Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Maturalno putovanje u Bugarsku

Maturalno putovanje autobusom u Bugarsku s posjetom Plovdivu i Sofiji te boravkom u Varni

Prekrasno putovanje u Bugarsku autobusom te smještaj u Varni. Bugarska je zemlja bogata poviješću, narodnim običajima te raznovrsnom gastronomijom. Tijekom boravka u Bugarskoj posjetit ćemo prekrasnu Sofiju te Plovdiv te ćemo u povratku posjetiti i Beograd. Maturalno putovanje u Bugarsku sa smještajem u Varni je idealno mjesto za one koji uživaju u noćnom životu i lijepim pješčanim plažama.

Cijena 0 HRK 0,00 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Program putovanja


1.dan ZAGREB – SOFIJA

Polazak iz Zagreba s dogovorenog mjesta u 01:00 h. Slijedi vožnja autobusom u smjeru Srbije, uz usputna zaustavljanja. Nastavak putovanja prema Bugarskoj odnosno glavnom gradu Sofiji. Dolazak u Sofiju u popodnevnim satima. Sofija kao glavni grad Bugarske i jedan od najstarijih gradova Europe s bogatom poviješću od preko 7000 godina, oduševljava velikim brojem povijesnih znamenitosti, šarmantnim popločenim šetalištima, živim noćnim životom i odličnim opcijama za povoljan shopping. Obilazak gradskih znamenitosti autobusom i pješice: čuvena katedrala Aleksandra Nevskog sa svojom zlatnom kupolom - jedna od najvećih pravoslavnih katedrala na svijetu i najpoznatija znamenitost Bugarske, zgrada Parlamenta, Trg Alexandra Batenberga – glavni gradski trg, crkva Svete Sofije – druga najstarija crkva u Sofiji iz 6 st., Predsjednička palača, Rotunda Svetog Juraja, ruska crkva Svetog Nikolaja, Narodno kazalište, crkva Svete Petke Samardžijske, te Banya Bashi đamija – jedina preostala aktivna đamija u Sofiji, poznata po svojoj 15 metarskoj kupoli, koju je dizajnirao najveći arhitekt Otomanskog carstva, Mimar Sinan. Po završetku razgleda, odlazak u hotel. Večera. Noćenje. Moguć organizirani odlazak u grad javnim prijevozom.

 

2.dan SOFIJA – manastir RILA - PLOVDIV

Doručak. Odjava iz hotela te nastavak putovanja. Prvo odlazimo do jedne od najvećih atrakcija Bugarske, SAMOSTANA RILA, kojeg je UNESCO zaštitio još prije 35 godina kao dio važan dio svjetske baštine. Samostan RILA se smatra jednim od najznačajnijih kulturnih, povijesnih i arhitektonskih znamenitosti, ne samo Bugarske, već i cijele jugoistočne Europe kojeg godišnje posjeti skoro milijun turista. Samostan se nalazi u predivnom prirodnom okruženju nacionalnog parka RILA, a u njemu i dan danas živi 60-ak redovnika. Slobodno vrijeme te ukrcaj u autobus te nastavak prema Plovdivu - najljepšem gradu Bugarske i antičkog grada starijeg od Atene. Plovdiv je smješten na rijeci Marici, a ime mu je dao Filip II. Makedonski. Plovdiv ima preko šest tisućljeća bogatu povijest, te je s punom zaslugom u 2019.g. preuzeo titulu Europske prijestolnice kulture. Po dolasku idemo u obilazak najvećih znamenitosti starog grada među kojima se izdvajaju izuzetno dobro očuvani rimski amfiteatar, te rimski stadion iz 2st. koji je jedna od najvećih i najbolje očuvanih građevina na balkanskom poluotoku iz doba antičkog Rima. Slobodno vrijeme za uživanje u posebnoj atmosferi prelijepog Plovdiva. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje. Moguć organizirani odlazak u grad javnim prijevozom.

 

3.dan PLOVDIV - VARNA

Doručak. Odjava iz hotela i nastavak vožnje prema Varni - glavnom gradu crnomorske obale koji se često zbog svog ekonomskog i kulturološkog utjecaja naziva i morskom prijestolnicom Bugarske. Po dolasku u Varnu odlazak na orijentacijski razgled grada - katedrala uznesenja Blažene Djevice Marije, bulevar kneza Borisa I, Trg neovisnosti… slobodno vrijeme u gradu. Odlazak prema hotelu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

4.dan VARNA - POBITI KAMANI- delfinarij VARNA

Doručak. Ukrcaj u autobus te odlazak prema jednoj od rijetkih postojećih pustinja u Europi. U pitanju je prirodni fenomen poznat i kao Pobiti kamani ili kamena pustinja, jedina pustinja u Bugarskoj i jedna od nekolicine u Evropi. Lokalitet se sastoji od pješčanih dina iz kojih se izdižu kamene formacije grupirane u nekoliko skupina, čija se visina kreće u rasponu između 5 i 7 metara. Postoji nekoliko teorija o nastanku ovog fenomena, a sve su manje ili više usmjerene na djelovanje faktora okoline (morski vjetrovi, vjetar, kiša) ili taloženja karbonata iz infiltriranih podzemnih voda i sl. Iako se ne može sa sigurnošću tvrditi koja od navedenih teorija je točna, utjecaj ljudskog faktora se isključuje. Slobodno vrijeme te povratak prema Varni odnosno delfinariju U Varni gdje ćemo uživati u doživljaju najvećih morskih sisavaca. Povratak prema hotelu. Večera. Noćenje.

 

5.dan VARNA - NASSEBAR

Doručak. Ukrcaj u autobus te odlazak prema Nessebaru – jedan od najstarijih europskih gradova, utemeljen prije 3200 godina pod nazivom Mesembria. Dio antičkih zidina ostao je sačuvan do danas te je zbog toga grad uvršten na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Izgledom i baštinom je izrazito bogatom pa ga zovu i Bugarski Dubrovnik. Razgled grada i slobodno vrijeme u gradu. U dogovoreno vrijeme odlazak prema vodenom parku Sunny beach action aqua park koji se nalazi u Nassebaru. U dogovoreno vrijeme – povratak prema Varni te odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

 

6.dan VARNA

Doručak. Slobodan dan za vlastiti program Ili program od želja grupe. Predlažemo posjet samom gradu te odlazak u neogranićeni shopping ili možda odlazak na cjelodnevni boravak na plaži. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

7.dan VARNA - SOFIJA

Doručak. Odjava iz hotela te povratak prema Sofiji. Po dolasku u Sofiju iskrcaj u centru grada te nastavak razgledavanja glavnog grada ovisno o željama grupe ili moguć odlazak u neki od muzeja u gradu. Ukoliko grupa to želi, moguće je jednostavno uživanje u gradu Sofiji vezano uz kupovinu i ručak u nekim od restorana u centru grada. U dogovoreno vrijeme odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.

 

8.dan SOFIJA – BEOGRAD - ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela te ukrcaj u autobus te povratak prema Hrvatskoj uz vožnju preko Srbije. Na putovanju prema Zagrebu posjetiti ćemo i glavni grad Srbije – Beograd. Beograd je srpska prijestolnica koju su tijekom povijesti obilježili mnogi vladari i nacije. Svi su ti događaji ostavili traga u gradu kroz ruševine, arhitekturu, umjetnost ili kulturu. Neke od gradskih znamenitosti su: Kalemegdanski park i tvrđava, Ulica kneza Mihajla, Crkva svete Petke, Hram svetog Save, Skadarlija, Avala, Ada Ciganlija i mnoge druge. Razgled grada autobusom i pješice. Slobodno vrijeme za ručak u strogom centru grada. U dogovoreno vrijeme – ukrcaj u autobus te nastavak putovanja. Dolazak u Zagreb se očekuje u kasnim večernjim satima.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • licenciranog turističkog pratitelja/voditelja putovanja tijekom putovanja
 • 2 noćenja u hotelu s 4* u Sofiji na bazi doručak/večera
 • 4 noćenja u hotelu s 4* u Varni na bazi doručak/večera
 • 1 noćenje u hotelu s 4* u Plovdivu na bazi doručak/večera
 • razgledi po programu
 • troškove pedagoške pratnje
 • turističke takse za sve gradove
 • lokalnog turističkog vodiča za razgled Beograda, Sofije, Plovdiva
 • ulaznice za muzeje u sklopu Rilskog manastira
 • ulaznicu za Pobiti Kamani
 • ulaznicu za Aquapark u blizini Nessebara
 • Polica osiguranja od otkaza putovanja
 • Polica zdravstvenog osiguranja
 • Boravišne pristojbe u hotelima i jednokratne prijave
 • jamčevinu, troškove organizacije i prodaje putovanja
 • ulaznicu za delfinarij u Varni
 • ulaznicu za amfiteatar i rimski forum u Plovdivu
 • izlet u Nessebar

 

U program putovanja nije uključeno

 • ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se fakultativno posjećuju
 • troškove javnog prijevoza
 • troškove osobne potrošnje
 • sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“

Napomena

Program je podložan promjenama i dopunama u skladu sa željama škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjećuju.