Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Berlin - Prag

Upoznajmo zajedno ljepote Praga i Berlina te zašto su jedni od najljepših gradova Europe. Ove su destinacije vrlo popularne kod mladih te im ovo putovanje ostaje u trajnom sjećanju.

Otkrijmo zajedno ljepote vječnog Berlina, grada koji je u novijoj povijesti bio podijeljen na dva dijela. Š to je to, što Prag čini toliko posebnim i zašto se svaki putnik kada ga posjeti uvijek vraća? Š to su Hradčany, gdje je počela Baršunasta revolucija, kako izgleda tipična Češka pivnica - odgovore na ta i mnoga druga pitanja dobit će te na ovom putovanju. Ono što se mladima posebno svidjelo jest organizirani odlazak u diskoteke rezervirane samo za maturante iz Hrvatske.

Cijena 0 HRK 0,00 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Program putovanja

 

1.dan: ZAGREB — BERLIN

Polazak autobusom iz Zagreba je u ranim jutarnjim satima ispred muzeja Mimara. Slijedi ugodna vožnja udobnim turističkim autobusom kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku, u pravcu Berlina. Dolazak u BERLIN u kasnim poslijepodnevnim satima i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 

2.dan: BERLIN

Doručak. Krećemo u razgled Berlina: POTSDAMER PLATZ-REICHSTAG-BRADENBURŠKA VRATA-UNTEN DEN LINDEN-KATEDRALA-ALEXANDERPLATZ- DVORAC CHARLOTTENBURG – PARK TIERGARTEN- KURFÜRSTENDAMM (poznata trgovačka ulica). Slobodno poslijepodne za osobne programe. Večera i noćenje.

 

3. dan: BERLIN – POTSDAM – DRESDEN - PRAG

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Potsdamu te posjet poznatom parku SANSSOUCI s prekrasnim dvorcima i vrtovima. Upravo iz tog razloga, Potsdam zovu „zeleno-plavim predgrađem Berlina“.Nastavak puta prema Dresdenu, glavnom gradu Saksonije, koji je zbog svojih brojnih muzeja prozvan „Firenzom sjevera“. Nastavljamo prema Pragu, u koji stižemo u kasnijim večernjim satima. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

 

4. dan: PRAG

Doručak. Razgled Praga u pratnji lokalnog vodiča; HRADČANI – KATEDRALA SV. VIDA – ZLATNA ULIČKA – KRALJEVSKA PALAČA -LORETO – MALA STRANA – KARLOV MOST – STARO MJESTO – VACLAVSKE NAMJESTI. Slobodno vrijeme za ručak u nekoj od gradskih pivnica (vlastiti aranžman-fakultativno). Slobodno poslijepodne. Odlazak na glazbeni spektakl na KRIŽIKOVE FONTANE (fakultativno). Noćenje.

 

5. dan: PRAG

Doručak. Nastavak razgleda Praga s pratiteljem; NAMESTÍ REPUBLIKY-PRAŠNA BRANA-KARLOVO SVEUČILIŠTE-HAVELSKA TRŽNICA-NARODNA ULICA-NARODNO KAZALIŠTE. Poslijepodne slobodno, a predvečer vožnja brodom po Vltavi s buffet večerom. Noćenje.

 

6. dan: PRAG - KONOPIŠTE

Doručak. Predlažemo odlazak na poludnevni izlet do KONOPIŠTA, udaljen od Praga 45 kilometara. Prvobitno gotički dvorac iz 14. stoljeća, dograđen u kasnogotičkom stilu u 16. stoljeću, a kasnije dograđena palača u renesansnom stilu. U 18. stoljeću cijelo zdanje obnovljeno u baroknom stilu. U dvorcu je jedinstvena zbirka oružja, lovačkih trofeja i antiknog namještaja. Poslijepodne slobodno za vlastite programe. Noćenje.

 

7. dan: PRAG – TELČ –ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak iz Praga i vožnja pored Jihlave do TELČA, romantičnog moravskog gradića. Razgled grada čija je gradska jezgra na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine (renesansne i barokne palače na glavno gradskom trgu). Nastavak vožnje uz kraća zaustavljanja do Zagreba. Dolazak se očekuje u kasnijim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

U program putovanja je uključeno

 • prijevoz autobusom prema programu putovanja
 • licenciranog turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • smještaj u hotelima prema programu putovanja u više krevetnim sobama (tv, telefon, tuš, wc, klima)
 • 2 polupansiona (doručak i večera) u Berlinu
 • 4 polupansiona (doručak i večera) i 1 noćenje s doručkom u Pragu
 • Vožnja brodom na Vltavi uz buffet večeru
 • sve razglede, izlete i ulaznice predviđene programom putovanja;
 • Paket ulaznica (ulaznica u Konopište, Križikove fontane, Praški dvorac – Zlatna ulička i vožnja brodom Vltavom s uključenom večerom
 • stručne mjesne turističke vodiče u Berlinu i Pragu
 • Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja/ nezgode na putu
 • Zdravstveno osiguranje za inozemna putovanja i osiguranje od otkaza putovanja
 • Troškove pedagoške pratnje profesora prema Pravilniku o provedbi školskih izleta i ekskurzija
 • troškove organizacije putovanja i jamčevno osiguranje

 

U program putovanja nije uključeno

 • Ulaznice za disco klubove i barove , te ostale objekte od interesa
 • Troškovi javnog gradskog prijevoza
 • Sve što nije izrijekom navedeno u rubrici “Cijena aranžmana uključuje“

 

Napomena

 

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu za željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjecuju.

 

Pogledajte i ostala putovanja u ponudi