Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Aleja glagoljaša, Motovun i Pula

Jednodnevni izlet prekrasnom alejom glagoljaša gdje ćemo se upoznati najmanjim gradom na svijetu te posjet prekrasnoj Puli.

Prekrasan jednodnevni izlet na kojem ćemo se upoznati s malim mjestima Roč i Hum koji su dio čuvene Aleje Glagoljaša. Jedinstvena edukativna izložba na otvorenom s tematikom opismenjavanja Hrvata. Ono što svakako daje dodatnu ljepotu ovom izletu je posjet Puli koji je osnovan još kao Grčka kolonija. Sa svojom Arenom, Pula je sigurno jedan od najzanimljivijih gradova Antike.

Cijena 0 HRK 0,00 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Program putovanja

Polazak s dogovorenog mjesta u ranim jutarnjim satima. Vožnja kroz Gorski kotar u pravcu Rijeke, te dalje kroz tunel Učka, u pravcu Istre, do najmanjeg grada na svijetu – Huma. Hum, grad spomenik, smješten je na brežuljku iznad doline rijeke Mirne, sa sačuvanim odlikama srednjovjekovne urbane arhitekture. Nakon kratkog razgleda, odlazak prema Roču, centru glagoljske književnosti, tiskarstva, te Aleji glagoljaša. Nakon panoramskog razgleda Aleje glagoljaša, gradskih zidina s gradskim vratima, zvonika iz 1552. godine, župne crkve Uznesenja B. D. M., nastavljamo u smjeru Motovuna, srednjovjekovnog gradića u zapadnoj Istri, smješten na stožastom brijegu (277 m) u romantičnoj dolini rijeke Mirne. Šetnja Motovunom i kratka pauza. Nastavak puta prema Puli , gdje ćemo posjetiti u pratnji mjesnog vodiča : osmi po veličini sačuvani amfiteatar u svijetu, dvojna vrata, ostatak rimskog kazališta, Danteov trg, bizantsku memorijalnu kapelu iz 6. st. Slobodno vrijeme za osobne programe do polaska kući. Polazak iz Pule je oko 18:00 sati, a povratak u Zagreb očekuje se u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

 

 

U program putovanja je uključeno

  • prijevoz autobusom prema programu putovanja
  • turističkog pratitelja/voditelja putovanja tijekom izleta
  • razgledavanje prema gore navedenom programu
  • razgled grada Pule u pratnji lokalnog vodiča
  • troškove organizacije i prodaje izleta

 

 

U program putovanja nije uključeno

  • ulaznice za objekte koji se fakultativno posjećuju (Arena u Puli ili slično)
  • ručak

 

 

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu sa željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjećuju.