GRUPNO PUTOVANJE

Rab i Lopar

Jednodnevni učenički izlet na otok s kojeg je Sveti Marin otišao na Apeninski poluotok te osnovao San Marino.

Otok Rab poznat je još u Rimskim vremenima te su mu stanovnici dali ime Felix Arba iz kojeg se vidi da je sam otok bio izuzetno povoljan za život s obzirom da mu je u slobodnom prijevodu ime Sretan Otok. Bogatstvo arhitektonskih ostataka iz prijašnjih vremena dokazuje nam o pregršt događanja što su se odvile na otoku Rabu. Tijekom izleta posjetiti ćemo i Lopar - mjesto iz kojeg se već u antičko vrijeme odvozio mramor te na taj način ima sličnosti s otokom Parosom u Grčkoj s kojeg se također odvozio mramor te je samo mjesto na taj način dobilo ime.


Cijena 0 HRK 0,00 EUR
(1 EUR = 7,53450 kn)
po osobi

Polasci

Program putovanja


Polazak ispred škole u jutarnjim satima. Vožnja turističkim autobusom prema pristaništu Jablanac gdje ćemo se ukrcati na trajekt kojim ćemo se prevesti na pristanište Mišnjak, odakle nastavljamo vožnju do grada RABA. Šetnja jezgrom Raba u pratnji stručnog lokalnog vodiča. Razgledat ćemo crkvu Sv. Kristofora zaštitnika grada, samostan Sv. Andrije sa katedralom, Knežev dvor, crkvu Sv. Nikole, romaničku baziliku, palače Dominis i Nimira, lavlje glave na prozorima palače Tudorin, posjet gradskom parku Komrčar u kojem se nalazi samostan i crkva Sv.Franje. Pauza za ručak. Predlažemo odlazak u mjesto LOPAR, prekrasno malo mjesto poznato danas po nekoliko kilometara dugoj pješčanoj plaži gdje se po mogućnosti s obzirom na izabran termin za izlet možemo kupati. Slobodno vrijeme. Povratak trajektom Mišnjak – Jablanac, te dalje autobusom u smjeru Zagreba. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.

 

 

 

CIJENA ARANŽMANA: NA UPIT

 

 

 

 

U program putovanja je uključeno

  • PRIJEVOZ turističkim autobusom licenciranim za prijevoz djece prema programu putovanja, uključujući i troškove trajekta
  • STRUČNOG LOKALNOG VODIČA u Rabu
  • PEDAGOŠKU PRATNJU profesora prema Pravilniku o provedbi školskih izleta i ekskurzija
  • Licenciranog TURISTIČKOG PRATITELJA tijekom putovanja
  • TROŠKOVE ORGANIZACIJE I PRODAJE ARANŽMANA

 

 

 

U program putovanja nije uključeno

  • Sve ulaznice za objekte od interesa uz doplatu
  • Sve što izrijekom nije navedeno u rubrici „Cijena aranžmana uključuje“

 

 

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu sa željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjećuju.NAPOMENA Sve informacije na web stranici su informativnog karaktera.

Ne propustite nikada više sjajnu priliku za odmor

Budite ispred drugih. Budite uvijek obaviješteni o našim sjajnim ponudama sa ograničenim brojem mjesta.

Vasa email adresa je sigurna sa nama. Mi nikada nećemo na bilo koji način ustupiti vaše podatke drugim osobama.