. Budite uvijek obaviješteni o našim sjajnim ponudama sa ograničenim brojem mjesta.

Vasa email adresa je sigurna sa nama. Mi nikada nećemo na bilo koji način ustupiti vaše podatke drugim osobama.