GRUPNO PUTOVANJE

Toskana i Cinque Terre 2022

Putovanje u Toskanu, Cinque Terre i Firenzu, 3 dana autobusom

Čarobano i romantično putovanje u Toskanu, Cinque Terre i Firenzu. Upoznajte cvjetni grad Medicija, istražite talijanski šarm na liticama, fotografirajte se ko Torre Pendente-a i okusite delicije u talijanskoj prijestolnici hrane...


Cijena 1030 HRK 136,70 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Program putovanja

 

1. dan ZAGREB/KA/RIJEKA – BOLOGNA – MONTECATINI TERME

Polazak autobusom iz Zagreba ispred Gradskog poglavarstava u 05.00 sati. Moguć ukrcaj u Karlovcu (Ka Petrol) u 05:45 sati i Rijeci u 07:30 sati (Sjeverno odmorište Vrata Jadrana). Vožnja autobusom kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja putem radi odmora.  Po dolasku u Bolognu slijedi razgled najznačajnijih znamenitosti grada: NEPTUNOVE FONTANE; PIAZZA MAGGIORE, omiljeno sastajalište lokalnog stanovništa na kojem se nalaze dvije velike znamenitosti: PALAČA D'ACCURSIO i BAZILIKA SV. PETRONIJA. Šetnja do PALAČE DELL'ARCHIGINASSIO gdje je osnovano najstarije sveučilište na svijetu... Ovaj najstariji sveučilišni grad na svijetu je i glavni grad pokrajine Emilie-Romagne – „trbuha Italije“. Uživajte šetajući brojnim arkadama, divite se crvenim krovovima i srednjovjekovnoj arhitekturi. Napunite svoje trbuhe s delicijama kao što su parmiggiano reggiano, prosciutto crudo ili mortadela i sve to zalijte čašom Lambrusca. Otkrijte barem jednu od sedam tajni koje krije ovaj čarobni studentski grad. Nastavljamo putovanje prema Montecatini Termama. Noćenje.

 

2. dan MONTECATINI TERME - CINQUE TERRE

Doručak. Našim autobusom krećemo prema nacionalnom parku Cinque Terre. Ulazimo u Liguriju i dolazimo u grad La Spezia od kuda dalje nastavljamo dalje vlakom do nacionalnog parka Cinque Terre, jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta Italije. Prva stanica na kojoj silazimo je Riomaggiore, najjužnije selo u parku. Slobodno vrijeme za šetnju. Staza ljubavi povezuje Riomaggiore sa sljedećim selom, Manarolom koja ima predivnu prirodnu luku na koju je dograđen mol za lučicu malih čamaca koji se lagano odmaraju zaštićeni od vjetrova. Boravak u Manaroli je iznimno čudesan, jer su vidici oko njega najljepši. Slijedi odlazak u Vernazzu, pitoreskno ribarsko selo i po mnogima najljepše mjesto Cinque Terre sa starom saracenskom utvrdom i brojnim odličnim restoranima, gdje ćemo napraviti pauzu za ručak. Povratak u La Speziu vlakom te autobusom natrag do hotela.

Na večer predlažemo odlazak uspinjačom na Montecatini Alto – stari grad smješten na brežuljku iznad termi. Vožnja traje oko 10 minuta, a gore vas čeka talijanska „piazza“ iz filmova. Nakon šetnje sjednete na neku od terasa na trgu, uživate u čaši chiantija ili Aperol špricera i osjećaju Toskane. Noćenje

 

 

3. dan FIRENCA - RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u glavni grad Toskane, FIRENZE.  Radi uštede na vremenu putovanja, u samo središte Firenze ćemo ući na najbolji mogući način, vlakom koji će nam ujedno omogućiti i panoramski ulazak u grad.

U pratnji lokalnog vodiča slijedi razgled grada i upoznavanje s najznačajnijim znamenitostima grada: katedrala Santa Maria del Fiore – krstionica – Giottov zvonik – crkva Santa Croce – Ponte Vecchio – Piazza della Signoria i brojni drugi dragulji Firence.

U slobodno vrijeme predlažemo posjet galeriji Uffizi, memorijalnoj kapeli obitelji Medici ili šetnju do najveće tržnice u gradu – Mercato centrale ili pak možete uživati u usponu i pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo. Sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, kušajte pojedite slavni firentinski odrezak ili poznate florentinske tripice, pijuckajte chianti i probajte originalni talijanski gelato. Odlazak vlakom iz gradskog središta te polazak našim autobusom prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb očekuje se u noćnim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:
1.030 kn (136,70 €)

 

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske postaje Ka Petrol u 05.45 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana (McDonald's strana) u 07.30 sati.
Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
 

Popusti i doplate

 • 20% popusta za jedno dijete od 3 do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (na pomoćnom ležaju)
 • odrasla osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • smještaj u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom
 • sve razglede prema programu putovanja,
 • licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
 • troškove organizacije putovanja, jamčevno osiguranje te osiguranje od odgovornosti.

U program putovanja nije uključeno

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1 – 1,5 eur po osobi po noćenju (u završnom pismu bit će objavljen točan iznos boravišne pristojbe)
 • izlet u Firenzu vlakom (povratna karta vlakom na relaciji Montecatini Terme-Firenca-Montecatini Terme, usluga lokalnog vodiča na hrvatskom/srpskom jeziku te uređaji sa slušalicama za razgled grada) – 25 eur po osobi za odrasle, djeca do 11,99 15 eur
 • cjelodnevna ulaznica za nacionalni park Cinque Terre plaća se na licu mjesta i uključuje neograničene vožnje među mjestima, pristup panoramskim šetnicama i besplatan Wi-Fi internet u svim mjestima: 11.40 € za djecu 4-12 god., 18.20 € za odrasle.
 • doplatu za jednokrevetnu sobu - 390 kn (51,76 €) (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • prilikom obilazaka znamenitosti koriste se slušalice: 2€ po osobi/danu
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomena

Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu:
  • 1 red – sj. 3,4 100 kn (13,27 €)
  • 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn (13,27 €)
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 400 kn (53,09 €) (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata
 • završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
 • predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Firenci.
Konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Firenza) se nalazi na adresi Via della Mattonaia 13, 50121 Firenza, Italija.
Kontakt podaci: tel. 0039 055 263 9272, fax. 0039 055 246 9418. Počasna konzulica: Alessandra Fusi.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

Mogućnosti plaćanja:

 • gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
 • online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

COVID PUTNE INFORMACIJE

Vladinom Uredbom od 1. travnja 2022. godine ukinuto je izvanredno krizno stanje u Italiji, uvedeno prije dvije godine zbog pandemije SARS- COV-2


Vladinom Uredbom od 1. svibnja 2022.g.  ukinuta je za putnike koji ulaze u Italiju obveza ispunjavanja lokacije putnika ( EU dPLF – EU Digital Passenger Locator Form (euplf.eu),


Vladinom Uredbom od 1. lipnja 2022. g.  ukinuta je potreba predočenja digitalne ili papirnate kovid potvrde za ulazak u Italiju.

Nije obavezno ali nadležna tijela u Italiji preporučuju korištenje kirurških tipa FFp2 u javnom prometu i pri društvenim događajima na zatvorenom, npr.

 • Zrakoplovi;
 • Brodovi i trajekti i međuregionalnog prijevoza
 • Međuregionalni brodovi, vlakovi i dr.
 • Autobusi
 • Sva sredstva javnog prometa bilo lokalnog bilo regionalnog
 • Sva sredstva prometa za učenike
 • Predstave za publiku na zatvorenom, koncertne dvorane, sportski događaji na zatvorenom

Ostaje obveza kirurških maski ili  FFp2 maski za djelatnike, korisnike i posjetitelje bolnica i drugih struktura uključujući staračke domove i ostale sanitarno-socijalne strukture.


Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Italiju na službenim stranicama MVEP-a.

 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

 

Šifra putovanja: SP-351

 

ITALIJA

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

 

Službeni naziv: Republika Italija, Repubblica Italiana
Površina: 301 336 km2
Stanovništvo (procjena 2002): 57 690 000 (191 stanovnika/km2); 67% gradsko
Glavni grad Rim (Roma) 2 540 800 stanovnika (procjena 2002)
Upravna podjela 20 regija/95 provincija
Službeni jezik talijanski, regionalno i francuski, njemački i slovenski
Valuta euro (€)

 

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U ITALIJI:
Via Luigi Bodio 74/76, 00191 Roma, ITALIJA
vrhrim@mvep.hr; it.mvp.hr
0039 06 3630 7650, 3630 7300, konz. 3630 4630
0039 06 3630 3405, konz. 3630 3269Pogledajte i ostala putovanja u ponudi

NAPOMENA Sve informacije na web stranici su informativnog karaktera.

Ne propustite nikada više sjajnu priliku za odmor

Budite ispred drugih. Budite uvijek obaviješteni o našim sjajnim ponudama sa ograničenim brojem mjesta.

Vasa email adresa je sigurna sa nama. Mi nikada nećemo na bilo koji način ustupiti vaše podatke drugim osobama.