Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Talijanska adventska bajka uz Bernina Express

09.12.-11.12.2022. putovanje autobusom Bolzano, Tirano, Sankt Moritz, Trento

Putovanje koje spaja adventski šarm tradicionalno njemačkog sjevera Italije s talijanskom gastronomijom i ljepotu švicarskih Alpi s modernim skijaškim centrom Sankt Moritza.

Cijena 1390 HRK 184,48 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Program putovanja

 

1. dan ZAGREB – BOLZANO – TIRANO

Polazak u 5.00 sati ispred Gradskog poglavarstva (južni parking). Mogućnost polaska iz Karlovca (kod Petrola ) i odmorišta Vrata Jadrana uz prethodnu najavu. Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju do Bolzana, glavnog grada regije Trentino Alto Adige ili Južnog Tirola kako zbog posebnog povijesnog identiteta tu pokrajinu još nazivaju. Bolzano je dvojezični grad, govore podjednako talijanski i njemački, u kojem se tradicija bogatih božićnih sajmova održava već stoljećima. Osim mirisa kolačića s cimetom, kuhanog vina i nezaobilaznih kobasica u gradu stanuje i Oetzi, ledeni čovjek star preko 5000 godina, a možete ga posjetiti u Arheološkom muzeju. Tu je glavni trg Walther s impozantnom katedralom na temeljima paleokršćanske crkvice iz 6.st. i  nadsvođeni prolazi tzv. portici s restoranima, kafićima i trgovinama ako se želite malo odmaknuti od sajamske vreve. U popodnevnim satima polazak za Tirano, smještaj u hotel. Noćenje.

 

2. dan TIRANO – SANKT MORITZ (fakultativni izlet) – TIRANO

Doručak u hotelu i odlazak do Sankt Moritza, jednog od najpoznatijih svjetskih skijališnih centara švicarskih Alpi Bernina expressom (uz doplatu), željeznicom koja prolazi dijelom Alpi pod zaštitiom UNESCO-a zbog svoje prirodne ljepote sve do 2.253 m Ospizio Bernina, najviše točke do koje se dolazi prolazeći 55 tunela i 196 mostova. Po dolasku u Sankt Moritz šetnja poznatim mondenim skijališnim centrom, slobodno vrijeme za kavu  ili ručak. Povratak istim vlakom do Tirana, slobodno vrijeme za istraživanje tog pitoresknog gradića na samoj granici Italije i Švicarske. Noćenje.

 

3. dan TIRANO – TRENTO – ZAGREB

Doručak, odjava iz hotela, nastavak putovanja do Trenta, povijesnog središta provincije Trentino. Trento je grad Tridentinskog koncila iz 16.st. s katedralom sv. Vigilija na samom središnjem trgu, vrijedi posjetiti i palaču Buonconsiglio s vrijednim muzejskim izlošcima kao i Muzej znanosti čiju je zgradu projektirao Renzo Piano s postavom prilagođenim i djeci najmlađe dobi te palazzo Pretorio s tornjem. Nemoguće je ne svratitii na trg Fiera s velikim božićnim sajmom na kojem dominiraju proizvodi ručne izrade, tradicionalna hrana i piće u prekrasnom adventskom ruhu. Slobodno vrijeme do povratka prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb očekuje se u kasnim večernjim satima.

 

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI: 1.390 kn / 184.48 EUR

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 

 

U program putovanja je uključeno

 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • Licenciranog voditelja putovanja tijekom putovanja
 • Smještaj u hotelu 3* na osnovi 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi (trokrevetna soba na upit u agenciji)
 • Troškove organizacije putovanja, jamčevno osiguranje te osiguranje od odgovornosti

U program putovanja nije uključeno

 • Boravišnu pristojbu u hotelu – 2,00 € po osobi/danu (ukupno 4,00 € po osobi) – obavezna doplata na licu mjesta/recepciji hotela
 • Izlet Bernina Expressom u Sankt Moritz – 64 EUR (prijava i doplata prilikom rezervacije, min. 15 prijavljenih osoba)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu od 590,00 kn / 78,31 EUR
 • Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • Karte javnog gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • Dragovoljno putno osiguranje s uključeni COVID pokrićem:
  • Putno zdravstveno osiguranje – 34,50 kn / 4.58 EUR
  • Putno zdravstveno i osiguranje od otkaza putovanja – cca 64.50 kn / 8.56 EUR

 

Paket putnog osiguranja moguće je ugovoriti prilikom uplate prve rate/akontacije ili cjelokupnog iznosa aranžmana. Policu osiguranja nije moguće ugovoriti za sve sklopljene aranžmane unutar 14 dana do polaska na putovanje.

Ukoliko se radi o obiteljskoj polici, iznos police može biti drugačiji; točan izračun police putnog osiguranja izračunat ćemo nakon dostavljenih podataka.

Napomena

Minimalan broj putnika: 40

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 150 kn (19,91 €)
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 150 kn (19,91 €)
 • sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 150 kn (19,91 €)
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 100 kn (13,27 €)
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 550 kn (73,00 €) / nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata
 • završno pismo dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja –završni dokument za putovanje koji sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i druge potrebne informacije vezano uz putovanje
 • fakultativna ponuda (ulaznice, večere i slično) plaća se na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa ovisno o dostupnosti sadržaja
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
 • predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Državljani RH ne trebaju vizu za ovo putovanje, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Rimu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Rim) se nalazi na adresi Via Luigi Bodio 74/76, 00191 Roma, Italija.
Kontakt podaci: tel. 0039 06 3630 7650, 0039 06 3630 7300, 0039 06 3630 4630, fax. 0039 06 3630 3405, 0039 06 3630 3269, e-mail: vrhrim@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Jasen Mesić.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8,30-16,30
Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici
Adresa: Via Luigi Bodio 74; 00191 Roma, Italija / Uredovno vrijeme za stranke: svaki dan od 10,00-13,00.

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0039 334 6436906 Tel. 003906 3630 4630; Fax: 003906 3630 3269; e-mail: crocons.roma@mvep.hr. Dežurni telefon: 0039 334 6436906 (samo za hitne slučajeve izvan radnog vremena).

 

 

UVJETI I NAČINI PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja.

 

Mogućnosti plaćanja:

 • gotovinom, uplatom na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • kreditnim i bankovnim karticama, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
 • online putem web stranice

 

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

 

Pravo Putnika na raskid Ugovora:

Ukoliko Putnik otkaže aranžman za putovanje, Svijet putovanja od ukupne cijene aranžmana na ime nakade štete zadržava sljedeći iznos:

 • do 30 dana prije polaska 40% cijene aranžmana, minimalno 100 kn (13,27 €)
 • 29 – 22 dana prije polaska 60% cijene aranžmana
 • 21 – 15 dana prije polaska 80% cijene aranžmana
 • 14 – 0 dana prije polaska 100% cijene aranžmana, odnosno za “no-show” ili za prekid putovanja koji je nastao od strane putnika, organizator će naplatiti 100% cijene aranžmana.

 

Pravo agencije na raskid ugovora:

Svijet putovanja može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i Putniku u cijelosti vratiti sva primljena plaćanja za paket-aranžman, bez obveze naknade štete Putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od najmanjeg broja navedenog u ugovoru ili programu putovanja koji je sastavni dio predugovorne informacije i ako obavijesti Putnika o raskidu ugovora unutar roka navedenog na promidžbenom materijalu ili programu putovanja, tj.

 • za putovanja duža od 6 dana – 20 dana prije početka putovanja
 • za putovanja 3-6 dana – 7 dana prije početka putovanja
 • za putovanja kraća od 2 dana – 48 sati prije termina putovanja.
 •  

  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: SVIJET PUTOVANJA d.o.o., Draganići 12, 10 010 Zagreb.

   

  Polica jamčevine br. 45-7002789455 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 1322-00052837, uplaćena kod Wiener osiguranja d.d., Zagreb.

   

  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

   

  Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

   

  ŠIFRA PUTOVANJA: SP-364

   

  ITALIJA

  Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

   

  Službeni naziv: Republika Italija, Repubblica Italiana
  Površina: 301 336 km2
  Stanovništvo (procjena 2002): 57 690 000 (191 stanovnika/km2); 67% gradsko
  Glavni grad Rim (Roma) 2 540 800 stanovnika (procjena 2002)
  Upravna podjela 20 regija/95 provincija
  Službeni jezik talijanski, regionalno i francuski, njemački i slovenski
  Valuta euro (€)

   

  VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U ITALIJI:
  Via Luigi Bodio 74/76, 00191 Roma, ITALIJA
  vrhrim@mvep.hr; it.mvp.hr
  0039 06 3630 7650, 3630 7300, konz. 3630 4630
  0039 06 3630 3405, konz. 3630 3269