Dvodnevni izlet u Salzburg i Haltstatt
Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Salzburg i posjet rudniku soli Hallein

Dvodnevno putovanje u Austriju s posjetom Mozartovom gradu Salzburgu te gradićima Haltstatt te Bad Ischl i St. Wolfgang. Dodatak putovanju je i posjet rudniku Hallein

Istražite Salzburg, barokni grad koji je proglašen jednim od najočuvanijih gradova u Europi, poznat u svijetu kao rodno mjesto Wolfganga Amadeusa Mozarta. Svakako se preporučuje da se počastite Mozart kuglama za koje se tvrdi da su jedine orginalne baš u Salzburgu.

Cijena 0 HRK po osobi

Polasci

Program putovanja

 

1. dan  ZAGREB – HALLEIN (rudnik soli Salzwelten) – SALZBURG

Polazak ispred škole u dogovoreno vrijeme u ranim jutarnjim satima. Vožnja autobusom kroz Republiku Sloveniju te Republiku Austriju uz potrebita zaustavljanja tijekom putovanja zbog odmora. Dolazak u mjesto Hallein te posjet rudniku soli SALZWELTEN HALLEIN koji uključuje spuštanje u okno vlakom otvorenog tipa, šetnja tunelima, vožnju čamcem podzemnim jezerom te spuštanje toboganom do dubine od 200 m ispod zemlje. Cijeli boravak na „podzemnom izletu“ traje oko 90 minuta. Temperatura u rudniku je oko 10 °C te se preporučuje topla odjeća. Kratak predah te nastavak puta prema Salzburgu - središtu istoimene pokrajine te četvrtom gradu po veličini u Austriji. Po dolasku razgled grada u pratnji turističkog pratitelja: KATEDRALA – STARA REZIDENCIJA – NOVA REZIDENCIJA S 35 ZVONA - FRANJEVAČKA CRKVA – SVEUČILIŠNA CRKVA – MOZARTOVA RODNA KUĆA – MUZEJ – FESTIVALSKA PALAČA - GROBLJE SVETOG PETRA - PARK MIRABELL… Slobodno vrijeme u središtu grada za ručak i šetnju ili program od interesa grupe. U dogovoreno vrijeme odlazak prema hotelu te smještaj grupe u hotel u okolici Salzburga. Večera i noćenje.

2. dan  SALZBURG - ST. WOLFGANG – BAD ISCHL HALTSTATT

Doručak. Odjava iz hotela te vožnja autobusom do gradića ST. WOLFGANG koji je tijekom cijele kalendarske godine posjećen. Šetnja do tržnice i trga Kirchen te razgled bogato ukrašene crkve s Pacherovim oltarom, najljepše crkve na području austrijskih jezera. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prekrasnim krajem Salzkammerguta do aristokratskog BAD ISCHLA, nekadašnjeg čuvenog aristokratskog ljetovališta i lječilišta, ljetne rezidencije i mjesta susreta Sissi i Franje Josipa I. Šetnja povijesnom jezgrom do jedne od čuvenih austrijskih slastičarnica Zauner. Slobodno vrijeme za kavu i kolač – poznati „Ischler“. Nakon kratkog odmora nastavak putovanja preko Bad Goiserna u jedno od najljepših i najstarijih mjesta Austrije - HALSTATT, na obali istoimenog jezera. Povratak vožnjom kroz Austriju, uz kraće zaustavljanje putem radi odmora. Dolazak u Zagreb na parkiralište škole u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

U program putovanja je uključeno

  • prijevoz turističkim autobusom licenciranim za prijevoz djece prema programu putovanja
  • voditelja putovanja / licenciranog turističkog pratitelja tijekom puta
  • razgled Salzburga prema programu putovanja
  • smještaj u hotelu 3* na osnovi 1 polupansiona u višekrevetnim sobama
  • ulaznicu za rudnik soli u mjestu Hallein
  • pedagošku pratnju profesora prema Praviliniku o provedbi Školskih izleta i ekskurzija
  • troškove organizacije putovanja, jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti

 

U program putovanja nije uključeno

  • ulaznice za objekte koji se fakultativno posjećuju
  • polica zdravstvenog osiguranja tijekom putovanja
  • polica osiguranja od otkaza putovanja

 

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu za željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjećuju.

 

AUSTRIJA

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je  83.872,1 km2 a broj stanovnika 8.859.000. Službeni jezik je njemački, koji se također govori u Njemačkoj. Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska  manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata. 

Pogledajte i ostala putovanja u ponudi