Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Advent u Beču, 3 dana

Polasci 11.12. i 18.12., 3 dana autobusom

Bečki sajam jedan je od najpoznatijih sajmova na svijetu s dugom tradicijom još od 13. st. Bečki sajam je naziv za više božičnih sajomva i sela koji su raspoređni na više različitih lokacija po gradu i okolici koji privlači više od 3.5 milijona posjetitelja i gdje svatko može naći baš nešto za sebe.

Cijena 1190 HRK po osobi

Polasci

 • 11.-13.12.2020.
 • 18.-20.12.2020

Program putovanja

Pogledajte slična putovanja:

Advent u Beču, 2 dana autobusom

Advent u Beču i Bratislavi, 2 dana autobusom

 1. dan ZAGREB – BEČ

Polazak autobusa u 06:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Beča uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Beč. Razgled grada autobusom i pješice u pratnji gradskog vodiča: Ring – Trg Marije Terezije- Parlament – gradska vijećnica – Hofburg – Graben – katedrala sv. Stjepana – Hundertwasserhaus. Slobodno vrijeme za osobne programe. Smještaj u hotel. Noćenje.


2. dan BEČ

Doručak. Odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom (subotom u doba Adventa je kretanje turističkih autobusa u Beču ograničeno) do povijesne jezgre. Pratitelj putovanja dati će niz prijedloga kako možete iskoristiti Vaše vrijeme u Beču. Predlažemo posjet slavnim bečkim kavanama-slastičarnicama, kupovinu u glavnoj trgovačkoj ulici Mariahilferstrasse, šetnju božićnim sajmovima ili ručak uz pravi veliki bečki odrezak. Moguć individualni posjet brojnim bečkim muzejima (povijesno-umjetnički muzej KHM, grafička zbirka Albertina, carski apartmani, Kunstforum, muzeji Museumsquartiera itd.). Uživajte u svjetlucavim ukrasima, mirisu kuhanog vina, kupovini božićnih poklona...Navečer predlažemo odlazak javnim prijevozom do Grinzinga, vinorodne četvrti Beča s brojnim tradicionalnim gostionicama. Noćenje.


3. dan BEČ - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do dvorca Schönbrunn, ljetne rezidencije Habsburgovaca. Mogućnost za individualan obilazak dvorca, posjet muzeju carskih kočija, božićnom sajmu ispred dvorca kao i šetnja velikim parkom do vidikovca-Gloriette. Vožnja do gradskog središta. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za dodatne posjete božićnim sajmovima, muzejima, odlazak u zabavni park Prater ili ručak. Trodnevni program putovanja putnicima koji žele detaljnije istražiti i doživjeti Beč, posjetiti brojne muzeje, iskušati bogatu ugostiteljsku ponudu, posjetiti različite božićne sajmove pruža bezbroj mogućnosti i dovoljno vremena. U 16:00 sati polazak za Zagreb. Dolazak Zagreb u kasnim večernjim satima.


FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.190 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.250 kn

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 7 dana prije puta Minimalan broj putnika: 40

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz visokoturističkim autobusom
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Beču
 • razglede prema programu putovanja
 • turističkog pratitelja tijekom puta
 • gradskog vodiča za razgled grada
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

U program putovanja nije uključeno

 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 590 kn
 • Ulaznicu za dvorac Schönbrunn, Imperial tura 22 prostorije 18 EUR, Grand Tour 40 prostorija 22 EUR ( ulaznica uključuje audio slušalice na jednom od stranih jezika ili tekst na hrvatskom jeziku, mogućnost i vrijeme ulaza u dvorac određeno je ukupnim brojem posjetilaca i sigurnosnim mjerama, cijena ulaznice može biti podložna promjeni).
 • Informativne cijene ulaznica za muzeje (mogu biti podložne promjeni): ulaznica za Povijesno-umjetnički muzej KHM 16 EUR , Albertina 16,90 EUR , carske odaje u Hofburgu 15 EUR, Akvarij Haus des Meeres i Aqua Terra Zoo 19,90 EUR, Veliki kotač Riesenrad u Prateru 12 EUR
 • Karte javnog prijevoza u Beču: pojedinačna karta 2,40 EUR, dnevna karta 24 sata 8 EUR
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • Putno osiguranje

Napomena

Popusti:

Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.


Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Napomena: subotom u vrijeme Adventa u Beču je posebna regulacija prometa, te je kretanje turističkih autobusa ograničeno. Organizacija održavanja božićnih sajmova u nadležnosti je gradskih vlasti i mjesnih turističkih ureda.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane Republike Hrvatske viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.


Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

 

AUSTRIJA

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je  83.872,1 km2 a broj stanovnika 8.859.000. Službeni jezik je njemački, koji se također govori u Njemačkoj. Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska  manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata.