Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Zadar i Nin

Posjetite povijesna mjesta Dalmacije te se upoznajte s važnim povijesnim događanjima na ovom prostoru.

Gradovi Nin i Zadar su jedni od najvažnijih gradova u Hrvatskoj vezano uz povijesna događanja. Nin je svakako jedan od najvažnijih vezano uz opismenjavanje Hrvata i uvođenje staroslavenskog pisma i jezika. Naravno, kada pričamo o Ninu svi smo čuli za Grgura Ninskog i njegov čuveni palac na nozi. S druge strane, Zadar kao jedan od najljepših gradova na Mediteranu uvijek je bio želja mnogih osvajača zbog svoga geografskog položaja ali i zbog bogatstva koje ga i danas krase.

Cijena 0 HRK 0,00 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Program putovanja

 

Polazak iz Zagreba ispred škole jutarnjim satima. Vožnja autoputom kroz Liku do ZADRA uz zaustavljanja tijekom vožnje zbog odmora. Prije Zadra zaustavit ćemo se u kraljevskom gradiću, NINU. Najstariji je hrvatski kraljevski grad i kolijevka hrvatske kulture. Kratki obilazak grada – CRKVA SV. KRIŽA (najmanja katedrala na svijetu), kip slavnog biskupa GRGURA NINSKOG.…Osim što je grad Nin poznat kao kolijevka kulture, poznat je i kao grad soli te ćemo u sklopu razgleda posjetiti i kuću soli gdje ćemo vidjeti eksponate vezano uz solanu i samu sol. Nakon Nina odlazimo u Zadar koji je stoljećima bio glavni grad Dalmacije, a u njemu je napisan prvi hrvatski roman, tiskane prve hrvatske novine i osnovano prvo sveučilište u Hrvata. Posjet muzeju Zlato i Srebro Zadra koji sadrži brojne predmete što prikazuju bogatstvo povijesti samoga grada od 8 - 18 st.
Nakon muzeja razgled rimske Jadere i njenih znamenitosti uz lokalnog vodiča: RIMSKI FORUM - CRKVA SV. STOŠIJE – CRKVA SV. DONATA – CRKVA SV. KRŠEVANA – ZVONIK SV. MARIJE – LUČKI I KOPNENI BEDEMI - TRG PET BUNARA - NARODNI TRG S VIJEĆNICOM - MORSKE ORGULJE… Slobodno vrijeme za odmor i osobne programe do polaska prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

 

 

CIJENA IZLETA PO OSOBI IZNOSI: NA UPIT

 

 

 

U program putovanja je uključeno

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
  • sve razglede prema programu
  • licenciranog turističkog voditelja tijekom putovanja
  • pedagošku pratnju prema pravilniku o provedbi Školskih izleta i ekskurzije
  • lokalnog vodiča u Zadru
  • ulaznicu za Muzej Zlato i Srebro grada Zadra
  • ulaznicu za Kuću Soli u Ninu
  • troškove organizacije i prodaje izleta

 

 

U program putovanja nije uključeno

  • ulaznice za objekte koji se fakultativno posjećuju

 

 

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu sa željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjećuju.

Pogledajte i ostala putovanja u ponudi