GRUPNO PUTOVANJE

Španjolska - Barcelona i Azurna obala

Maturalno putovanje autobusom i brodom u Španjolsku je jedno od najučestalijih maturalnih putovanja. Otkrijmo zajedno što je to što svake godine privlači velik broj maturanata u Španjolsku

Na prvi pogled putovanje autobusom do Španjolske se čini zahtjevnim i napornim no bogatstvo Azurne obale koju ćemo razgledati na putu do Španjolske svakako je razlog za odabrati takav način putovanja. Gradovi kao što su Cannes, Monte Carlo, kraljica Azurne obale - Nica i mnoga druga mjesta zasigurno su dodatan motiv za odabrati ovo putovanje. S druge strane kada se spomene Barcelona, prva pomisao je čuveni Camp Nou i nogometni klub no grad Barcelona je puno više od toga. Po legendama, grad je nastao još u Antičkim vremenima a ono što danas vidimo u Barceloni je tipičan primjer jedan razvijenog Mediteranskog grada koji je u svako doba dana bogat životom.Program putovanja

 

1. dan: ZAGREB – AZURNA OBALA

Polazak autobusom iz Zagreba ispred Mimare je ranim jutarnjim satima. Slijedi ugodna vožnja udobnim turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju prema Francuskoj uz usputna zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku na Azurnu obalu slijedi posjet parfumeriji Galimard u mjestu EZE. Nastavljamo sa razgledom kneževine MONACO, LA CONDAMINE, MONTE CARLO. Sijedi panoramski razgled NICE “kraljice Azurne obale”. PROMENADE DES ANGLAIS, PLACE MASSENA, RUE MASSENA. Nastavljamo prema Cannesu. Razgled CANNESA. Šetnja BULEVAROM CROISETTE do PALAČE FILMSKOG FESTIVALA. Smještaj u hotel Smještaj u hotel u okolici. Večera. Noćenje.

 

2. dan: AIX EN PROVANCE – ARLES – AVIGNON doručak, večera

Doručak. Nastavka putovanja prema Provansi. Razgled grada AIX EN PROVENCE – grada fontana i Paula Cezanna. Odlazak prema ARLESU - gradu u kojem je Van Gogh dijelio atelje s Paulom Gaughinom. Obilazak KONSTANTINOVIH TERMI – KRIPTOFORUMA – SPOMEN PROSTORA VAN GOGH – ROMANIČKE KATEDRALE SAINT TROPHIME I RIMSKE ARENE. Nastavljamo prema AVIGNONU - srednjovjekovnom središtu papinske vlasti (UNESCO), grada povijesti i umjetnosti. Razgled grada: PAPINSKA PALAČA (ulaznica u cijeni) iz 14. stoljeća – KATEDRALE NOTRE DAME DES DOMS – MALA PALAČA – GRADSKE ZIDINE….. Smještaj u hotel u okolici. Večera. Noćenje.

 

3. dan: FIGUERAS – CALELLA doručak, večera 

Doručak. Nastavak putovanja prema Figuerasu. Ovaj mali grad je rodno mjesto poznatog katalonskog slikara Dalija i mjesto u kome dominira crvena tvrđava sa kulom Torre Galatea sa redovima ogromnih bijelih jaja na vrhu. Slijedi posjet muzeju GALE I SALVADORA DALIA (ulaznica u cijeni). Nakon muzeja slijedi odlazak u pravcu Calelle. Smještaj u hotel. Slobodno poslije podne za osobne programe i kupanje. Večera. Odlazak u disco. Noćenje.

 

4. dan: BARCELONA doručak, večera 

Doručak. Razgled Barcelone autobusom i pješice: LA SAGRADA FAMÍLIA (ulaznica u cijeni), AVINGUDA DIAGONAL, CAMP NOU, PLAÇA D'ESPANYA, MONTJUÏC, ESTADI OLÍMPIC DE MONTJUÏC, POBLE ESPANYOL, MUSEU NACIONAL D'ART DE CATALUNYA, FUNDACIÓ JOAN MIRÓ, PORT VELL, KOLUMBOV SPOMENIK, LAS RAMBLAS, BARRI GÒTIC, KATEDRALA SV. KRIŽA I SV. EULÀLIJE, PLAÇA CATALUNYA. Odlazak do Akvarija (ulaznica u cijeni) i nakon toga slobodno vrijeme u Barceloni do povratka u hotel. Večera. Odlazak u disco. Noćenje.

 

5. dan: PARC GUELL – BARCELONA doručak, ručak 

Doručak. Raniji ručak. Odlazak PARKU GUELLU (ulaznica u cijeni) – posjet fascinantnim kreacijama vrtova i arhitektonskih oblika pod UNESCO zaštitom, također projekt genijalnog arhitekta Gaudija. Eusebi Guell je došao na ideju izgradnje naselja za bogate na rubu grada, u zelenilu, daleko od industrije i pripadnog zagađenja. Realizaciju je povjerio svom omiljenom arhitektu, Antoniju Gaudiju. Radi se o doista neobičnom mjestu, pa biste pri ulasku mogli pomisliti da ste došli na snimanje nekakve zanimljive bajke. Slobodno vrijeme u Barceloni. Preporučamo posjet Muzeju Picassa (ulaznica poklon agencije). Navečer je uživanje u ČAROBNIM FONTANAMA (ako su u funkciji). Odlazak u disco. Noćenje.

 

6. dan: CALELLA – BARCELONA doručak, ručak 

Doručak. Ručak u hotelu. Odjava iz hotela odlazak prema Barceloni. Slobodno vrijeme u Barceloni do ukrcaja na brod za Civitavecchiu. Smještaj u četverokrevetne unutarnje kabine. Isplovljavanje broda prema plovidbenom redu. Disco club gratis ulaz. Noćenje na brodu.

 

7. dan: CIVITHAVECCIA – ZAGREB doručak, ručak 

Doručak i ručak na brodu. Uplovljavanje broda u talijansku luku oko 19:00 sati. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak na mjesto polaska očekuje se u ranim jutarnjim satima sljedećeg dana.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz visokoturističkim autobusom licenciranim za prijevoz djece prema programu putovanja
 • licenciranog voditelja putovanja/turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • prijevoz i noćenje na brodu na relaciji Barcelona – Civitavechia i smještaj u četverokrevetnim unutarnjim kabinama
 • prehranu na brodu 7. dan putovanja: doručak i ručak
 • 3 polupansiona (doručak i ručak ili večera) u hotelu (višekrevetne sobe s TWC)
 • 1 polupansion (doručak i večera) u hotelu na Azurnoj obali (višekrevetne sobe s TWC)
 • 1 polupansion (doručak i večera) u hotelu u Provansi (višekrevetne sobe s TWC)sve troškove pedagoške pratnje
 • sve razglede prema programu putovanja uz stručno vodstvo
 • paket osiguranja (putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza putovanja, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja/nezgode, osiguranje prtljage)
 • troškove organizacije putovanja i jamčevno osiguranje;
 • ulaznicu za muzej GALE I SALVADORA DALIA u Figueresu
 • ulaznicu za PARK GUELL
 • ulaznicu u SAGRADA FAMILIU
 • ulaznicu za AKVARIJ u Barceloni
 • ulaznicu PAPINSKU PALAČU u Avignonu
 • posjet Parfumeriji u EZU – gratis ulaz

 

U program putovanja nije uključeno

 • Ulaznice za objekte koji su od osobnog interesa putnika
 • Javni gradski prijevoz
 • Sve što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“

 

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu za željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjecuju.

ŠPANJOLSKA

Španjolska (špa. España), službeno: Kraljevina Španjolska, suverena je europska država, po ustavnom uređenju parlamentarna monarhija. Od 1986. godine članica je Europske unije.
Smještena na jugozapadu Europe, Španjolska zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.
Španjolska na sjeveru graniči s Francuskom i Andorom, na zapadu s Portugalom, te s britanskom kolonijom Gibraltar na jugu. Sjevernoafrički teritoriji pod španjolskom upravom graniče s Marokom. Ukupna dužina španjolske kopnene granice je 1918 km.
Glavni grad Kraljevine Španjolske je Madrid. Grad s 3.155.359 stanovnika (Zajednica Madrida 5.964.143) smješten je u središtu Pirenejskog poluotoka. Drugi veći gradovi su Barcelona, Valencia, Sevilla, Zaragoza i Málaga.
Smještena na jugozapadu Europe, Španjolska zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.
Španjolska se nalazi u umjerenom pojasu, njen neujednačen reljef utječe na veliku klimatsku raznolikost. Često se za klimu Španjolske kaže da je sredozemna (mediteranska). Međutim, to je samo donekle točno jer samo priobalno područje istoka, jugoistoka i juga Španjolske ima sredozemnu klimu.
Španjolci su izrazito otvoreni i dobronamjerni prema ljudima. Gaje ogromnu ljubav prema domovini i kao takvi imaju neobično razvijenu svijest prema zagađenju svake vrste. Tako je u stanovništvu svakog dana sve više prisutna svijest o klimatskim promjenama koje se događaju na teritoriju na kojem obitavaju i u bližoj okolici.NAPOMENA Sve informacije na web stranici su informativnog karaktera.

Ne propustite nikada više sjajnu priliku za odmor

Budite ispred drugih. Budite uvijek obaviješteni o našim sjajnim ponudama sa ograničenim brojem mjesta.

Vasa email adresa je sigurna sa nama. Mi nikada nećemo na bilo koji način ustupiti vaše podatke drugim osobama.