GRUPNO PUTOVANJE

Krakow i Prag

Maturalno putovanje u Češku i Poljsku s posjetom Brnu te Aushwitzu i Bratislavi.

Maturalno putovanje u Malopoljsko vojvodstvo u Poljskoj te Češku. Krakow je svakako jedan od onih gradova koji turiste posjećuju kada dolaze u Poljsku. Ukoliko u tom putovanju dodate Prag i Bratislavu, dobijete bogat program koji obuhvaća sve ono što putniku je potrebno za potpuni doživljaj putovanja.Program putovanja

 

1. dan ZAGREB – BRNO – KRAKOW

Polazak sa dogovorenog mjesta u 01:00 h. Ugodna vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Češke i grada BRNA. Brno je drugi po veličini grad u Češkoj. Po dolasku razgled grada pješice u pratnji turističkog pratitelja: Janačkovo kazalište, Crkva Svetog Jakuba, Trg slobode,Stara Gradska vijećnica, Zeleni trg, Katedrala Sv. Petra i Pavla. Proći ćemo i kraj Redute, najstarijeg narodnog kazališta u srednjoj Europi, gdje je svirao i jedanaestogodišnji Mozart. Pauza za odmor i fakultativno prema želji grupe. Nakon razgleda Brna nastavljamo prema Poljskoj granici te regiji Malopoljska te najvažnijem gradu tog vojvodstva - Krakowu. Po dolasku u KRAKOW slijedi smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

2. dan KRAKOW – WIELICZKA – KRAKOW

Doručak. Nakon doručka odlazak sa stručnim lokalnim vodičem u razgled Krakowa: gradske zidine, DVORAC WAWEL – KATEDRALA – RENESANSNA PALAČA (najljepša sjeverno od Italije) – TRG GLAVNE TRŽNICE (vjerojatno najveći srednjovjekovni trg u Europi i smatra se jednom od najljepših urbanističkih cjelina uopće) – ROBNA TRŽNICA – PALAČA KRZYSZTOFORY – CRKVA SV. ANE – FLORIANSKA ULICA – VRATA BARBICAN. Kratko slobodno vrijeme u gradu te odlazak prema mjestu WIELICZKA, koje se nalazi 15 km od Krakova, poznatom po rudniku soli. Rudnik ima osobitu mikroklimu, a sastoji se od pravog labirinta tunela (300 km dug!) na devet razina (dio Unescove svjetske baštine)čiji su viši dijelovi danas muzej. Svaka dvorana u rudniku posvećena je važnim osobama, legendama ili događaju iz poljske povijesti. Vidjet ćemo jedinu katedralu na svijetu koja je pod zemljom i u potpunosti izrađena od kamene soli. Povratak u Krakow. Večera, noćenje.

 

3. dan KRAKOW – AUSCHWITZ – PRAG

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema AUSCHWITZU (dio Unescove svjetske baštine), najveći nacistički koncentracioni logor te jedan od spomenika najveće patnje. Posjet muzejskom prostoru Oswiencim – muzeju logora AUSCHWITZ. Nastavak putovanja prema PRAGU. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje. Odlazak u jednu od diskoteka prema dogovoru.

 

4. dan PRAG

Doručak. Nakon doručka odlazak u razgled grada u pratnji lokalnog vodiča- HRADČANY: LORETA – KRALJEVSKA PALAČA – KATEDRALA SV. VIDA, ZLATNA ULIČKA…MALA STRANA: KARLOV MOST – MALOSTRANSKE NAMESTI… Slobodno vrijeme za osobne programe. Odlazak do brda Petrin (popularno izletište Pražana u centru grada), na kojem je za veliku prašku izložbu 1891. godine podignuta kopija Eiffelovog tornja. Večera u hotelu. Odlazak u jednu od diskoteka prema dogovoru . Noćenje.

 

5. dan PRAG – MLADA BOLESLAV

Doručak. Nastavljamo s razgledom ŽIDOVSKE ČETVRTI: Staronova sinagoga – židovsko groblje - Maiselova sinagoga – Visoka sinagoga – Pinkasova sinagoga – Klausova sinagoga – rodna kuća Franza Kafke – gradska Vijećnica – Klementinum i nacionalna biblioteka - Karlova ulica. Slobodno vrijeme za ručak. U popodnevnim satima odlazimo u gradić Mlada Boleslav, 70-ak km udaljenog od Praga u posjetu muzeju i tvornici ŠKODA. Povratak u hotel. Večera. Odlazak u jednu od diskoteka prema dogovoru. Noćenje.

 

6. dan PRAG – DVORAC KARLŠTEJN - PLZEN

Doručak. Prijepodne slijedi izlet u dvorac KARLŠTEJN, gradić 30-ak km udaljen od Praga, gdje se nalazi dvorac Karla IV., najznačajnijeg češkog vladara 12. Stoljeća. Nakon razgleda, odlazak prema Plzenu. Dolazak u PLZEN - europsku prijestolnicu kulture 2015. godine. Razgled gradskog središta: katedrala sv. Bartolomeja - gradska vijećnica …Ovo je grad piva, pivskih festivala i dobre hrane! Posjet pivnici PILSNER URQUELL uz razgled pivovare. Povratak u hotel. Večera. Na večer preporučamo odlazak u jednu od diskoteka prema dogovoru. Noćenje.

 

7. dan PRAG – BRATISLAVA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela te povratak prema Hrvatskoj. Na povratku ćemo posjetiti BRATISLAVU – glavni grad SLOVAČKE. Razgled grada: BRATISLAVSKI DVORAC S PANORAMSKIM VIDIKOM NA GRAD, VRATA ST. MICHAELA, KONKATEDRALA SV. MARTINA, STARA VIJEĆNICA, PRIMACIJALNA PALAČA, SLOVAČKO NACIONALNO KAZALIŠTE. Nastavak putovanje prema Hrvatskoj. Dolazak na mjesto polaska očekuje se u kasnim večernjim satima.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI IZNOSI: NA UPIT

 

 

U program putovanja je uključeno

 •  prijevoz visokokvalitetnim turističkim autobusima licenciranim za prijevoz djece prema programu putovanja
 • licenciranog turističkog pratitelja/VODITELJA PUTOVANJA tijekom putovanja i sve razglede prema programu
 • smještaj u hotelu 3*** u Pragu i u hotelu 3*** u Krakowu (oba hotela su u blizini javnog gradskog prijevoza) prema programu putovanja
 • sve izlete i ulaznice predviđene programom putovanja
 • posjet Auschwitzu (ulaznica + strucno vodstvo)
 • posjet rudniku soli Wielizcka (ulaznica + stručno vodstvo)
 • posjet pivovari Pilsner Urquelll u Plzenu (ulaznica + stručno vodstvo)
 • posjet dvorcu Karlštejn (ulaznica+stručno vodstvo)
 • posjet tvornici Škoda (ulaznica + stručno vodstvo)
 • ulaznica za Zlatnu uličku
 • ulaznica za Katedralu Sv. Vida i praški dvorac
 • razgled Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča
 • razgled Krakowa u pratnji stručnog lokalnog vodiča
 • pedagošku pratnju prema Pravilniku o provedbi školskih izleta i ekskurzija
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju
 • troškove organizacije putovanja i jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti

 

 

U program putovanja nije uključeno

 •  troškovi javnog gradskog prijevoza
 • Sve što nije navedeno pod "Cijena aranžmana uključuje"

Napomena

Program je podložan promjenama i dopunama u skladu sa željama škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjećuju.Pogledajte i ostala putovanja u ponudi

NAPOMENA Sve informacije na web stranici su informativnog karaktera.

Ne propustite nikada više sjajnu priliku za odmor

Budite ispred drugih. Budite uvijek obaviješteni o našim sjajnim ponudama sa ograničenim brojem mjesta.

Vasa email adresa je sigurna sa nama. Mi nikada nećemo na bilo koji način ustupiti vaše podatke drugim osobama.