Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Nova godina Venecija

TRENUTNO NEMA AKTUALNIH POLAZAKA

Iskoristite ponudu i obradujte voljenu osobu dočekom Nove 2020. u preljepoj Veneciji. Najluđa noć na gondoli i živopisnim trgovima i ulicima grada karnevala može biti Vaša po najnižoj cijeni u Hrvatskoj. Aranžman uključuje smještaj u hotelu sa 4* i posjetu otocima lagune. Pozovite nas ili posjetite naš ured u Zagrebu, saznajte sve o velikom izboru putovanja i rezervirajte si odmor iz snova.

Cijena 0 HRK po osobi

Polasci

 • 31.12.2019.-01.01.2020.

Program putovanja

 

Polazak iz Zagreba
Mogućnost ukrcaja: Karlovac i Rijeka

 

1. dan ZAGREB/RIJEKA – VENECIJA – HOTEL 

Polazak autobusom sa parkirališta Gradskog poglavarstva. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 6,30 sati)  i pored Rijeke do odmorišta Vrata Jadrana (polazak s Vrata Jadrana u 8,15).
Kraća pauza te nastavak puta dalje kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja zbog odmora. Nastavak vožnje  do hotela u okolici Venecije. Predviđeni dolazak u hotel je oko 13 sati. Smještaj u sobe i kraći odmor za osvježenje od puta. Odlazak grupe do željezničke stanice te dalje vlakom do Venecije. Od stanice St. Lucija krećemo u pješački razgled Venecije uz pratitelja putovanja: most Rialto,  Trga Svetog Marka, samog središta grada i jedine Piazze, Duždeva palaća, most uzdisaja. Proći ćemo preko mnogobrojnih kanala,  mostova i malih trgova.  Na sve strane su restorančići, kafići, uske uličice s malim trgovinama. Kretanje po Veneciji nije komplicirano jer na svim zgradama postoje table koje vas vode u pravom smjeru ili Per Rialto ili Per San Marco, što vam pokazuje smjer u kojem se trebate kretati. Slobodno vrijeme za vlastite programe i doček nam Nove 2020.
Predlažemo da sjednete  i popijete Aperol spritz ili da plovite gondolom. Vožnja gondolom na ispraćaju godine zasigurno je posebno iskustvo. Cijena gondole nije jeftina (80 eura), ali gondola prima 8 osoba pa složite ekipu i podijelite trošak.
Program Novogodišnje noći u organizaciji je gradskih vlasti. Ono što će vas se sigurno dojmiti je vatromet u ponoć. Sastanak s vodičem u dogovoreno vrijeme i povratak brodom i autobusom u hotel.
SRETNA NOVA GODINA!!!!


2. dan OTOCI LAGUNE – RIJEKA/ KARLOVAC / ZAGREB

Kasniji doručak i odjava iz hotela. Odlazimo autobusom do Punte Sabioni te dalje vaporettom na otoke lagune.
Prvo ćemo posjetiti Murano.  Znate li da su staklari s otoka San Marko preseljeni na Murano  u 13. stoljeću, kao bi se zaštitio nauk proizvodnja izrade stakla, za koju su u to vrijeme oni bili najbolji majstori, a ne nužno zbog požara koji su bili potencijalna opasnost iz visokih peći. Svakog majstora koji je išao dogovarati posao van Murana pratila je tajna policija i nadgledala s kime se sastaje kako ne bi odao tajnu zanata. Na Muranu će nas dočekati maestro koji će prezentirati izradu predmeta od stakla.
Nastavak plovidbe kroz lagunu i sprudove prema  Buranu, otoku čija je važnost narasla tek u 16. stoljeću kada su žene počele izrađivati čipku. Burano je danas poznat po žarkim bojama svojih fasada i legendi koja kaže da su njegovi ribari zbog boje fasada lakše pronašli put kućama u gustoj magli, koja je većinu zimskih večeri obavijala lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu. Probajte pronaći najšareniju kuću na otoku.   Nakon  što ste kušali originalne burano kekse povratak prema pristaništu, ukrcaj u autobus i polazak prema Rijeci, Karlovcu i Zagrebu.
Dolazak u Zagreb se očekuje do ponoći.CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 640 kn

 

 

U program putovanja je uključeno

 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu Base 4***  u dvokrevetnoj sobi
 • Turističkog pratitelja tijekom puta
 • Razgledavanja prema programu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

U program putovanja nije uključeno

 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 230 kn
 • Karta za vlak Mestre – Venecija  (31.12.2018.) i noćna vožnja brodom Venecija – Punta Sabbioni (01.01.2019.)  14 eura
 • Karta za vapporeto za obilazak otoka lagune 24 eura
 • Putno osiguranje
 • Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (oko 3 € po osobi i danu, obavijest u završnom pismu)

 

Obavezna nadoplata na licu mjesta:

 • Karta za vlak Mestre – Venecija  (31.12.2018.) i noćna vožnja brodom Venecija – luka (01.01.2019.)  14 eura, djeca do 12 godina 10 eura
 • Karta za vapporeto za obilazak otoka lagune 24 eura
 • Taksa za Veneciju 3 euraNapomena: od 01.06.2019. naplaćuje se posebna taksa za Veneciju u visini 3 eura

 

Popusti:

 • Djeca do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe putuju besplatno
 • Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 20% popusta
 • Treća osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni

 

 

Napomena

Navedene cijene su za minimum 45 putnika u autobusu


Nadoplata  za manji broj putnika

 • minimum 40 putnika 30 kn
 • minimum 35 putnika 40 kn
 • minimum 30 putnika: 55 kn

Kada organizator u programu objavi više cijena za različiti broj putnika, putnik je dužan platiti cijenu prema konačnom broju putnika na putovanju.
Kod prijave putniku se računa najniža cijena aranžmana.
Ako broj putnika za tu cijenu nije dosegnut, putnik je dužan, po obavijesti organizatora putovanja, najkasnije do dan prije puta doplatiti navedenu razliku.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
 
Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
 
Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima. Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje
 

ITALIJA

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

 

Službeni naziv: Republika Italija, Repubblica Italiana
Površina: 301 336 km2
Stanovništvo (procjena 2002): 57 690 000 (191 stanovnika/km2); 67% gradsko
Glavni grad Rim (Roma) 2 540 800 stanovnika (procjena 2002)
Upravna podjela 20 regija/95 provincija
Službeni jezik talijanski, regionalno i francuski, njemački i slovenski
Valuta euro (€)

 

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U ITALIJI:
Via Luigi Bodio 74/76, 00191 Roma, ITALIJA
vrhrim@mvep.hr; it.mvp.hr
0039 06 3630 7650, 3630 7300, konz. 3630 4630
0039 06 3630 3405, konz. 3630 3269

Venecija

Venecija je grad u Italiji, regiji Veneto koji je smješten u Venecijanskoj laguni. Bogata povijesna događanja u gradu i oko grada sigurno su oblikovala sam izgled grada. Grad obogaćuju i brojne poznate crkve i vile te brojni mostovi koji se nalaze u samom gradu koji povezuju otočiće na kojima je Venecija i nastala.

Venecija (tal. Venezia), grad i luka u sjeveroistočnoj Italiji sa svojih oko 270 000 stanovnika Smjestio se u Venecijanskoj laguni na 118 otoka (sa 177 kanala i oko 400 mostova) između ušća rijeka Po i Piave, na obali Jadranskoga mora. Kanal Grande, dug o. 3 km, pruža se u smjeru SZ–JI, dijeli grad na dva gotovo jednaka dijela. U Veneciji se izdvajaju Katedrala sv. Marka (Basilica di San Marco iz 830 g, stradala u požaru 976 g, obnovljena 1047–71 g) i zvonik (campanile) San Marco (visok 91 m; 874–1150 g, obnovljen 1902 g). na istoimenom trgu, Duždeva palača (Palazzo Ducale iz 814 g; s vratima Porta della Carta, Scala dei Giganti, knjižnica Sv. Marka; nekoliko puta stradala u požarima, obnovljena u gotičkom i renesansnom stilu), crkve Santa Maria della Salute (kraj XVII. st.), Santa Maria Gloriosa dei Frari (XIII–XV. st.), Santi Giovanni e Paolo (XIII–XIV. st.). Kazalište Teatro La Fenice (izgorjelo u požaru 1996; obnovljeno 2001). Knjižnica Libreria Vecchia s o. 13 000 rukopisa i više od 800 000 knjiga. Brojni mostovi: Rialto (1588–1591 g), Most uzdaha (Ponte dei Sospiri) i dr. Palače (većinom uz Canal Grande: Palazzo Vendramin Calegri iz XVI. st., Palazzo Pesaro XVII–XVIII. st., Ca’ d’Oro iz XV. st., Palazzo Dario iz XV. st. i dr.), muzeji (Accademia di Belle Arti, Museo del Risorgimento, Museo Correr, Pinacoteca Querini Stampalia i dr.)