Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Nacionalni parkovi SAD-a

TRENUTNO NEMA AKTUALNIH POLAZAKA

Las Vegas Nacionalni parkovi Joshua Tree, Grand Canyon i Bryce Canyon Legendarna cesta Route 66 Hooverova brana i poznati lasvegaški outlet Las Vegas Premium Outlets North Antelope Canyon, Monument Valley i Horseshoe Bend

Cijena 0 HRK po osobi

Polasci

 • 14.-22.08.2020.
 • 30.10.-07.11.2020.
 • 16.-24.01.2021.
 • 17.-25.04.2021.

Program putovanja

 

1. dan ZAGREB – LOS ANGELES

U zagrebačkoj zračnoj luci trebate biti dva sata prije predviđenog vremena polaska zrakoplova. Javite se na šalter za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i prijavite se na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema većoj zračnoj luci gdje presjedate na let za SAD. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Dolazak u Los Angeles u večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage. Na izlazu iz carinske zone dočekat će vas voditelj putovanja. Transfer u hotel u okolici San Diega i smještaj u sobe. Noćenje.


2. dan NACIONALNI PARK JOSHUA TREE

Doručak. Napuštamo Kaliforniju i upućujemo se prema saveznim američkim državama Arizoni, Utahu i Nevadi. Nacionalni park Jošuino drvo prostire se kroz pustinje Colorado i Mojave u južnoj Kaliforniji i dom je najvećem broju primjeraka te vrste. Drvo zapravo nije drvo nego biljka iz obitelji agava koje ponekad može izgledati drvoliko. Park obiluje tim neobičnim endemskim pustinjskim drvećem što izdaleka sliči ljudima s podignutim rukama u zraku. Nazvan je po biblijskom, starozavjetnom proroku Jošui. Jošuino drvo je vrsta juke koja raste u suhom dijelu američkog jugozapada. Zaustavljamo se na vidikovcima Hidden Valley, Jumbo Rocks i Skull Rock. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.


3. dan ROUTE 66

Doručak. Vozimo se legendarnom cestom Route 66 koja je još davne 1926. kao prva transkontinentalna autocesta povezala Chicago i Los Angeles, zbog čega je nazvana majkom američkih cesta. Posjetit ćemo Oatman, nekadašnji rudarski gradić autentične kaubojske scenografije i podružiti se s njegovim neobičnim „stanovnicima“ – burrosima. U Peach Springsu, sjedištu rezervata plemena Hualapai vidjet ćemo kako danas žive prastanovnici Amerike. Nastavljamo vožnju na istok do Seligmana, tipičnog gradića na Route 66. Tijekom vožnje do Velikog kanjona proći ćemo nekoliko klimatsko-vegetacijskih zona, od pustinje do brdsko-planinskih predjela. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.


4. dan NACIONALNI PARK GRAND CANYON – HORSESHOE BEND

Doručak. Nacionalni park Veliki kanjon najznačajniji je i najposjećeniji nacionalni park SAD-a, grandiozno djelo tektonskih poremećaja i rijeke Colorado. Nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Arizone, u duljini 446 km toka rijeke. Širok je od 6,5 do 29 km, a dubok i preko 1 800 m. Sjeverni rub kanjona nalazi se na otprilike 2 500 m nadmorske visine, dok je južni rub oko 365 m niži. Zaustavljamo se na vidikovcima Mather Point i Bright Angel. Mogućnost helikopterskog leta (uz doplatu) iznad Velikoga kanjona. Vožnja do najfotografiranije točke na rijeci Colorado - Horseshoe Benda - meandra u obliku konjske potkove. I sami ćemo fotografirati rijeku Colorado. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.


5. dan GLEN CANYON – ANTELOPE CANYON – MONUMENT VALLEY

Doručak. Odlazak na vidikovac s kojeg ćemo fotografirati branu i hidrocentralu Glen Canyon na rijeci Colorado. Preporučujemo posjet misterioznom Kanjonu antilopa (uz doplatu), najljepšem skrivenom tjesnacu u rezervatu indijanskog plemena Navajo. Izdubile su ga u crvenom pješčenjaku riječne bujice i udari vjetra. Kanjon antilopa ultimativno je mjesto koje moraju posjetiti svi željni savršene fotografije i obožavatelji netaknute prirode. Dolina spomenika sa svojim crvenim monolitima najprepoznatljiviji je krajolik Divljeg zapada koji je poslužio kao kulisa brojnim western filmovima. Mogućnost vožnje džipovima do indijanskog sela sa zaustavljanjem na usputnim vidikovcima (uz doplatu). Noćenje.


6. dan NACIONALNI PARK BRYCE CANYON – LAS VEGAS

Doručak. Nacionalni park Bryce kanjon najljepši je i najznačajniji nacionalni park iz skupine Pet najvećih nacionalnih parkova u Utahu (Utah's Mighty Five National Parks). Poseban je po bezbrojnim šiljcima (hoodoos) od crvenog vapnenca koje je oblikovala voda i erozije tla. Zaustavljanje na najboljim vidikovcima Inspiration Point, Sunrise Point i Sunset Point. Slijedi vožnja do Las Vegasa, najvećeg grada savezne američke države Nevade i prijestolnice zabave SAD-a. Panoramska vožnja i razgled znamenitosti središnjeg lasvegaškog bulevara – The Strip. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Slobodna večer za osobne programe i otkrivanje brojnih sadržaja Grada grijeha te cjelonoćnu zabavu. Noćenje.


7. dan LAS VEGAS

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Mogućnost odlaska na Hooverovu branu i u kupovinu u outlet Las Vegas Premium Outlets North. Danas za njega kažu da je najdinamičniji, najspektakularniji i najdrskiji boom town u čitavoj povijesti svijeta. Još je nevjerojatnija činjenica koja to potkrepljuje, da nije ni postojao na početku 20. stoljeća. Zadnjih deset godina bilježi veći i brži rast od bilo kojeg američkoga gradskog središta. Zabavite se šetnjom mnogobrojnim hotelima i casinima: Cezarova palača – Venecija – Pariz – Bellagio – Otok s blagom… Ispred nekih hotela uprizorene su pomorske bitke, erupcije vulkana, ples vode u ritmu glazbe i mnoge druge zanimljivosti. Noćenje.


8. dan LAS VEGAS – CALICO

Doručak. Slobodno prijepodne za osobne programe. Odlazak iz Las Vegasa u pravcu Los Angelesa. Zaustavljanje u gradu duhova Calicu, bivšem rudarskom naselju a danas turističkoj atrakciji koja izgleda kao kulisa nekog filma. Nastavak vožnje do losanđeleske zračne luke i prijava na letove. Odlazak prema Starom kontinentu. Obroci za vrijeme interkontinentalnog leta. Noćni let.


9. dan ZAGREB

Dolazak u veću zračnu luku gdje presjedate na let za Zagreb. Dolazak u zagrebačku zračnu luku u poslijepodnevnim ili večernjim satima.

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI:

Termin putovanja: Smještaj u dvokrevetnoj sobi
14.-22.08.2020. 15.960 kn
30.10.-07.11.2020. 10.830 kn
16.-24.01.2021. cijena uskoro
17.-25.04.2021. cijena uskoro

 

SVI POLASCI SU GARANTIRANI
CIJENA SE NE POVEĆAVA U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA
DORUČCI U HOTELIMA UKLJUČENI U ARANŽMAN
VOĐENJE TURE NA HRVATSKOM JEZIKU

 

U program putovanja je uključeno

 • zrakoplovne karte u ekonomskom razredu
 • 7 noćenja s doručkom u hotelima i motelima turističke kategorije (ekvivalent europske 3*)
 • prijevoz klimatiziranim vozilom - autobus, kombi, minivan (vrsta vozila ovisi o broju putnika u grupi)
 • voditelja putovanja za vrijeme boravka u SAD-u i sva razgledavanja prema programu putovanja
 • ulazak u nacionalne parkove
 • jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje odgovornosti

 

U program putovanja nije uključeno

 • pristojbe zračnih luka: 3.900 kn (obavezna doplata)
 • izdavanje američke vize: 160 USD (u kunskoj protuvrijednosti)
 • paket putnog osiguranja
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 3.500 kn
 • ulaznice i dodatne sadržaje
 • javni prijevoz
 • osobnu potrošnju i napojnice

Cijene ulaznica i dodatnih sadržaja – plaćanje kod prijave

 • napušteni rudarski gradić Calico (grad duhova): 70 kn
 • helikopterski let iznad nacionalnog parka Veliki kanjon (rezervacija termina + let 45 min + transferi): 2.520 kn
 • vođena tura Kanjonom antilopa (ulaznica, vožnja džipom, vodič Navajo, naknade i napojnica): 950 kn
 • vođena tura Dolinom spomenika (Monument Valley Backcountry Tour, 2,5 h): 690 kn.

Cijene ulaznica i dodatnih sadržaja – plaćanje na licu mjesta

 • predstava u Las Vegasu: cijena ovisi o predstavi i dostupnim mjestima

 

Napomena

 

Plaćanje

Pri prijavi se uplaćuje minimalno 50 % iznosa cijene paket-aranžmana po osobi, ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije 60 dana do polaska na putovanje. Po uplati predujma dobit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Uplate se vrše na žiroračun agencije internet bankarstvom ili univerzalnim nalogom za plaćanje (u poslovnicama FINA-e, banke ili pošte). Mogućnost jednokratnog i obročnog plaćanja kreditnim i debitnim karticama.


Dokumenti

Pri prijavi se agenciji dostavljaju preslika putovnice (stranica sa slikom) i preslika američke vize ako putnik već ima vizu, tj. kada mu viza bude izdana. Navedene preslike dostavljaju se agenciji na adresu e-pošte: info@svijetputovanja.hr


Putno osiguranje

Preporučujemo paket putnog osiguranja. Zatražite više informacija u agenciji


Trebate pomoć oko izdavanja vize?

Za ovo putovanje hrvatski državljani moraju imati američku vizu. Ako putnik želi asistenciju kod apliciranja za izdavanje američke vize, asistencija podrazumijeva ispunjavanje online obrazaca i rezervaciju termina. Usluga asistencije iznosi 250 kn. Asistencija nije obavezna i svaki putnik može samostalno aplicirati za američku vizu. Više informacija potražite na mrežnoj stranici Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj na poveznici https://hr.usembassy.gov/hr/visas-hr/nonimmigrant-visas-hr/


Program

Mogućnost organiziranja pretprograma (ranijeg dolaska u SAD i boravka u vlastitom aranžmanu do početka programa naše ture) ili postprograma (nakon što završi naša tura ostajete u SAD-u u vlastitom aranžmanu). Mogućnost prilagodbe postojećeg programa individualnim planovima i željama. Za grupice veličine već od 10 osoba možemo složiti posebni program po želji grupe i u terminu koji grupa želi (privatno putovanje).


Zrakoplovne kompanije i planirani letovi

Najčešće koristimo usluge sljedećih zrakoplovnih kompanija: Lufthansa, Turkish Airlines, Air France, KLM, British Airways, United, American Airlines i Croatia Airlines. Odabir zrakoplovne kompanije bit će poznat najkasnije 30 dana prije datuma polaska na putovanje.

 

Planirani letovi:

LH5989 ZAG MUC 06:45 08:00 / LH452 MUC LAX 12:05 15:05
LH451 LAX FRA 18:45 14:35+1
LH6006 FRA ZAG 15:55 17:15


Opći uvjeti putovanja

Sastavni su dio programa putovanja i ugovora o putovanju u paket-aranžmanu. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju, tj. uplatom predujma suglasni ste s navedenim uvjetima.