Krapina| park znanosti| muzej neandertalaca| Hrvatsko zagorje
Croatian English French German Italian Portuguese Russian Spanish


Grupno putovanje

Krapina i park znanosti

Jednodnevni izlet u Hrvatsko zagorje s posjetom Krapini i muzeju neandertalaca te parku znanosti u Oroslavju.

Hrvatsko Zagorje je geografsko područje koje je jedno od najbrdovitijih dijelova Hrvatske. Prekrasni vinogradi, uređena dvorišta i brojni dvorci - sve je to Zagorje. No, u Zagorju ima i puno više toga. Na ovom izletu upoznat ćemo se sa malim gradićem Krapinom i čuvenim arheološkim nalazištem Hušnjakovo gdje ćemo se upoznati sa muzejom neandertalaca. Uz Hušnjakovo upoznat ćemo se i sa parkom znanosti u Oroslavju.

Cijena 0 HRK po osobi

Polasci

Program putovanja

 

Polazak iz Zagreba ispred škole u jutarnjim satima. Ugodno putovanje prema mjestu Mokrice kod Oroslavja gdje ćemo posjetiti PARK ZNANOSTI, jedinstveni projekt u Hrvatskoj sa edukativno-znanstvenim eksponatima, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije…(glazbena ograda, tekući Pitagora, divovski ksilofon, periskop…). Nakon razgleda slijedi odlazak do KRAPINE - glavnog kulturnog središta Hrvatskog zagorja. Razgled MUZEJA KRAPINSKIH NEANDERTALACA. Izložbeni prostor između dvaju brdašaca - Hušnjakova i Josipovca ima 1200 metra četvornih i podijeljen je na dvije etaže. Svaki obilazak novoga muzeja započinje projekcijom 16-minutnoga filma o životu krapinskog neandertalca. Po ulasku u modernu polušpilju, mnogobrojna velika ogledala uvode Vas u potpuno novi svijet, svijet Dragutina Gorjanovića Krambergera. Tu ćete naučiti kako je taj veliki istraživač otkrio ostatke pračovjeka. Izlošci dalje vode kroz razvoj suvremene znanosti, Columba, Kopernika, pitanja koliko je star svijet i početak razvoja geologije do 1856. i prvih otkrića pračovjeka u kamenolomu u Neandertalu. Obrađen je i postanak svijeta, povijest zemlje, prvi organizmi te razvoj života od prvih hominida koji su sišli s grane do krapinskog neandertalca… Slijedi organizirani ručak i slobodno vrijeme za igru. Polazak kućama oko 17:00 sati, a očekivani dolazak pred školu u ranijim večernjim satima.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: NA UPIT

 

 

 

U program putovanja je uključeno

  • Prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
  • Licenciranog turističkog pratitelja/voditelja putovanja tijekom putovanja i sve razglede prema programu
  • Ulaznicu za Muzej krapinskih neandertalaca uz stručno vođenje kustosa
  • Ulaznicu za Park znanosti uz stručno vođenje
  • Troškove pedagoške pratnje
  • Ručak na seoskom imanju
  • Troškove organizacije i prodaje aranžmana te jamčevno osiguranje i osiguranje odgovornosti
  • Osiguranje od nezgode

 

 

U program putovanja nije uključeno

  • Sve što nije navedeno pod „Cijena uključuje“

 

 

 

Napomena

Program putovanja je podložan promjenama i dopunama u skladu sa željama Škole odnosno ovisno je i o dostupnosti sadržaja koji se posjećuju.