KRSTARENJE

Krstarenje dalmatinskom obalom i otocima

Ruta KL3 Split – Pučišća – Korčula – Lastovo – Ravnik (Zelena špilja) – Komiža/Vis – Biševo (Modra špilja) – Stari Grad – Bol – Split

Dovoljno je samo nekoliko ljetnih majica, kupaći kostim i dobro raspoloženje da biste proveli sedam nezaboravnih dana krstareći duž jadranskih otoka. Opustite se i dozvolite da kapetan i posada (posebno kuhar) brinu o vama. Vama preostaje samo kupanje, sunčanje, lješkarenje ili istraživanje kristalno plavih dubina Jadrana. Svake večeri možete kušati specijalitete u restoranima nove luke ili se upustiti u otkrivanje starih crkava i povijesnih zanimljivosti otoka…


Cijena 800 EUR 0 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Program putovanja

 

Split – Pučišća – Korčula – Lastovo – Ravnik (Zelena špilja) – Komiža/Vis – Biševo (Modra špilja) – Stari Grad – Bol – Split

Ruta KL3 (Croatian Wilderness) – sezona 2023.

 

 

Subota: Split – Pučišća (R)

Polazak iz splitske luke u 13:00 sati i krstarenje duž dalmatinske obale. Nakon ručka na brodu slijedi zaustavljanje za popodnevno kupanje. Nastavljamo putovanje prema Pučišćima na otoku Braču. Pučišća su tipično mediteransko mjesto smješteno na sjevernoj obali otoka Brača u dnu duboke uvale. Kolijevka su poznatog bračnog kamena uz koji je vezana čitava povijest mjesta. Obično postoji prilika za posjet kameno-klesarskoj radionici, jednoj od rijetkih takvih radionica koja još uvijek djeluje u Europi. Brački kamen je korišten u izgradnji nekih vrlo poznatih objekata kao što su Liverpoolska katedrala ili Bijela kuća u Washingtonu. Uživajte u kristalno čistom moru, prelijepoj prirodi, domaćoj hrani, te vinu i maslinovom ulju. Noćenje u luci Omiš ili Pučišća.

 

Nedjelja: Pučišća – Korčula (D, R) 

Rano ujutro isplovit ćemo iz Pučišća prema Korčuli. Nakon prijepodnevnog kupanja u kristalno plavom moru, ručak će biti poslužen na samom vrhu poluotoka Pelješca u blizini uvale Lovište ili u mirnoj uvali Kneža na otoku Korčuli. Tijekom popodneva možete razgledati grad Korčulu (uključeno na Premium i Premium Superior krstarenju), rodno mjesto Marka Pola, za koju legenda kaže da ju je utemeljio trojanski junak Anthenor u 12. stoljeću prije nove ere. Ako ste ljubitelj legendi i bajkovitih priča, gradske zidine Korčule kriju ih na stotine samo za vas. Za večernje sate preporučamo posjet jednoj od brojnih korčulanskih konoba unutar starog grada ili posjet barovima u blizini. Noćenje u luci Korčula.

 

Ponedjeljak: Korčula – Lastovo (D, R, Kapetanska večera) 

Prije nego krenemo s Korčule, zašto ne prošetati marinom ili obližnjom po obližnjoj tržnici na kojoj možete suvenire i druge lokalne specijalitete. Nastavljamo plovidbu prema Lastovu, najudaljenijem naseljenom dalmatinskom otoku zbog čega su ga Rimljani prozvali Carskim otokom (doplata na licu mjesta cca 5€ za ulaz u zonu Parka prirode Lastovo). Pristajemo u luku Ubli. Imate priliku posjetiti najveće naselje na otoku – Lastovo i uživati u šetnji uličicama starog grada. Otok je okružen mnoštvom manjih otočića, sa mnogobrojnim uvalama pogodnim za ronjenje, a poznat je i po brojnim crkvicama i neobičnim dimnjacima. Noćenje na sidru u uvali sa kapetanskom večerom na brodu (uključeno na Premium i Premium Superior krstarenju).

 

Utorak: Lastovo– Ravnik (Zelena špilja) – Komiža/Vis (D, R)

Ranojutarnji polazak prema otoku Visu, koji je godinama bio zatvoren za posjet turista zbog prisutnosti mornarice, što mu daje poseban šarm jer je zadržao izgled Mediterana kakav je nekada bio. U neposrednoj blizini Visa nalazi se otočić Ravnik, na kojem je smještena Zelena špilja (cca 10€) a koja je ime dobila po neobičnom zelenkastom svjetlu koje se oslikava u moru, a dopire iz otvora na vrhu ove špilje. Ukoliko dopuste vremenske prilike, ovdje planiramo kratko kupanje. Nastavak plovidbe prema gradu Komiži ili gradu Visu gdje noćimo. Komiža je tipično mediteransko mjesto na zapadnoj obali Visa, poznato po ribarskoj tradiciju i naslijeđu. Uživajte u šetnji uskim uličicama i bogatoj baštini ili možda u šljunčanim plažama s izvorima pitke vode koji se protežu uzduž cijele istočne obale komiškog zaljeva. Grad Vis smješten je na sjevernoj strani otoka, a razvio se uz ostatke antičke Isse, prvog urbanog središta u Hrvatskoj. Ukoliko ste zainteresirani, možete posjetite ostatke rimskih termi, gradski muzej ili prošetati obalom uživajući u pogledu na prekrasne Villae Rusticae.

 

Srijeda: Komiža/Vis – Biševo (Modra špilja) – Stari Grad (D, R)

Rano ujutro krećemo prema otočiću Biševu kako bismo posjetili Modru špilju, prekrasan prirodni fenomen. Kako ponekad vremenski uvjeti mogu biti vrlo nepredvidivi, posjet špilji može biti zatvoren zbog vjetra i/ili oseke – Vaša posada će Vas o svemu obavijestiti na vrijeme. Ulazak u Modru špilju je moguć uz doplatu na licu mjesta (cca 10-14€ po osobi). Nastavak plovidbe prema Starom Gradu na otoku Hvaru, najsunčanijem jadranskom otoku. Slobodno popodne za upoznavanje ovog jedinstvenog grada i njegove poznate uvale u obliku potkove. Poznato Starogradsko polje je najstarija u Hrvatskoj i najbolje očuvana starogrčka parcelacija gradskog zemljišta. I starogradska jezgra i polje dio su svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Noćenje u jednoj od luka Staroga Grada, u glavnoj ili trajektnoj luci (udaljene 2 km od grada), ovisno o raspoloživosti. Mogućnost fakultativnog odlaska na vođenu turu Starog Grada (uključeno kod Premium Superior krstarenja).

 

Četvrtak: Stari Grad – Bol (D, R)

Nakon doručka krstarimo prema prekrasnom otoku Braču i poznatom gradu Bolu koji ima jednu od najneobičnijih i najfotografiranijih plaža na našoj obali, specifična po tome što mijenja oblik ovisno o vjetru i valovima. Slobodno vrijeme za kupanje na plaži Zlatni rat. Bol je tipično dalmatinsko ribarsko mjestašce koje se zbog svoje poznate prekrasne plaže prometnulo u popularno turističko odredište. no još uvijek zadržalo šarm malog mjesta. Noć provodimo u Bolu  gdje imamo priliku probati vrhunske riblje specijalitete, lokalna vina i druge delicije. Pješačite ili iznajmite skuter do Vidove gore (778m, najviše točke na hrvatskom Jadranu) i doživite spektakularan pogled na Bol, Hvar… ili posjetite polunapušteno selo Murvica.

 

Petak: Bol – Split (D, R)

Ovaj dan provest ćemo u opuštanju i na kupanju u mirnim uvalama otoka Brača prije popodnevnog povratka u Split. Split je drugi najveći grad u Hrvatskoj i glavni grad regije Dalmacije. Njegova povijesna bogatstva i ljepote ne pripadaju samo njegovim stanovnicima, već i svima onima koji žele uhvatiti komadić tisućljetne ljepote. Nudimo vam mogućnost za razgled stare gradske jezgre (Dioklecijanove palače pod zaštitom UNESCO-a) uz vodiča na engleskom jeziku (uključeno kod Premium Superior krstarenja). Noćenje u Splitu.

 

Subota: Split (D)

Nakon doručka preostaje još samo oproštaj od posade i novih prijatelja.

 

LEGENDA: D – doručak, R – ručak

 

Prijava: od 11:00-12:00h / Odjava: do 9:00h

  

Cijene u EUR po osobi na bazi 7 polupansiona:

Tip kabine / Datum polaska 8., 15., 22.07.2023.
5., 12.08.2023.

Premium Superior

Gornja/glavna paluba
1300

Premium Superior

Donja paluba
1100

Premium

Gornja/glavna paluba
1100

Premium

Donja paluba
1000

Traditional Ensuite

Gornja/glavna paluba
850

Traditional Ensuite

Donja paluba
800

 

Napomene: Prilikom rezervacije uplaćuje se BESPOVRATNI DEPOZIT u iznosu 150 EUR po osobi.

Preostali iznos uplaćuje se najkasnije mjesec dana prije polaska. 

 

U program putovanja je uključeno

  • krstarenje brodom prema odabranoj ruti (napomena: ime broda će se znati najkasnije 7 dana prije putovanja)

  • smještaj u dvokrevetnoj kabini na osnovi 7 polupansiona po osobi (doručak i ručak u tri slijeda)

  • ostale usluge navedene pod opisom kategorije broda.

U program putovanja nije uključeno

  • obavezna doplata na licu mjesta: boravišna pristojba i lučke takse 60 EUR po osobi i tjednu

  • parking u luci (na upit) – od 13 EUR dnevno u Splitu

Napomena

Opisi i slike kategorija brodova:

 

TRADITIONAL ENSUITE – drveni brodovi, kabine s vlastitim tušem/WC-om, većinom kreveti na kat, klimatizirane kabine i salon.


Uključene usluge: kontinentalni doručak, ručak od tri slijeda, neograničena voda, besplatan Wi-Fi
(primjeri brodova – slike: LABRADOR, NIKOLA, LOPAR, ADONIS, DALMATINAC, DALMATINKA, KALIPSA, TOMA…)

 

Primjer slika brodova - KLIKNITE

 

PREMIUM – brodovi čeličnih trupova sa modernim tradicionalnim izgledom. Nude smještaj u klimatiziranim, prostranim kabinama s bračnim ili dva odvojena kreveta, sušilom za kosu i sefom. Brodovi su od 29 do duljine 35 m, a kabine su veličine 8 do 14 m2. (primjeri brodova – slike: ANTONELA, DALMATIA, DIONIZ, JADRANSKA KRALJICA, EOS, LEONARDO, MERIDIJAN, MORENA…)

 

Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, pratitelj putovanja na engleskom jeziku, razgled Raba & Zadra sa vodičem, kušanje rapske torte, svakodnevno pospremanje kabine, sredinom tjedna svježi set ručnika i posteljine, usluga nošenja prtljage, degustacija maslinovog ulja i vina na brodu, popodnevni čaj i kava, neograničena voda, besplatan Wi-Fi

 

Primjeri slika brodova - KLIKNITE

 

PREMIUM SUPERIOR – brodovi nedavno izgrađeni kao mini deluxe brodovi, koji imaju sličnu udobnost, ali su malo manji – duljine 38 do 41 m. Klimatizirane kabine imaju veličinu od 8 do 14 m2 s bračnim ili dva odvojena kreveta, sušilom za kosu i sefom. (primjeri brodova – slike: DREAM, MAJESTIC, MOONLIGHT, OLMISSUM, PARADIS, SEAGULL, SPALATO…)

 

Uključene usluge: buffet doručak, ručak od tri slijeda, kapetanska večera, pratitelj na brodu na engleskom jeziku, razgled Raba, Zadra i Opatije sa vodičem, kušanje rapske torte, svakodnevno pospremanje kabine, sredinom tjedna svježi set ručnika i posteljine, usluga nošenja prtljage, degustacija maslinovog ulja i vina na brodu, popodnevni čaj i kava, neograničena voda, besplatan Wi-Fi

 

Primjer slika brodova - KLIKNITE

 

Popusti:

– djeca mlađa od 10 g. -50%

– odrasli na trećem ležaju u trokrevetnoj kabini -30% (limitirana raspoloživost)

 

Doplate:

– jednokrevetna kabina: +50% na cijenu smještaja u dvokrevetnoj kabini

– obnova bračnih zavjeta ili drugi poseban događaj: od 150 EUR (po paru) – uključuje ceremoniju obnove zavjeta koju obavlja kapetan, potvrdu, šampanjac, poklon

– ulaznice u Nacionalne parkove: cijene variraju od 10 - 35 EUR ovisno o sezoni i parku koji se posjećuje (plaćanje na licu mjesta)

 

Fakultativne doplate za Traditional Ensuite brodove (već uključene u ostale kategorije):

– dodatak za engleski doručak: 40 EUR po osobi tjedno – uključuje: 2 jaja, slaninu, rajčice i gljive ili voće & jogurt ili slično (regularni kontinentalni doručak uključen u cijenu krstarenja uključuje: kavu, čaj, mlijeko,čašu soka, žitne pahuljice, kruh, raznovrsne namaze – maslac, med, pekmez, sir; dnevni dodaci poput šunke i sira, kuhanih jaja, kobasica, salama i slično…)

– kapetanska večera: 30 EUR po osobi – mogućnost izbora ribljeg ili mesnog menija – specijalitet broda

– dodatni ručnici: na brodovima Traditional i Traditional Ensuite gosti dobivaju tjedno 2 ručnika po osobi. Dodatne ručnike za osobnu higijenu moguće je unajmiti za 3 EUR, a ručnike za plažu za 5 EUR tjedno/po ručniku.

– dnevno čišćenje kabina (uz prethodnu nadoplatu i najavu): 15 EUR po osobi/tjedno – dnevno pospremanje kabine, promjena posteljine i ručnika sredinom tjedna

 

Važne napomene:

– kabine gornja/glavna paluba mogu se nalaziti na glavnoj ili gornjoj palubi ovisno o konfiguraciji broda – kabine se dodjeljuju sukladno raspoloživosti! Kabine na donjoj palubi nalaze se u trupu broda, ispod glavne palube

– kapetan zadržava pravo promjene rute u slučaju loših vremenskih uvjeta. Polasci su garantirani za minimum 10 prijavljenih osoba. Organizator zadržava pravo otkazivanja polazaka u slučaju da ima manje od 10 prijavljenih osoba i zadržava pravo promjene imena broda ako za to postoji razlog. Gosti se trebaju pridržavati pravila ponašanja na brodu (izložena u pismenom obliku na svakom brodu), posebno po pitanju zabrane unošenja pića na brod. U slučaju neprimjerenog ponašanja organizator/kapetan zadržava pravo zamoliti gosta da napusti brod.

– zbog specifičnih uvjeta i zahtjeva za privez u nekim hrvatskim lukama, brodovi se privezuju bočno jedan na drugi, tako da naši klijenti, da bi došli do obale, moraju prelaziti s broda na brod preko razmaka između brodova. U takvim slučajevima klijenti moraju osobito paziti na prelaske s broda na brod i to na vlastitu odgovornost. Posada će rado pomoći onima koji pomoć trebaju i traže. Krstarenje se ne preporuča osobama u invalidskim kolicima ili osobama ograničene mobilnosti.

– organizator i kapetan broda zadržavaju pravo izmjene i/ili promjene rute zbog vremenskih uvjeta, kao i uvjeta u posjećenim lukama. Redoslijed posjeta može se razlikovati od objavljenog u slučaju da su luke prepune, s namjerom pružanja boljeg iskustva gostu.

– preporučamo uplatu osiguranja od otkaza rezervacije

 

Prilikom rezervacije uplaćuje se BESPOVRATNI DEPOZIT u iznosu 150 EUR po osobi. Preostali iznos uplaćuje se najkasnije mjesec dana prije polaska. 

 

Uvjeti otkazivanja:

– od dana potvrde rezervacije do 30 dana prije polaska – nepovratna akontacija

– 29-22 dana – akontacija + 25% preostalog iznosa

– 21-15 dana – akontacija + 50% preostalog iznosa

– 14-0 dana – 100% iznosa

Doplata za izmjenu imena – 20 EUR po osobi

Doplata za izmjenu termina – 20 EUR po osobi – vrijedi samo ako se promjena izvrši do 30 dana prije rezerviranog odlaska, u protivnom se primjenjuju redoviti uvjeti otkaza

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linkuNAPOMENA Sve informacije na web stranici su informativnog karaktera.

Ne propustite nikada više sjajnu priliku za odmor

Budite ispred drugih. Budite uvijek obaviješteni o našim sjajnim ponudama sa ograničenim brojem mjesta.

Vasa email adresa je sigurna sa nama. Mi nikada nećemo na bilo koji način ustupiti vaše podatke drugim osobama.